Sport

Planul de reorganizare de la Dinamo a fost depus! “Câinii” nu vor să rişte nimic cu depunctarea: “Avem legea în mână!”. Exclusiv

Dinamo face paşi pentru ieşirea din situaţia dificilă în care se află. FANATIK a aflat că planul de reorganizare al clubului a fost depus şi se aşteaptă aprobarea lui de către judecătorul sindic. Situaţia financiară rămâne însă dificilă.
26.10.2021 | 18:04
Planul de reorganizare de la Dinamo a fost depus Cainii nu vor sa riste nimic cu depunctarea Avem legea in mana Exclusiv
Planul de reorganizare de la Dinamo a fost depus! "Câinii" nu vor să rişte nimic cu depunctarea: "Avem legea în mână!". Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo face paşi importanţi pentru a rezolva problemele financiare abisale cu care se confruntă. FANATIK a aflat că planul de reorganizare al celor de la Dinamo a fost depus şi se aşteaptă aprobarea din partea judecătorului sindic.

Planul de reorganizare de la Dinamo a fost depus!

“Câinii” speră ca el să fie aprobat până la finalul lunii noiembrie, astfel încât să nu mai existe niciun risc privind o eventuală depunctare în Liga 1 din cauza datoriilor din urmă.

ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu a vorbit pentru FANATIK despre acest subiect spunând că este un termen rezonabil ca până la 30 noiembrie, planul de reorganizare să fie aprobat şi astfel să nu mai existe nicio emoţie privind depunctarea:

“Nu vrem să riscăm nimic cu depunctarea, deşi legea insolvenţei ne dă dreptate”

“Da, planul de reorganizare a fost aprobat. De acum nu mai depinde de noi, ci de judecătorul sindic. Nu aş putea să vă spun un orizont de timp, dar noi avem speranţe ca la finalul lunii noiembrie să avem planul aprobat.

ADVERTISEMENT

Nu vrem să riscăm nimic cu depunctarea, deşi legea insolvenţei ne dă dreptate. Vă daţi seama, am ajunge la judecată din cauza unor regulamente sportive care încalcă prevederile legale. 

Şi ca să evităm această situaţie, sperăm ca planul de reorganizare să fie aprobat până la finalul lunii noiembrie pentru a evita orice dubiu. Dar indiferent de situaţie, avem legea în mână!”, a explicat Zăvăleanu.

ADVERTISEMENT

Situaţia financiară de la Dinamo rămâne dificilă: “Trebuie să atragem mai multe venituri!”

Administratorul judiciar a explicat pentru FANATIK că situaţia financiară a echipei rămâne serioasă, iar obiectivul imediat este atragerea de fonduri de la un investitor sau de la sponsori:

“Situaţia financiară a clubului este serioasă. Este greu să îţi revii după ce administraţia spaniolă a adus cheltuieli uriaşe la club. Este o moştenire grea de care nu se scapă aşa de uşor. 

ADVERTISEMENT

Pentru moment, am reuşit să acoperim toate cheltuielile lună de lună, însă nu este uşor să atragem veniturile necesare. Nu trebuie să uităm că aceste cheltuieli vin lunar şi trebuie achitate la timp. 

Eu sper ca până la finalul primului trimestru din 2022 să reuşim să atragem mai multe venituri, prin aducerea unui investitor sau prin atragerea de alţi sponsori sau semnarea de parteneriate, astfel încât să putem susţine cheltuielile mari pe care le avem”, a spus Zăvăleanu.

“Îl vom acţiona în instanţă pe Pablo Cortacero”

Administratorul judiciar a confirmat informaţiile FANATIK şi a spus că o să îl acţioneze în instanţă pe Pablo Cortacero, pentru că există suspiciuni că ar vrut să ducă societatea în faliment:

“Da, îl vom acţiona în instanţă pe Pablo Cortacero. Legea insolvenţei ne permite să îl dăm în judecată şi avem destule dovezi în acest sens”, a conchis administratorul judiciar de la Dinamo.

  • 7.100.000 de euro au fost datoriile de la Dinamo la intrarea în insolvenţă
  • 500.000 de euro a plătit Cortacero pentru preluarea lui Dinamo, în august 2020

 

ADVERTISEMENT