Sport
notix pixel id

Cornel Dinu: „Argeșul a avut ce schimbări să facă, Mircea Rednic este încă în umbra dezastrului lăsat de Bonetti”

Cornel Dinu a analizat pentru FANATIK meciul de Cupă Dinamo- FC Argeș, în care echipa lui Mircea Rednic a primit golul înfrângerii din nou în prelungiri.
27.10.2021 | 00:41
Cornel Dinu: „Argeșul a avut ce schimbări să facă, Mircea Rednic este încă în umbra dezastrului lăsat de Bonetti”
Cornel Dinu: „Argeșul a avut ce schimbări să facă, Mircea Rednic este încă în umbra dezastrului lăsat de Bonetti”Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut meciul de Cupă cu FC Argeș în minutul 93, blestemul prelungirilor pare instalat comod în „Groapa” din Șoseaua „Ștefan cel Mare”. Ca și… umbra lui Dario Bonetti, în opinia lui Cornel Dinu.

„Mister” îl exonerează pe Mircea Rednic prin prisma „grelei moșteniri”, chiar dacă termenul pare „lemnos”. Ce a lăsat antrenorul italian în urmă la Dinamo va fi foarte greu de reparat, este părerea „Procurorului”.

Cornel Dinu: „Argeșul a avut ce schimbări să facă, Mircea Rednic este încă în umbra dezastrului lăsat de Bonetti”

Cornel Dinu a declarat, în exclusivitate pentru FANATIK, că tribunele goale au părut și mai sinistre învăluite doar de sirenele Salvărilor care se înghesuie la Spitalul de Urgență…

ADVERTISEMENT

„O partidă care, dacă ne gândim și la lipsa spectatorilor, șocurile le-au reprezentat doar sirenele salvărilor care treceau spre Spitalul de Urgență”

„Distribuțiile de început ale celor două echipe lăsau impresia că nu pun mare bază pe Cupă, deși au situații complet diferite în campionat. Au fost foarte multe schimbări în primul 11 în ambele formații… cam șase la Dinamo și vreo șapte, opt la Argeș”

Cuplul bizar de atacanți Neicuțescu – Moldovan, înlocuit cu Vestenicky și Țîră, care promit mai mult

„Procuroru” vede o urmă de speranță în noul cuplu de atacanți Vestenicky – Țîră, încercat de Mircea Rednic în repriza a doua, după ce eternii „tineri-speranță” Neicuțescu – Moldovan n-au dat, a câta oară?, nici o fărâmă de dovadă că ar putea vreodată să fie de nivelul cerut la Dinamo.

„O primă repriză anostă, plată, greu de urmărit, cu un ritm scăzut de joc, cu foarte multe greșeli de ambele părți. În repriza a doua jocul a fost lansat prin golul lui Țîră, după o pasă excelentă a lui Torje, printre trei apărători, într-un moment în care Dinamo a schimbat cuplul bizar de atacanți Neicuțescu – Moldovan cu ceva care promite mai mult, Vestenicky și Țîră”

Cornel Dinu: „Ișfan, Meza Colli și Latovlevici au rupt echilibrul fragil de la centrul terenului și au înlesnit revenirea Argeșului spre victorie și calificare”

Schimbărie făcute în a doua repriză au rupt echilibrul, spune Cornel Dinu. În favoarea echipei piteștene, care a avut în nou intrații Alexandru Ișfan, Derlis David Meza Colli și Iasmin Latovlevici „promotorii” renașterii spre victorie și calificare. Chiar așa chinuită, în al treilea minut de prelungiri…

ADVERTISEMENT

„Jocul a căpătat o tentă mai apropiată de o părere că echipele și-ar dori, totuși, victoria. Argeșul a făcut două schimbări care s-au văzut, Ișfan și Meza Colli în locul lui Palic și Honciu și echilibrul s-a rupt în special la mijlocul terenului”

„Dinamo a încercat din nou să-și apere acel fragil 1-0, s-a cam retras după vreo 25 de minute bune, prin minutul 70, singura ocazie fiind șutul lui Torje din minutul 68”

„Egalarea a venit poate neașteptat, după un contraatac de manual pornit dintr-o recuperare în careul propriu și o pasă luminoasă a lui Viana, în minutul 77. Dinamo a contat din ce în ce mai puțin, intrarea lui Latovlevici a dat și ea Argeșului argumente de a evita prelungirile”

Cornel Dinu: „Dinamo are una dintre cele mai slabe defensive din istoria sa, Nica și Radu nejustificând prin nimic prezența pe teren”

Cornel Dinu consideră că actuala defensivă a lui Dinamo ste una dintyre cele mai slabe din istoria echipei și îi desființează pe fundașii laterali Constantin Nica și Andrei Radu.

„Argeșul a avut și șansă la o fază în care apărarea lui Dinamo, una dintre cele mai slabe din istoria echipei, a gafat din nou, Nica l-a lăsat pe Latovlevici să pivoteze lângă el, să tragă la poartă, Eșanu a scos în prima fază, dar mingea a ajuns la Dumitru, scăpat de Radu și a făcut 2-1 în minutul 93…”

„Golul calificării argeșene a fost marcat cu largul concurs al lipsei de calitate a lui Nica și a lui Radu, care, repet, nu-și justifică niciunul îndelungata răbdare de li se tot oferi șanse să arate ce nu au… simplu, nu au calitate”

„Argeșul a avut cu cine să înlocuiască pe parcurs distribuția inițială, când a fost nevoie, în timp ce Mircea Rednic n-are fundași laterali, n-are mijlocași de creație și, mai ales, efort, n-are atacanți care să dea gol”

„Procuroru” îi face „dosar greu” antrenorului italian Dario Bonetti, care, în opinia sa, mai mult a doborât decât a ajutat pe Dinamo, deși era privit ca un salvator la reîntoarcerea pe banca tehnică a „câinilor”.

ADVERTISEMENT

„Rednic a luat o echipă total nepregătită, sunt greu de compensat efectele aducerii unui antrenor doar pe bază de chiromanție de către oameni care n-au fost în ofsaid niciodată pe teren, ci numai în birouri”

„În continuare umbra nefastă a total neinspiratei hotărâri de aducere a lui Bonetti, o caricatură de antrenor care mai mult a doborât decât a ridicat pe Dinamo, va mai persista, de la Săftica pe terenul din șoseaua «Ștefan cel Mare». Decizie care, repet, a fost a unor oameni care n-au fost în ofsaid în viața lor nici măcar în jocurile copilăriei”

Cifrele meciului Dinamo – FC Argeș 1-2

  • 51%-49% posesie
  • 7-10 ocazii de gol
  • 5-5 șuturi pe poartă
  • 2-5 șuturi pe lângă poartă
  • 6-4 cornere
  • 122-100 atacuri
  • 45-48 atacuri periculoase

(statistică flashscore.ro)

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik