Sport

Cine transmite la tv Fiorentina – West Ham, finala Conference League. Decizia luată de trustul Pro

Fiorentina - West Ham este finala celei de-a doua ediții Conference League, iar meciul se va putea vedea la tv, dar nu pe Pro TV, ci pe Pro Arena.
06.06.2023 | 21:39
Cine transmite la tv Fiorentina  West Ham finala Conference League Decizia luata de trustul Pro
Fiorentina - West Ham este finala celei de-a doua ediții Conference League, iar meciul se va putea vedea la tv, dar nu pe Pro TV, ci pe Pro Arena. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Ultimul act este programat pe 7 iunie, de la ora 22:00, pe “Eden Arena” din Praga, care va fi gazda unui meci de un asemenea nivel pentru a doua oară, după Supercupa Europei din 2013 în care Bayern Munchen a învins Chelsea cu 5-4 la loviturile de departajare.

Fiorentina – West Ham, finala Conference League, se vede la tv pe Pro Arena

Iubitorii fotbalului din România vor putea urmări la tv finala Conference League, Fiorentina – West Ham, în care pe lângă marele trofeu, câștigătoarea își va rezerva și biletele pentru ediția viitoare a Europa League.

ADVERTISEMENT

Drepturile de televizare a partidelor din cea de-a treia competiție a Europei au fost achiziționate de trustul Pro, dar în afara unor întâlniri în care au fost implicate echipe din România și care s-au putut vedea pe Pro TV, restul partidelor au fost pe postul Pro Arena.

Același lucru se va întâmpla și cu finala. Mai marii trustului din Pache Protopopescu au considerat că ultimul act al Conference League nu este atât de atrăgător încât să meargă pe postul principal și a fost redirecționat către Pro Arena. O altă variantă pentru a vedea meciul de la Praga este pe platforma Voyo.

ADVERTISEMENT

Înainte de marea finală Conference League, Pro Arena va avea de la ora 21:00 o emisiune dedicată în mod expres acestei întâlniri, iar invitat special va fi fostul portar al naționalei României, Bogdan Lobonț. Și după încheierea partidei se vor continua comentariile în studio.

Câți bani va lua câștigătoarea Conference League

Fiorentina este echipa care a marcat cele mai multe goluri în actuala ediție a Conference League. De partea cealaltă, West Ham United este singura formație care nu a pierdut niciun meci până la finală, înregistrând 11 victorii și o remiză.

ADVERTISEMENT

Ambele formații au câte un singur trofeu european în palmares. ”Viola” a luat Cupa Cupelor în sezonul 1960-1961 după o finală cu Rangers, în timp ce ”ciocănarii” au câștigat aceeași competiție patru ani mai târziu trecând în ultimul act de TSV 1860 Munchen.

Fiorentina va deveni prima formație din istorie care va juca în finalele tuturor celor patru competiții majore ale Europei, după ce au fost în ultimul act al Cupei Campionilor Europeni (1956-1957) și al Cupei UEFA (1989-1990). West Ham mai are în palmares o singură finală europeană, Cupa Cupelor în 1975-1976.

ADVERTISEMENT

Suma totală câștigată de învingătoare este de 5 milioane de euro, una mult mai mică față de cea pe care o primește regina din Champions League, adică 20 de milioane de euro. Premiul din Conference League este și sub cel din Europa League, acolo unde câștigătoarea Sevilla a încasat 8,6 milioane de euro. Finalista Conference League se va alege cu doar 3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT