Sport

Ianis Hagi i-a dat mari bătăi de cap lui Edi Iordănescu! Selecționerul a recunoscut totul: „Nu vă ascund asta”

Edi Iordănescu a recunoscut totul! Selecționerul României a vorbit despre Ianis Hagi după Columbia - România, scor 3-2, în amicalul de la Madrid.
27.03.2024 | 01:19
Ianis Hagi ia dat mari batai de cap lui Edi Iordanescu Selectionerul a recunoscut totul Nu va ascund asta
Edi Iordănescu a fost pus în dificultate de Ianis Hagi la amicalul Columbia - România 3-2. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a început pe banca de rezerve duelul amical al României cu Columbia de la Madrid (2-3). Internaționalul român de la Alaves a fost introdus pe teren de Edi Iordănescu în minutul 56 și a reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor. Selecționerul naționalei României a recunoscut că s-a gândit foarte mult la decizia de a-l trimite pe Ianis Hagi pe teren încă din primul minut.

Ianis Hagi i-a dat mari bătăi de cap lui Edi Iordănescu! Selecționerul a recunoscut totul: „Nu vă ascund asta”

Ianis Hagi a înscris în minutul 84 al meciului cu Columbia. Fiul lui Gică Hagi, prezent în tribune pe Civitas Metropolitano, a recuperat mingea după o neglijență a lui Rios și l-a învins pe portarul Vargas cu un șut din interiorul careului.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a recunoscut că a avut nevoie de timp de gândire îndelungat în privința lui Ianis Hagi la meciul contra Columbiei.

„În următoarea perioadă marea provocare pentru băieţi, cei care au probleme la club, este să se impună. Nu poţi să ţii nivelul la astfel de jocuri dacă nu poţi să alergi, nu poţi să câştigi dueluri.

ADVERTISEMENT

Sunt și excepţii, iar Ianis Hagi a fost o excepţie azi. El a intrat foarte bine meciul trecut şi a intrat excelent acum. A adus personalitate în joc şi a şi marcat. Nu vă ascund asta, am stat azi-noapte până târziu cu staff-ul şi ne-am gândit, pentru că doream să începem cu el.

Dar ne-am gândit la ce riscuri sunt, a jucat acum 4 zile 20 de minute, iar în campionat în ultima perioadă doar câte 3-4 minute sau nu a jucat. L-am folosit la Bucureşti, iar acum dacă îl băgam de la început nu ştiam cum reacţionează, aşa că am preferat să îi dăm minute în repriza a doua şi până la urmă a intrat bine. Dar e altceva când joacă, a declarat Edi Iordănescu, după Columbia – România 3-2.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu, cu gândul la Ucraina: „Vă asigur că România este în creștere”

O schimbare surprinzătoare a lui Edi Iordănescu s-a petrecut la pauza meciului cu Columbia. Radu Drăgușin a fost înlocuit cu Ionuț Nedelcearu. Selecționerul României are încredere în fundașul de la Tottenham, dar și în Denis Drăguș, unul dintre cei mai în formă „tricolori”.

„Avem nevoie și de Radu Drăgușin să se impună, să devină certitudine. La pauză l-am schimbat pentru că s-a simțit prea încărcat. Așa e când nu joci, organismul reacționează.

ADVERTISEMENT

Drăguș este winger stânga, el acolo dă randament foarte bun, acolo se simte cel mai bine. Nu înseamnă că nu poate juca și atacant. Noi credem foarte tare în el”, a mai spus Edi Iordănescu.

România va debuta la EURO 2024 contra Ucrainei, la Munchen pe Allianz Arena, 17 iunie, ora 16:00. Naționala lui Serhii Rebrov au trecut de Islanda în finala play-off-ului pentru calificarea la turneul final din Germania.

„Vă asigur că echipa națională a României este în creștere. Acum vom încerca să studiem cât mai bine Ucraina, să o studiem și să luăm cele mai bune decizii”, a concluzionat Edi Iordănescu.

Ianis Hagi i-a dat bătăi de cap lui Edi Iordănescu

ADVERTISEMENT