Sport

Cine merită să apere naționala României?! Cifrele din acest sezon ale lui Ionuț Radu, Horațiu Moldovan și Ștefan Târnovanu

Poarta naționalei României va fi apărată de un debutant în meciul din Finlanda. Cifrele lui Ionuț Radu, Horațiu Moldovan și Ștefan Târnovanu în acest sezon.
22.09.2022 | 16:07
Cine merita sa apere nationala Romaniei Cifrele din acest sezon ale lui Ionut Radu Horatiu Moldovan si Stefan Tarnovanu
Cine merită să apere naționala României?! Cifrele din acest sezon ale lui Ionuț Radu, Horațiu Moldovan și Ștefan Târnovanu. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Naționala României va juca vineri, de la ora 21:45, la Helsinki, împotriva naționalei Finlandei. “Tricolorii” vor să evite retrogradarea în a treia grupă valorică din Liga Naţiunilor şi au voie de două rezultate pozitive în ultimele meciuri ale grupei.

Cine merită să apere naționala României?! Ionuţ Radu, alesul lui Edi Iordănescu

Poarta României va fi apărată de un debutant în meciul cu Finlanda. FANATIK a anunţat încă din urmă cu o săptămână că alesul lui Edi Iordănescu pentru poarta primei reprezentative este Ionuţ Radu, portarul celor de la Cremonese.

ADVERTISEMENT

Florin Niţă, titularul din ultimii doi ani la prima reprezentativă nu a mai apărat din luna noiembrie a anului trecut la Sparta Praga. El nici măcar nu mai este în programul de pregătire al echipei din Cehia. Din acest motiv, el nu a mai fost convocat la această acţiune a primei reprezentative:

Radu, titular în Serie A! Gafele cu Bologna şi Fiorentina încă îl urmăresc

Cine merită să apere poarta echipei naţionale în cele două meciuri din Liga Naţiunilor? Cifrele din acest sezon ale celor trei portari convocaţi:

ADVERTISEMENT

Ionuţ Radu, în vârstă de 25 de ani, este titularul din poarta lui Cremonese, echipă nou-promovată în Serie A. A apărat în acest sezon în 8 meciuri (7 din Serie A, 1 în Cupa Italiei) şi a încasat 16 goluri.

Prestaţiile sale din ultima vreme sunt marcate de două gafe uriaşe. Una, în finalul sezonului trecut, când a apărat poarta lui Inter în deplasarea de la Bologna şi a gafat decisiv la golul de 1-2 al gazdelor.

ADVERTISEMENT

În prima etapă din acest sezon, în minutul 90+5 al meciului dintre Cremonese şi Fiorentina a scăpat mingea în poartă, toscanii reuşind să câştige cu 3-2. Portarul în vârstă de 25 de ani a fost liderul generaţiei U-21, care a ajuns în semifinale la Campionatul European din 2019.

Ionuţ Radu

  • 25 de ani
  • 8 meciuri jucate în acest sezon, 16 goluri încasate
  • 1 meci în care a păstrat poarta intactă
  • 3.500.000 de euro cotă de piaţă (15.000.000 de euro, cea mai mare cotă de piaţă, în 2019)
  • 14 selecţii la naţionala U-21 a României
ADVERTISEMENT

Horaţiu Moldovan, zidul din poarta Rapidului! A încasat doar şase goluri în acest sezon

Horaţiu Moldovan, în vârstă de 24 de ani, este titular la Rapid Bucureşti. A evoluat în 11 meciuri în actuala stagiune, toate în SuperLiga, în care a încasat 6 goluri. A fost chemat şi la acţiunea din luna iunie, când a fost pe banca de rezerve în cele patru meciuri.

A avut prestaţii excelente în acest sezon, însă în meciul Petrolul – Rapid 1-0 a gafat decisiv la unicul gol al partidei, marcat de Gicu Grozav. A păstrat poarta intactă în cinci meciuri din acest sezon de SuperLiga. Nu are selecţii la naţionalele de tineret şi juniori ale României.

Horaţiu Moldovan

  • 24 de ani
  • 11 meciuri jucate în acest sezon, 6 goluri încasate
  • 5 meciuri în care a păstrat poarta intactă
  • 1.200.000 de euro cotă de piaţă (cea mai mare până în prezent)

Ştefan Târnovanu, maraton de 17 meciuri pentru FCSB!

Ştefan Târnovanu, în vârstă de 22 de ani, este titularul celor de la FCSB. A preluat locul în poarta roş-albaştrilor înainte de play-off-ul de anul trecut, după gafa lui Andrei Vlad în meciul dintre FC Argeş şi FCSB, scor 1-0.

A apărat în 17 meciuri poarta celor de la FCSB: 9 în SuperLiga, 6 în preliminariile Conference League şi 2 prezenţe în grupele competiţiei. A încasat 24 de goluri, păstrând poarta intactă în 3 meciuri, în acest sezon.

Ştefan Târnovanu

  • 22 de ani
  • 17 meciuri disputate în acest sezon, 24 de goluri încasate
  • 3 meciuri în care a păstrat poarta intactă
  • 700.000 de euro este cota de piaţă (cea mai mare până în prezent)
  • 1 selecţie pentru România U-21

Cu Finlanda va începe Ionuţ Radu, portar căruia Edi Iordănescu îi va oferi şansa să demonstreze şi la naţionala mare. După ce a condus România U-21 în campania impresionantă de la Euro 2019, Radu nu a avut încă şansa de a apăra la echipa mare.

  • 3.500.000 de euro este cota de piaţă a lui Ionuţ Radu
  • 17 meciuri a jucat Ştefan Târnovanu în acest sezon până acum

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,61 este cota pentru „pauză sau final X” la meciul Finlanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT