Sport

Cine transmite la tv Elveția – România din preliminariile Euro 2024. “Tricolorii” se mută pe un alt post și vor avea alți comentatori

Jocurile naționalei României din preliminariile Euro 2024 au fost împărțite de Antena 1 și Prima TV, astfel că și întâlnirile cu Kosovo și Elveția se vor vedea pe aceste posturi.
17.06.2023 | 14:55
Cine transmite la tv Elvetia  Romania din preliminariile Euro 2024 Tricolorii se muta pe un alt post si vor avea alti comentatori
Jocurile naționalei României din preliminariile Euro 2024 au fost împărțite de Antena 1 și Prima TV, astfel că și întâlnirile cu Kosovo și Elveția se vor vedea pe aceste posturi. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT
17-06-2023
12:05

Cine transmite la TV și cine comentează meciul României cu Elveția

România încheie acțiunea din luna iunie cu partida din deplasare împotriva Elveției, luni, 19 iunie, de la ora 21:45 în preliminariile Euro 2024. Partida de la Lucerna va fi difuzată la televizor pe postul Prima TV.

Remiza „tricolorilor” cu Kosovo a fost difuzată de Antena 1, care a fost lider de audiență cu 1,8 milioane de euro în timpul partidei. Meciurile naționalei lui Edi Iordănescu din preliminariile Euro 2024 se văd alternativ la Prima TV și Antena 1.

Ambele posturi de televiziune vor transmite câte 5 dispute ale „tricolorilor” din campania de calificare la Euro 2024. Partida României cu Elveția va fi comentată de Emil Grădinescu și Costi Mocanu.

Totodată, înainte, la pauză și după partida naționalei lui Edi Iordănescu, Prima TV va avea emisiune de analiză cu foștii mari internaționali Gică Popescu și Viorel Moldovan și moderatorul Alex Rădulescu. 

”Tricolorii” au început cum nu se poate mai bine campania de calificare cu două victorii necesare în fața Andorrei și Belarusului, chiar dacă jocul nu a fost întotdeauna unul strălucitor, însă acum încrederea este la cote maxime.

Partidele României cu Kosovo și Elveția se văd la tv

Pentru naționala României urmează două deplasări de foc în Kosovo și Elveția, care se pot dovedi hotărâtoare pentru calificarea la Euro 2024, iar ambele jocuri vor putea fi urmărite de suporteri la tv.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Edi Iordănescu vor juca în primul meci al acestui calup la Priștina, împotriva reprezentativei statului Kosovo. Partida este programată vineri, 16 iunie, de la ora ora 21:45, pe stadionul Fadil Vokrri și va fi transmisă în direct de Antena 1.

Trei zile mai târziu, ”tricolorii” vor evolua pe Swissporarena din Lucerna, în fața principalei favorite a grupei, Elveția. Întâlnirea se va desfășura tot de la ora 21:45 și va putea fi urmărită în direct pe Prima TV.

ADVERTISEMENT

Cele două întâlniri extrem de dificile pe care le va avea echipa națională a României în preliminariile Campionatului European de anul viitor vor putea fi văzute și în format live stream pe FANATIK.RO.

Numeroase probleme de lot pentru Edi Iordănescu

Jucătorii lui Edi Iordănescu sunt foarte optimiști, declarând că obiectivul lor este obținerea a cel puțin patru puncte din cele două deplasări, însă selecționerul se confruntă iar cu o serie de absențe.

ADVERTISEMENT

Sunt accidentați și nu au fost convocați Ionuț Radu, portarul lui Auxerre, echipă care tocmai a retrogradat din Ligue 1. Adevărul este că oficialii clubului burgund l-au obligat pe Ionuț să joace, deși avea serioase probleme la menisc. Accidentat este și portarul lui Pardubice, Florin Niță.

O altă pierdere grea este cel mai important jucător din compartimentul defensiv, Vlad Chiricheș, care a părăsit terenul în timpul meciului din ultima etapă din Serie A pe care echipa sa, Cremonese, l-a câștigat în fața Salernitanei la reprezentația de adio din Serie A.

ADVERTISEMENT

La mijloc, pică foarte greu o altă accidentare a unui titular, Răzvan Marin de la Empoli, dar postul său de închizătir este printre puținele cu soluții multiple și de bună calitate.

ADVERTISEMENT