Fotbal international

Cine va arbitra finala Campionatului Mondial dintre Franța și Argentina. Englezii, furioși când au aflat favoritul: “E o glumă de arbitru”

Franța - Argentina e marea finală a Campionatului Mondial din Qatar, iar un arbitru care i-a ajutat pe francezi are șanse mari să conducă de la centru.
15.12.2022 | 14:21
Cine va arbitra finala Campionatului Mondial dintre Franta si Argentina Englezii furiosi cand au aflat favoritul E o gluma de arbitru
Wilton Sampaio (Brazilia) și Anthony Taylor (Anglia) sunt principalele variante pentru a conduce de la centru finala CM dintre Franța și Argentina. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Franța – Argentina este finala de totul sau nimic de la Campionatul Mondial din Qatar. Suporteri și jurnaliști deopotrivă, așteaptă să vadă cine va fi desemnat de FIFA pentru a arbitra unul dintre cele mai importante partide din istoria turneului final.

Brazilianul Wilton Sampaio, mare favorit să arbitreze finala Mondialului dintre Franța și Argentina

Wilton Sampaio este unul dintre puținii arbitri rămași în continuare în Qatar pentru ultimele patru meciuri ale Campionatului Mondial. Conform jurnaliștilor de la 90min.com, brazilianul are cele mai mari șanse să fie desemnat de FIFA la partida dintre Franța și Argentina.

ADVERTISEMENT

Cu Antonio Mateu Lahoz, trimis acasă imediat după sfertul de finală dintre Argentina și Olanda, după care ambele echipe au acuzat în termeni duri arbitrajul, mai ales Lionel Messi, decizia cu privire la arbitrul marii finale este extrem de interesantă și așteptată.

Datorită calificării naționalei „Cocoșului Galic”, francezii Clement Turpin și Stephanie Frappart au fost trimiși „acasă” definitiv. La fel s-a întâmplat și cu englezul Michael Oliver. Astfel, cel mai probabil, FIFA va alege dintre Wilton Sampaio (Brazilia) și un alt englez, Anthony Taylor, rămas și el în continuare în Qatar.

ADVERTISEMENT

Wilton Sampaio, desființat de englezi după sfertul de finală cu Franța

Wilton Sampaio a scandalizat o națiune întreagă după eliminarea Angliei de la Campionatul Mondial, în dauna marii rivale, Franța. Englezii l-au acuzat pe centralul brazilian că nu a dictat un alt penalty în prima repriză la Kane, faptul că nu a arătat cartonașe galbene, dar și alte decizii mai importante.

La golul al doilea marcat de Tchouameni, jucătorii Albionului au cerut vehement un fault la Saka, însă arbitrul a lăsat jocul să continue.

ADVERTISEMENT

Vestea nu le-a picat bine nici argentinienilor, după ce Sampaio i-a avantajat pe francezi. Rămâne însă de văzut care va fi decizia finală a FIFA. O eventuală delegare a lui Anthony Taylor ar putea de asemenea să îi nemulțumească pe francezi, datorită faptului că este englez.

Anthony Taylor, cealaltă variantă pentru finala dintre Franța și Argentina

Anthony Taylor este unul dintre cei mai apreciați și experimentați arbitri din Premier League și cea de-a doua opțiune pentru marea finală a Campionatului Mondial.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 44 de ani și este arbitru FIFA de aproape zece ani. A arbitrat mai multe finale de Cupa Angliei și Cupa Ligii și a participat și la Campionatul European din 2020.

Taylor a fost la centru la meciul din grupe dintre Danemarca și Finlanda, la care Christian Erikssen a fost aproape de o tragedie. În octombrie 2021, centralul englez a arbitrat finala Ligii Națiunilor dintre Spania și Franța.

Gary Neville și Harry Maguire l-au distrus pe Wilton Sampaio: „Chiar slab. Foarte slab. Din minutul 1, 5-6 faulturi în primele 15 minute, niciun cartonaș galben”

Harry Maguire l-a desființat pe arbitrul brazilian după meciul cu Franța și i-a reproșat că a lăsat jocul mult prea liber și nu a dat destule avertismente: „Chiar slab. Foarte slab. Din minutul 1, 5-6 faulturi în primele 15 minute, niciun cartonaș galben”.

Garry Neville l-a atacat și el dur pe arbitrul brazilian: „Pentru mine e fault la Bukayo Saka la golul lor. Chiar nu pot am cuvinte să explic cât de proastă a fost prestația lui. Nu vreau să spun prea multe pentru că voi fi amendat, dar a fost foarte, foarte slabă. Cred că a avut un adevărat coșmar. A fost o glumă de arbitru. 

Deciziile lui pe tot parcursul meciului, nu doar cele importante. Chiar și cele importante au fost greșite, el nu ne-a dat nimic niciodată, dar pe tot parcursul meciului a fost slab”, a fost comentariul extrem de dur al fostului internațional englez.

ADVERTISEMENT
Tags: