Sport

CFR Cluj și FCSB domină topul celor mai valoroși jucători din SuperLiga. Cum arată cel mai scump „11” al campionatului intern

CFR Cluj și FCSB sunt cele mai vizibile formații din SuperLiga, iar acest lucru se vede și prin faptul că dau cei mai valoroși jucători.
02.01.2023 | 00:00
CFR Cluj si FCSB domina topul celor mai valorosi jucatori din SuperLiga Cum arata cel mai scump 11 al campionatului intern
CFR Cluj și FCSB sunt cele mai vizibile formații din SuperLiga, iar acest lucru se vede și prin faptul că dau cei mai valoroși jucători. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Ardelenii au avut o primă parte a sezonului foarte bună, s-au calificat în primăvara Conference League și au încheiat anul pe locul 2 în campionat, în timp ce ”roș-albaștrii” au avut o revenire spectaculoasă și au ajuns pe podiumul întrecerii interne.

Cei mai valoroși jucători din SuperLiga vin de la CFR Cluj și FCSB

Prezența constantă în cupele europene pentru CFR Cluj și faptul că Gigi Becali s-a dovedit un iscusit afacerist când a venit vorba de transferuri de la FCSB a făcut din cele două formații să aibă și cei mai valoroși jucători din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Site-ul de specialitate transfermarkt.com a întocmit un top al celor mai bine cotați 10 fotbaliști din întrecerea internă, iar campioana și vicecampioana din sezonul precedent dau câte patru fotbaliști.

FCSB se poate mândri că îl are în lot pe cel mai bine evaluat jucător din SuperLiga, Darius Olaru, care are o cotă de piață de 5,3 milioane de euro. Ceilalți trei fotbaliști prezenți în această ierarhie sunt Octavian Popescu, Florinel Coman și Andrei Cordea, acesta din urmă dorit de o formație din Bundesliga, așa cum a anunțat FANATIK în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj răspunde cu Andrei Burcă, care în vară a fost dorit insistent în Serie A, Cristi Manea, Nana Boateng și Claudiu Petrila, în timp ce ceilalți doi fotbaliști incluși pe această listă joacă la Universitatea Craiova și Farul Constanța. Primele 10 locuri și cotele fotbaliștilor arată astfel:

  • Darius Olaru – 5,3 milioane de euro
  • Andrei Burcă – 4 milioane de euro
  • Tavi Popescu – 4 milioane de euro
  • Cristi Manea – 3 milioane de euro
  • Florinel Coman – 2,5 milioane de euro
  • Andrei Ivan – 2,3 milioane de euro
  • Tudor Băluţă – 2 milioane de euro
  • Andrei Cordea – 2 milioane de euro
  • Nana Boateng – 2 milioane de euro
  • Claudiu Petrila – 2 milioane de euro
ADVERTISEMENT

CFR Cluj, 5 jucători în echipa ideală din SuperLiga

În schimb, când vine vorba despre cel mai valoros ”11” din SuperLiga, campioana CFR Cluj domină autoritar prezența, urmată de FCSB. Această formulă ideală, cu cei mai scumpi jucători pe posturile lor, este cotată la 29.100.000 de euro.

Ardelenii au cinci fotbaliști în echipa celor mai bine cotați jucători din întrecerea internă, ”roș-albaștrii” completează formula cu trei, iar Rapid București, Universitatea Craiova și Farul Constanța au câte un reprezentant.

ADVERTISEMENT

Acest ”11” de valoare al fotbalului din România întocmit de transfermarkt.com arată astfel: H. Moldovan (Rapid) – Manea (CFR Cluj), Yuri (CFR Cluj), Burcă (CFR Cluj), Bancu (Universitatea Craiova) – Băluță (Farul Constanța), Boateng (CFR Cluj) – Cordea (FCSB), Olaru (FCSB), Oct. Popescu (FCSB) – Debeljuh (CFR Cluj).

Dintre cei 10 cei mai valoroși jucători din SuperLiga singurul care nu a avut loc în această echipă este Florinel Coman, deoarece el este pus pe același post cu Octavian Popescu, iar tânărul jucător de la FCSB este mai bine cotat la acest moment.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,20 este cota pentru „2 solist” la meciul FC Hermannstadt – FCSB

ADVERTISEMENT