Fotbal intern

Cine a fost Martin Tudor, fostul portar al Stelei! A câștigat trei trofee cu roș-albaștrii: “Am iubit acest club mai mult ca pe mama”

30.03.2020 | 12:56
Cine a fost Martin Tudor fostul portar al Stelei A castigat trei trofee cu rosalbastrii Am iubit acest club mai mult ca pe mama
ADVERTISEMENT

Martin Tudor a murit la 43 de ani după ce a suferit un infarct în timp ce se afla în locuința lui din Reșița. El a fost găsit luni, în jurul orei 10:00 la reședința sa. Tudor a avut o carieră încununată cu trei trofee obținute cu Steaua, echipă la care a obținut cele mai mari performanțe. 

Cine a fost Martin Tudor, fostul portar al Stelei! A debutat la 20 de ani la Jiul Petroşani

Tudor s-a născut la Avrig pe data de 10 iunie 1976 și a început fotbalul la Jiul Petroșani. El a debutat la echipa mare la doar 20 de ani într-un meci cu Petrolul Ploiești. A fost singurul meci în tricoul Jiului pentru că în 1997 a semnat cu Olimpia Satu Mare.

ADVERTISEMENT

A promovat cu Olimpia Satu Mare în prima ligă și apoi a jucat un sezon pe prima scenă cu sătmărenii înainte să fie ochit de Steaua, echipă la care s-a transferat în 1999. A apărat șase ani la Steaua, echipă cu care a obținut cele mai mari performanțe din cariera de jucător.

El a reușit să câștige două titluri la Steaua (2001, 2005) și o Supercupă a României (2001). Au fost singurele trofee obținute în carieră de Martin Tudor. Portarul a trecut în 2005 la CFR Cluj, pentru care a apărat 21 de meciuri, până în 2007.

ADVERTISEMENT

“În ultima noapte la Steaua am plâns, pentru că am iubit acest club mai mult decât pe mama”

Martin Tudor a spus într-un interviu că i s-a rupt sufletul în momentul în care a plecat de la Steaua: “Mi s-a rupt sufletul când am părăsit cantonamentul de la Kaprun, din Austria. În ultima noapte am plâns, pentru că am iubit acest club mai mult decât pe mama.

Nici acum nu realizez că nu mai joc acolo. Vreau să le mulţumesc tuturor suporterilor pentru clipele minunate pe care le-am trăit, pentru că fără ei, nu aş fi putut să devin de două ori campion al României”

ADVERTISEMENT

L-a urmat pe Victor Piţurcă la Craiova, echipa naţională şi Al Ittihad!

La finalul anului 2007, Tudor a semnat cu “rivala” celor de la CFR, Universitatea Cluj, echipă la care şi-a încheiat cariera de jucător profesionist. Portarul s-a retras în mod oficial în anul 2008, iar apoi a început o carieră ca antrenor cu portarii.

A fost mai întâi antrenor cu portarii la Steaua, echipa sa de suflet, între 2008 şi 2010. Apoi l-a urmat pe Victor Piţurcă la Universitatea Craiova şi ulterior la echipa naţională a României.

ADVERTISEMENT

Între 2015 şi 2017, Martin Tudor a avut o experienţă în Golf. El a fost contactat de Victor Piţurcă pentru a deveni antrenor cu portarii la Al Ittihad. Apoi, Tudor s-a întors în ţară unde şi-a continuat cariera în staff-ul tehnic al unor echipe.

ADVERTISEMENT

A fost la Juventus Bucureşti, CSM Reşiţa, FC Voluntari şi Sportul Snagov, ultima echipă la care a fost antrenor cu portarii. S-a stins la vârsta de 43 de ani în locuinţa sa din Reşiţa.

  • 184 de meciuri în Liga 1 a avut Martin Tudor
  • 43 de ani avea Martin Tudor