Sport

CFR Cluj și-a vândut golgheterul în Danemarca. Toate cifrele transferului

CFR Cluj l-a vândut pe Emmanuel Yeboah în Danemarca. FANATIK dezvăluie toate cifrele transferului surpriză a golgheterului la o echipă din nordul Europei.
19.08.2023 | 17:50
CFR Cluj sia vandut golgheterul in Danemarca Toate cifrele transferului
Emmanuel Yeboah a fost vândut de CFR Cluj în Danemarca. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

CFR Cluj s-a despărțit de Emmanuel Yeboah. Atacantul ghanez a fost intens curtat în această vară, iar formația lui Neluțu Varga a cedat presiunilor. Din informațiile FANATIK, Yeboah a fost vândut de CFR Cluj la Brondby, locul 5 în campionatul din Danemarca.

CFR Cluj și-a vândut golgheterul în Danemarca

Emmanuel Yeboah a ajuns în vara anului 2022 la echipa mare a celor de la CFR Cluj, iar evoluțiile tânărului atacant ghanez au atras toate privirile. După doar un sezon petrecut în Gruia, Yeboah o va părăsi pe fosta campioană a României în actuala perioadă de mercato.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că CFR Cluj l-a cedat pe Emmanuel Yeboah, la Brondby, campioană ultima oară în Danemarca, în sezonul 2020/2021. În urma transferului, echipa patronată de Neluțu Varga va încasa 1.800.000 milioane de euro. Mai mult decât atât, CFR Cluj va păstra un procent de 25% dintr-un eventual transfer al atacantului ghanez.

CFR Cluj a acceptat o ofertă similară de la Slavia Praga pentru Emmanuel Yeboah în iarna anului trecut, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Totuși, transferul atacantului în capitala Cehiei a căzut în ultimul moment, iar Yeboah a continuat în Gruia.

ADVERTISEMENT
  • 900.000 de euro este cota de piață a lui Emmanuel Yeboah, conform Transfermarkt.com.

CFR Cluj, oferte de milioane de euro în această vară pentru Yeboah

În actuala stagiune, Emmanuel Yeboah a marcat două goluri în trei meciuri oficiale pentru CFR Cluj. Înaintea startului sezonului oficial, FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că echipa finanțată de Neluțu Varga a primit o ofertă de 2,5 milioane de euro din partea nord-americanilor de la Montreal Impact pentru jucătorul de 20 de ani.

În Canada, atacantul ghanez ar fi încasat un salariu de 700.000 de euro. De asemenea, după „dubla” celor de la CFR Cluj cu Adana Demirspor, în turul al doilea preliminar al UEFA Conference League, Neluțu Varga a declarat în exclusivitate pentru FANATIK turcii au făcut o ofertă de 10,5 milioane de euro pentru Yeboah și Bîrligea „la pachet”.

ADVERTISEMENT

Adus la echipa mare a lui CFR Cluj de Dan Petrescu, Emmanuel Yeboah a avut un start excelent. După ce transferul la Slavia Praga a picat, atacantul ghanez nu s-a regăsit în a doua parte a sezonului precedent. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că cehii au vrut să schimbe detaliile transferului, după ce ar fi descoperit că jucătorul are probleme medicale.

Cifrele lui Emmanuel Yeboah

După ce a încheiat sezonul cu CFR Cluj, Emmanuel Yeboah a fost convocat în lotul U23 al naționalei Ghanei pentru Cupa Africii pe Națiuni. Atacantul a impresionat în cele trei meciuri din faza grupelor, reușind să marcheze trei goluri și să ofere o pasă decisivă.

ADVERTISEMENT

Revenit la CFR Cluj, Emmanuel Yeboah a înscris în victoria lui CFR Cluj, scor 3-1 cu UTA Arad și în remiza de pe teren propriu a ardelenilor, scor 1-1 cu Universitatea Craiova.

  • 53 de partide, 5 goluri și 3 pase decisive sunt cifrele lui Emmanuel Yeboah la CFR Cluj
ADVERTISEMENT