Sport

Ciprian Tătărușanu, operație la Milano înainte de a intra în vacanță. Anunțul unui renumit medic italian

Ciprian Tătărușanu, fostul portar al naționalei României, s-a operat la Milano, înainte de a intra în vacanța pricinuită de disputatea Campionatului Mondial din Qatar.
16.11.2022 | 13:03
Ciprian Tatarusanu operatie la Milano inainte de a intra in vacanta Anuntul unui renumit medic italian
Ciprian Tătărușanu a fost operat la Milano din cauza problemelor la ochi. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ciprian Tătărușanu a intrat în vacanță cu AC Milan, deoarece campionatul în Serie A se va relua abia la începutul anului viitor. Portarul retras din naționala României de fotbal s-a operat la ochi pentru a preveni astigmatismul de care suferea.

Ciprian Tătărușanu a fost operat la ochi în Milano

Ciprian Tătărușanu a fost operat luni, 14 noiembrie, la ochi în Milano, iar conform doctorului Angelo Apiotti, totul a decurs cum trebuie. Portarul titular în sezonul de toamnă la AC Milan din cauza accidentării lui Mike Maignan suferea de o problemă mai veche.

ADVERTISEMENT

Problemele în zona ochiului au fost descoperite în urmă cu un an, iar Ciprian Tătărușanu a profitat de pauza cauzată de Cupa Mondială din Qatar, acolo unde nici Italia, nici România nu sunt prezente, și a mers să se opereze.

Ciprian Tătărușanu, în vârstă de 36 de ani, s-a retras din naționala României în urmă cu doi ani după o perioadă de 10 ani în care a îmbrăcat tricoul României de-a lungul a 73 de partide.

ADVERTISEMENT

Medicul renumit care l-a operat pe Ciprian Tătărușanu: „Percepția unui șut de la distanță va veni mult mai repede”

Angelo Apiotti, medicul care s-a ocupat de intervenția chirugicală a lui Ciprian Tătărușanu, a vorbit despre starea portarului român după operație. „I s-a descoperit defectul vizual în urmă cu un an, dar a compensat cu o focalizare spontană care trebuia corectată”

Percepția unui șut de la distanță va veni acum mult mai repede. Acest lucru îi va permite un răspuns mai bun”, a declarat medicul Angelo Apiotii, potrivit Gazetta Dello Sport. Angelo Apiotii este renumit în lumea sportului.

ADVERTISEMENT

Medicul italian l-a operat pe Kaka în 2007, anul în care fotbalistul brazilian cucerea Balonul de Aur, pentru miopie și astigmatism. Massimo Ambrosini, Ignazio Abate și Marco Borriello sunt alți fotbaliști care au fost operați de medicul italian.

Ciprian Tătărușanu, titular pentru AC Milan în Champions League

AC Milan s-a calificat în optimile de finală din Champions League. Formația pregătită de Stefano Pioli va da piept cu Tottenham pentru un loc în sferturile de finală. La performanța rossonerilor a contribuit și Ciprian Tătărușanu.

ADVERTISEMENT

Portarul român l-a înlocuit pe Mike Maignan, care s-a accidentat și va rata Cupa Mondială din Qatar cu Franța. Tătărușanu a fost titular în 4 din cele 6 meciuri ale campioanei Italiei în Champions League.

De asemenea, fostul portar al FCSB-ului a apărat și în Serie A, unde AC Milan este principala urmăritoare a liderului Napoli. În septembrie 2020, AC Milan îl cumpăra pe Tătărușanu pentru 500.000 de euro de la Lyon.

  • 600.000 de euro este cota de piață a lui Tătărușanu, potrivit Transfermarkt.
  • 12 partide a strâns Tătărușanu în tricoul lui AC Milan în acest sezon. 
ADVERTISEMENT