Life

Cine este românul care a cântat la încoronarea Regelui Charles. Sunt puțini care au auzit de el

Cine este artistul care a participat la ceremonia de învestire a Regelui Charles al III-lea. Foarte puțini români îl cunosc.
07.05.2023 | 11:25
Cine este romanul care a cantat la incoronarea Regelui Charles Sunt putini care au auzit de el
Cine este artistul care a participat la ceremonia de învestire a Regelui Charles al III-lea. Foarte puțini oameni îl cunosc. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cine este românul care a cântat la încoronarea Monarhului din Marea Britanie. Sunt puțini care au auzit de el, deși a început să studieze muzica încă de la o vârstă foarte fragedă. A urcat pe aceeași scenă cu muzicieni de renume.

Cine este artistul care a participat la ceremonia de învestire a Regelui Charles al III-lea. Foarte puțini români îl cunosc

Sascha Bota este artistul care a participat la ceremonia de învestire a Regelui Charles al III-lea care a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, 6 mai 2023, pe parcursul a două ore. Muzicianul pe care foarte puțini români îl cunosc este originar din Timișoara.

ADVERTISEMENT

Cântărețul a făcut parte din The Coronation Orchestre, unde a interpretat la vioară alături de alți artiști importanți. Pe numele său real Alexandru-Mihai Bota, românul a început să studieze muzica încă de la vârsta de 5 ani.

Un an mai târziu a învățat să cânte la vioară. În urmă cu 23 de ani a participat alături de tatăl său, Johnny Bota, la un curs în Brașov, unde a avut șansa să întâlnească un artist din Spania care l-a îndrumat spre o carieră internațională.

ADVERTISEMENT

Așa a ajuns să studieze la o academie de elită, Escuela Superior de Música Reina Sofía, Madrid, Spania. În momentul de față este profesor la Trinity Laban din Londra, unde locuiește de o perioadă destul de lungă cu partenera de viață și copilul. În plus, face parte din Britten Sinfonia.

De-a lungul timpului Sascha Bota a urcat pe aceeași scenă cu artiști de renume, printre care se numără Lukas Hagen, Clemens Hagen, Radovan Vlatkovic, Gérard Caussé, Benjamin Schmid și Michael Martin Kofler.

ADVERTISEMENT

Sascha Bota, lăudat de români după reprezentația sa

Românii sunt mândri că unul de-al lor a cântat la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Momentul unic a fost urmărit de oamenii din lumea întreagă. Pe una dintre paginile sale de socializare apar foarte multe laude și aprecieri pentru reprezentația sa.

„Mândru să îl văd pe Sascha Bota live pe BBC. Felicitări domnule!”, este un comentariu care apare pe pagina de Facebook a violonistului timișorean. „Bravo. Ai un si bemol de la mine”, este un alt mesaj venit din partea fanilor săi.

ADVERTISEMENT

Un alt cetățean din țara noastră prezent la învestirea Suveranului din Marea Britanie este generalul maior Christopher Ghika, descendent al întemeietorului Jandarmeriei Române, Grigore Alexandru Ghica.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el...
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el ne poartă prin aproape 100 de peşteri
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian...
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre...
Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul...
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul Rusiei
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1