Sport

Cine e Marius Ciobanu, noul fundaș dreapta al lui FC U Craiova 1948. Plângea în tribune la meciurile lui FCSB

Marius Ciobanu este noul fundaş dreapta al celor de la FC U Craiova. Fotbalistul transferat de Mititelu este mare fan FCSB, iar FANATIK vă prezintă povestea fotbalistului.
27.01.2023 | 21:48
Cine e Marius Ciobanu noul fundas dreapta al lui FC U Craiova 1948 Plangea in tribune la meciurile lui FCSB
Cine e Marius Ciobanu, noul fundaș dreapta al lui FC U Craiova 1948. Plângea în tribune la meciurile lui FCSB. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FC U Craiova a anunţat transferul lui Marius Ciobanu. Fundaşul dreapta în vârstă de 19 ani vine de la Unirea Slobozia, însă nu este la prima experienţă în SuperLiga. El a debutat în urmă cu doi ani în primul eşalon, într-un meci între Academica Clinceni şi Dinamo.

Cine e Marius Ciobanu, noul fundaș dreapta al lui FC U Craiova 1948. Plângea în tribune la meciurile FCSB

Marius Ciobanu este un mare fan al celor de la FCSB şi FANATIK a prezentat povestea tânărului fotbalist care plângea în copilărie la meciurile roş-albaştrilor. Iar unul dintre bannerele cu care mergea la stadion era: „Vreau și eu ceva: Steaua campioană!”.

ADVERTISEMENT

Noul fotbalist al celor de la FC U Craiova are acasă un adevărat sanctuar roş-albastru. Pe pereții holului tronează tricourile purtate de Gică Hagi și Marius Lăcătuș. Pe cel al „Fiarei” este și un autograf: „Cu drag pentru Marius”.

Marius Ciobanu şi autograful de la Marius Lăcătuş
Marius Ciobanu şi autograful de la Marius Lăcătuş. Sursa: Fanatik

A mers pentru prima dată în Ghencea la vârsta de… 3 luni: “Eu pot spune că m-am născut cu Steaua”

Marius Ciobanu a crescut într-un cartier “roş-albastru”, Militari, iar pentru prima dată a ajuns pe stadion la vârsta de… 3 luni, datorită mamei sale, care l-a dus pe Ghencea:

ADVERTISEMENT

„Eu pot spune că m-am născut cu Steaua. Mama m-a dus prima oară pe stadionul din Ghencea când aveam trei luni. Așa că pot spune că de la trei luni am simțit ce înseamnă Ghencea…

N-aveam cum să țin cu altă echipă. Mi-am trăit toată copilăria în Ghencea, la antrenamente de la cinci ani, la meciurile mele, la meciurile echipei mari, zi de zi în Ghencea…”.

ADVERTISEMENT
“Sanctuarul” roş-albastru al lui Marius Ciobanu. Sursa: Fanatik

Modelul său ca fotbalist, Alex Chipciu: “Ţin minte cât m-am bucurat de mult când a venit la Steaua”

Modelul său ca fotbalist îi este adversar în SuperLiga, Alex Chipciu. Pe mijlocaşul care evoluează azi la U Cluj, Marius îl urmărea de când evolua la FC Braşov, fiind foarte bucuros în momentul în care a aflat că se va transfera la FCSB:

„Dinainte să vină la Steaua (n.a. – 2012), de la Brașov îl văzusem și țin minte cât m-am bucurat de mult când a venit la Steaua. Îmi aduc aminte că în perioada aia mă uitam la toate meciurile din Liga I, nu ratam niciunul, nu exista meci să nu mă uit… lăsam orice altceva când era un meci ca să-l văd.

ADVERTISEMENT

Știam toți jucătorii de la noi și dintre toți Chipciu mi-a plăcut cel mai mult. Când am aflat că vine la Steaua, a fost o mare bucurie pentru mine. El a fost modelul meu. Pentru ambiție, pentru dăruire, pentru cât aleargă”, a povestit Ciobanu pentru FANATIK.

Cine e Marius Ciobanu, noul fundaș dreapta al lui FC U Craiova 1948. Plângea în tribune la meciurile lui FCSB
Marius Ciobanu şi Alex Chipciu. Sursa: Fanatik

„Sângele meu este roș-albastru, dar am pus un lacăt pe inimă, sunt profesionist”

Marius Ciobanu spune că în momentul în care intră pe teren simpatiile dispar şi dă totul pentru echipa la care este legitimat. Iar acum are şansa de a demonstra în SuperLiga la FC U Craiova, echipă cu care a semnat până în vară, cu opţiune pe încă doi ani:

„Sângele meu este roș-albastru, dar am pus un lacăt pe inimă, sunt profesionist și nu mai contează dacă pun o talpă într-un meci cu Steaua, dau totul pentru echipa mea de acum”, a spus Ciobanu.

Marius Ciobanu, la FC U Craiova. Sursa: Facebook FC U Craiova
Marius Ciobanu, la FC U Craiova. Sursa: Facebook FC U Craiova

“Pe copilul ăsta îl cunosc de când avea 7 ani, de când am venit eu la Steaua. Nu cunosc stelist mai mare decât el. El și la ora actuală plânge pentru FCSB. Acest copil suferă. El a fost coleg cu toți cei care acum sunt rezerve la FCSB. Nu am văzut încă un jucător să se antreneze atât cât se antrenează copilul ăsta. Nu știu dacă are talentul lui Fabbrini sau mai știu eu cine, dar prin munca lui eu știu că va ajunge un jucător bun în Liga 1”, Helmuth Duckadam în urmă cu doi ani

  • 19 ani are Marius Ciobanu
  • 10 prezenţe are Ciobanu în acest sezon 

  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,40 este cota pentru „ambele marchează și peste 2,5 goluri” la meciul FCSB – Farul Constanța!

ADVERTISEMENT