Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cine-l influențează pe Edi Iordănescu? ”Parcă e Steaua”. Cine e ”Lăcătuș”

Sorin Cârțu a analizat națională a României la FANATIK SUPERLIGA și a văzut foarte multe asemănări între echipa lui Edi Iordănescu și cea a Stelei din 1986.
22.11.2023 | 16:07
Cinel influenteaza pe Edi Iordanescu Parca e Steaua Cine e Lacatus
Sorin Cârțu a analizat națională a României la FANATIK SUPERLIGA și a văzut foarte multe asemănări între echipa lui Edi Iordănescu și cea a Stelei din 1986. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Selecționerul a reușit să intre în istoria României prin calificarea la Euro 2024, fiind considerat de mulți artizanul acestei performanțe. FRF își dorește prelungirea colaborării, însă tehnicianul a cerut timp de gândire.

Steaua din 1986, inspirație pentru Edi Iordănescu

Intrat prin Skype la cea mai nouă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, Sorin Cârțu a mărturisit că simte în echipa lui Edi Iordănescu influența pozitivă a tatălui său prin asemănarea sistemului de joc al naționalei cu cel folosit de Steaua la finalul anilor ’80.

ADVERTISEMENT

”Da, e cam cel mai bun meci al lui Florinel Coman la națională. A fost foarte util și a ajutat și apărarea. Nu știu dacă este influență de la nea Puiu, dar nu ar fi rău să stea foarte mult de vorbă cu nea Puiu și să schimbe idei și să accepte chiar sfaturi, pentru că nea Puiu a fost un mare antrenor și faptul că îi dă un sfat fiului lui nu e nimic greșit, însă mie îmi pare că echipa asta este făcută tot pe un stil din ăla al Stelei.

Eu am mai susținut în emisiune, apropo de sistemul ăla 4-4-2 cu Lăcătuș în dreapta și Pițurcă în centru, cam același lucru îl văd acum. Sigur că el schimbă puțin și alege un atacant stânga și unul central. Vorbesc din punct de vedere al poziției jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Întotdeauna cel care joacă în dreapta este ales dintr-un mijlocaș ofensiv, fie că e Hagi cel mic cum a fost la Budapesta, fie că e Moruțan cum a fost acum. Iar în partea stângă e atacant cum e cazul lui Coman sau Drăguș și atacant central, Alibec sau Pușcaș.

Mie mi se pare întotdeauna o așezare care îți acoperă foarte bine terenul. Te exprimi foarte bine pe atac și poți să te acoperi foarte bine și defensiv. E pe profilul Stelei lui Iordănescu, dar schimbat. Atacanții sunt pe stânga, Coman sau Drăguș”, a declarat Cârțu, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Hagi, laude pentru Edi Iordănescu

Gică Hagi a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că întregul merit ala acestei calificări la Euro 2024 le aparține jucătorilor și staff-ului tehnic. El l-a lăudat pe selecționerul Edi Iordănescu pentru faptul că a știut să se folosească de generația care a ajuns în semifinalele Europeanului U21 din 2019.

Tot la FANTIK SUPERLIGA, ”Regele” le-a dat speranțe fanilor și încredere jucătorilor naționalei României că se poate atinge faza semifinalelor la Euro 2024 și să se depășească astfel performanța generației sale de la Mondialul din 1994.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA îți aduce fotbalul în direct și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Show-ul este transmis în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, iar în premieră, în aceeași zi, de la 17:30. Nu rata nicio ediție pe canalul de Youtube Fanatik și pe paginile de Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial. Fiind mereu conectat, vei fi la curent cu cele mai proaspete știri și analize din lumea fotbalului.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI

ADVERTISEMENT