Fotbal intern

Cicâldău și Bancu au scăpat de coronavirus. Ce echipă ar putea alinia Corneliu Papură la Botoşani

20.11.2020 | 15:55
Cicaldau si Bancu au scapat de coronavirus Ce echipa ar putea alinia Corneliu Papura la Botosani
ADVERTISEMENT

La ultima serie de teste, Alexandru Cicâldău şi Nicuşor Bancu au ieşit negativ şi au scăpat de coronavirus.  FANATIK îți prezintă cum poate arăta Universitatea Craiova în meciul cu FC Botoșani. 

Terenul din Moldova nu este deloc pe placul „juveților”. În toată istoria confruntărilor cu Botoșani, Știința a reușit o singură victorie, chiar în sezonul trecut, cu italianul Cristiano Bergodi pe bancă.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe Papură, tehnicianul ar putea face câteva modificări în stilul de joc al formației sale, lăsând impresia că vrea să repare greșelile din mandatul trecut.

Alexandru Cicâldău şi Nicuşor Bancu au scăpat de coronavirus, dar nu vor face parte din lot. Cum poate arăta echipa lui Papură la Botoșani

FC Botoșani este adversarul pe care Craiova lui Papură îl înfruntă imediat după jocurile echipei naționale. De la aceste acțiuni ale „tricolorilor” au lipsit Mihai Bălașa, Nicușor Bancu și Alexandru Cicâldău. Ultimii doi au fost infectași cu coronavirus și nu vor face parte din lotul deplasat la Botoșani, deși rezultatele ultimelor au fost negative. Dacă „Cic” a prins două antrenamente, dar revine și după o accidentare, Bancu a ieșit abia vineri din izolare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Ștefan Baiaram este și el incert din cauza infectării cu COVID-19. Singurul oltean care a răspuns prezent la convocarea lui Rădoi a fost Dan Nistor, care a fost titular și în amicalul cu Belarus, dar și în meciul din Liga Națiunilor cu Irlanda de Nord.

Din fericire pentru Corneliu Papură, Marius Constantin și Mihai Bălașa pot juca din primul minut cu FC Botoșani, astfel că ar putea alinia o formulă defensivă completă și ar putea să-și „repare” greșelile din mandatul trecut, atunci când Universitatea primea goluri destul de des. „Problema era că primim goluri, nu că nu marcăm. Îmi amintesc că în primele meciuri, după ce făcusem pregătirea cu echipa în vară, am dat trei goluri, însă am și primit și aceasta era o problemă. Sperăm să remediem,” a spus antrenorul Craiovei în conferința de presă ce a prefațat duelul de sâmbătă seară.

ADVERTISEMENT

FC Botoșani – Universitatea Craiova ar putea reprezenta și revenirea în primul „11” al lui Alexandru Mateiu, fotbalist trecut „pe linie moartă” de Cristiano Bergodi. Fotbalistul de 30 de ani nu a mai evoluat din meciul cu Poli Iași, de pe 2 octombrie, iar ultima dată a fost titular în victoria cu 4-1 de pe terenul formației FC Viitorul, adică de pe 14 septembrie. Totuși, rămâne de văzut dacă Papură va apela la serviciile mijlocașului, deoarece are multe variante la mijloc. Titularizarea acestuia mai depinde și de un alt aspect, alegerea jucătorului U21. Cu Baiaram indisponibil, „Papi” ar putea apela la serviciile lui Screciu sau cele ale lui Cîmpanu.

Echipă probabilă „U” Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Constantin, Bălașa, Vătăjelu – Nistor, Bic (Mateiu), Screciu – Cîmpanu (Ivan), Mamut, Ofosu

Ultimul meci al Universității cu Papură pe bancă a fost pe 8 martie, atunci când oltenii au plecat de la București cu patru goluri luate de la FCSB, marcând doar unul. Tehnicianul a folosit următoarea formulă: Pigliacelli – Martic, Bălașa, Cosic, Bancu – Mateiu, Nistor, Cicâldău – Bărbuț, Nițu, Baiaram. Au mai intrat Koljic, Ivan și Qaka.

ADVERTISEMENT

Portarul Pigliacelli, Bălașa, Mateiu, Nistor, Bărbuț și Ivan ar putea juca și sâmbătă în timp ce Bancu, Cicâldău, Baiaram și Koljic sunt indisponibili, iar Martic, Cosic, Nițu și Qaka nu mai evoluează la Universitatea.

Marius Croitoru anunță că nu are 18 jucător pentru a umple foaia de joc

De partea cealaltă, FC Botoșani o duce rău de tot, iar Marius Croitoru s-a plâns că nici măcar nu are 18 jucători disponibili pentru jocul cu Universitatea Craiova: „Mai așteptăm niște teste, dar chiar dacă vor fi negative, n-avem ce face, nu avem cum să-i folosim. Doar să-i trec pe foaie dacă ies câțiva negativi, pentru că nu am 18 jucători de câmp, n-am cu cine să umplu foaia de joc.

Craiova e o echipă puternică a campionatului, una dintre cele trei din față, alături de FCSB și CFR. O demonstrează că vrea să câștige campionatul, prin investiții, prin tot ce se întâmplă acolo. Realitatea arată că ei sunt favoriți în meciul ăsta, 100%. Eu am 11 jucători de care nu mă pot apropia. Ar fi o mare surpriză să obținem ceva, în condițiile astea. Dacă era totul normal, nu era nicio surpriză,” a declarat tehnicianul celor de la FC Botoșani înainte de meci.

În ultima partidă disputată la Botoșani, în play-off-ul trecut, Universitatea Craiova s-a impus cu 2-0, golurile fiind marcate de Alexandru Cicâldău și brazilianul Gustavo. Ambii au înscris din lovituri de pedeapsă. Partida de pe 19 iulie reprezintă unica victorie a „leilor din Bănie” pe terenul din Moldova.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoşani – U Craiova: 1,57 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT