Sport

Karim Benzema, coșmarul lui Liverpool în Champions League. Francezul l-a egalat pe Sergio Ramos în topul aparițiilor din UCL cu ”galacticii”

Real Madrid s-a calificat în sferturile de finală ale Champions League, iar Karim Benzema este jucătorul care a terorizat-o pe Liverpool în cele două manșe din optimi.
16.03.2023 | 00:50
Karim Benzema cosmarul lui Liverpool in Champions League Francezul la egalat pe Sergio Ramos in topul aparitiilor din UCL cu galacticii
Real Madrid s-a calificat în sferturile de finală ale Champions League, iar Karim Benzema este jucătorul care a terorizat-o pe Liverpool în cele două manșe din optimi. Sursă foto: cuatro.com
ADVERTISEMENT

”Galacticii” au mers mai departe după 5-2 pe Anfield Road și 1-0 pe Santiago Bernabeu, reușind practic să-și confirme supremația în fața ”cormoranilor” după finala UCL câștigată în sezonul precedent.

Karim Benzema, ”bestia nera” pentru Liverpool în Champions League

”Dubla” manșă din optimile de finală a fost decisă de  forma excelentă a lui Karim Benzema, care prin cele trei goluri marcate, două în tur și unul în retur, a devenit jucătorul cu cele mai multe reușite împotriva lui Liverpool în Champions League.

ADVERTISEMENT

Golul marcat în această seară a fost cel de-al șaptelea pe care l-a înscris împotriva formației engleze în întreaga sa carieră, performanță care nu a mai fost atinsă de vreun alt jucător de-alungul timpului.

Primele goluri au venit în meciurile din faza grupelor din sezonul 2014-2015, când a reușit o ”dublă” pe Anfield Road și încă un gol la returul de pe Santiago Bernabeu. A patra reușită a fost semnată în finala din 2018, de la Kiev.

ADVERTISEMENT

Au urmat o serie de trei jocuri în care Karim Benzema nu a perforat poarta echipei lui Jurgen Klopp, însă la partida tur din acest sezon a reușit o ”dublă” chiar în fieful lui Liverpool, iar acum a semnat golul cu numărul 7 împotriva ”cormoranilor”.

Benzema, egalul lui Sergio Ramos

Întâlnirea de pe Santiago Bernabeu a însemnat o bornă impresionantă pentru Karim Benzema. El a jucat meciul cu numărul 129 în tricoul lui Real Madrid în Champions League și l-a egalat la numărul de prezențe pe legendarul fundaș Sergio Ramos.

ADVERTISEMENT

Cei doi se află pe treapta a treia a podiumului în ierarhia clubului ”blanco”, fiind depășiți doar de portarul Iker Casillas (150) și de atacantul Raul Gonzalez (130). Doar că poziția acestuia din urmă este în vizorul francezului, care îl poate depăși dacă va juca în ambele partide din sferturile de finală.

Reușita de la întâlnirea retur cu Liverpool a însemnat golul cu numărul 33 pentru Benzema în fazele eliminatorii din Champions League. El este pe locul 3 în acest clasament, fiind devansat doar de Cristiano Ronaldo (67) și Lionel Messi (49).

ADVERTISEMENT

Real Madrid își va afla vineri la prânz adversara din sferturile de finală, după tragerea la sorți de la Nyon. În urnă se mai află formațiile Inter Milano, AC Milan, Napoli, Chelsea, Manchester City, Bayern Munchen și Benfica.

ADVERTISEMENT