Sport

Clinicul Internațional de Baschet în Fotoliu Rulant vine la Oradea sub îndrumarea reputatului antrenor francez Malik Abes

Clinicul Internațional de Baschet în Fotoliu Rulant se va desfășura la Oradea în perioada 15-17 martie și este susținut de Fundația Superbet.
15.03.2024 | 15:33
Clinicul Internațional de Baschet în Fotoliu Rulant se va desfășura la Oradea în perioada 15-17 martie și este susținut de Fundația Superbet
ADVERTISEMENT

Coordonatorul clinicului este reputatul antrenor francez Malik Abes, cu o experiență de peste 25 de ani în acest sport. Acesta are un palmares impresionant, având în CV-ul său numeroase poziții de conducere în antrenarea echipelor naționale din diverse țări europene.

Oradea, gazda Clinicului Internațional de Baschet în Fotoliu Rulant

Începând de vineri, 15 martie, și până duminică, 17 martie, orașul Oradea este gazda Clinicului Internațional de Baschet în Fotoliu Rulant, eveniment susținut de Fundația Superbet.

ADVERTISEMENT

Acest clinic, suținut de antrenorul francez Malik Abes se adresează atât jucătorilor, cât și antrenorilor din domeniul baschetului adaptat. În prezent, Malik Abes este antrenorul principal al echipei masculine de baschet în fotoliu rulant a naționalei Austriei, confirmându-și astfel competențele și cunoștințele în acest sport la cel mai înalt nivel.

În cadrul clinicului, participanții vor beneficia de expertiza lui Abes, având ocazia să învețe tehnici și strategii noi, adaptate specificului baschetului în fotoliu rulant. Este a treia revenire a lui Malik Abes în Oradea, după clinicul din 2018.

ADVERTISEMENT

”Să susținem o astfel de competiție este o mândrie pentru noi, iar pentru jucători o oportunitate incredibilă să-și împărtășească pe teren pasiunea pentru joc și să învețe de la un antrenor de top.

Sperăm să vedem mai multe inițiative similare, pentru că sportul este un limbaj universal care sparge barierele și promovează incluziunea, diversitatea și egalitatea de șanse pentru toți”, a declarat Augusta Dragic, Președinta Fundației Superbet.

ADVERTISEMENT

Fundația Superbet, implicată și în Grand Chess Tour

Începând din 2022, Fundația Superbet a devenit și partener strategic global al Grand Chess Tour, prin organizarea a trei etape ale circuitului, la Bucureşti, Varşovia şi Zagreb, susținând astfel educația prin șah.

Fondată în 2019, Fundația Superbet a făcut din șah una dintre inițiativele sale prioritare, organizând primul turneu din cadrul Grand Chess Tour la București. Totodată, Fundația s-a angajat să transforme GCT într-o tradiție pentru comunitățile de șah din România, Polonia și Croația.

ADVERTISEMENT

Organizatorii Grand Chess Tour au anunțat calendarul pentru 2024. Superbet Chess Classic București va fi cea de-a doua etapă și va avea loc în perioada 25 iunie – 6 iulie. Programul complet este următorul:

  • Superbet Poland Rapid & Blitz 6-13 mai 2024 în Varșovia, Polonia
  • Superbet Romania Classic 25 iunie – 6 iulie 2024 în București, România
  • SuperUnited Croatia Rapid & Blitz 8-15 iulie 2024 în Zagreb, Croația
  • Saint Louis Rapid & Blitz 10-17 august 2024 în Saint Louis, Missouri, SUA
  • Cupa Sinquefield 17-31 august 2024 în Saint Louis, Missouri, SUA

Fabiano Caruana, Maxime Vachier-Lagrave, Wesley So, Ian Nepomniachtchi, Alireza Firouzja și Anish Giri, toți jucători care sunt sau au fost de-a lungul carierei în top 10 mondial, vor fi și în acest an prezenți la București. De asemenea, pentru ediția 2024 au fost anunțați trei dintre cei mai apreciați tineri jucători: Gukesh Dommaraju, Rameshbabu Praggnanandhaa și Nodirbek Abusattorov.

ADVERTISEMENT