Sport

Ianis Hagi a dezvăluit cui i-a dedicat golul marcat în Columbia – România 3-2! E sigur că nu ratează EURO 2024: ”Crezi că se pune problema?”

Ianis Hagi a dat semnalul revenirii în meciul împotriva Columbiei. Mesaj special al atacantului după reușita sa. Ce a spus despre Euro 2024.
27.03.2024 | 01:00
Ianis Hagi a dezvaluit cui ia dedicat golul marcat in Columbia  Romania 32 E sigur ca nu rateaza EURO 2024 Crezi ca se pune problema
Ianis Hagi a reușit să înscrie deși a intrat pe teren în minutul 56. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a reușit să marcheze împotriva Columbiei, așa cum a făcut-o și tatăl său în perioada de aur a „tricolorilor”. Atacantul celor de la Deportivo Alaves a vorbit la finalul partidei și a făcut o dedicație.

Ianis Hagi, încrezător după Columbia – România 3-2. E sigur că nu va rata EURO 2024

Ianis Hagi a explicat care a fost diferența la aceste partide de pregătire: „Au fost două teste bune. În primul joc cu Irlanda de Nord a trebuit să-i desfacem, iar acum a trebuit să jucăm pe contraatac. E prima dată când am jucat optar la națională. Cei din staff știu că am mai jucat pe poziția asta la Rangers și în Belgia

ADVERTISEMENT

Mă simt foarte puternic din punct de vedere fizic. Cred că de fiecare dată când am intrat pe teren, indiferent că a fost la echipa de club sau la națională, am jucat foarte bine. Nu cred că se pune problema de formă în ceea ce mă privește. Se vede când intru pe teren că sunt în formă”.

Întrebat de reporterul FANATIK dacă ar fi o mare dezmăgire pentru el să nu fie inclus în lotul de 23 de tricolori pentru EURO 2024, Ianis Hagi a răspuns foarte sigur pe el: ”Crezi că se pune problema? Voi să-mi spuneți! Se discută mult. Întrebați-l pe selecționer.

ADVERTISEMENT

V-am spus cum mă simt eu și cred că v-am arătat și am demostrat pe teren, și la club și la echipa națională. Putem să luăm fiecare meci, să dezbatem cât vreți voi, eu îmi știu statisticile, știu ce am făcut, știu cum mă simt. Sunt mult mai puternic și mult mai bun decât înainte de accidentare. Ideea e să fiu pe teren!

Nu mai e cazul să vorbim de presiunea numelui Hagi, mă simt bine, mă simt mândru că port acest nume și îmi aduce doar avantaje. Cel puțin eu așa o văd”.

ADVERTISEMENT

Ianis crede că merită să meargă cu naționala la Campionatul European, așa cum o face și Gică Popescu: „Ce depinde de mine fac, apoi mingea este altundeva. Eu îmi aștept șansa. Mister deja îmi știe mentalitatea, a fost în ianuarie să vorbească și cu clubul meu să vadă situația mea, a înțeles situația”.

„Dedic golul surorii mele, este ziua ei”

Fiul „Regelui” i-a dedicat reușita Kirei, care a împlinit 27 de ani chiar în ziua meciului cu sud-americanii: „Dedic golul surorii mele, este ziua ei miercuri. Pentru echipa națională orice reușită reprezintă ceva imens, mă face mândru.

ADVERTISEMENT

Când reușesc să am și familia alături de mine, este clar o motivație în plus și o bucurie mai mare. Nu putem compara însă golul meu înscris împotriva Columbiei într-un amical cu golul înscris de tata contra Columbiei la Mondiale”.

Regretă împrumutul la Alaves? „Mi-a mers bine până în decembrie”

Ianis Hagi începe să își pună întrebări dacă a fost o alegere bună să plece în Spania: „Eu mai mult decât să fiu pregătit și să joc, nu cred că pot schimba mai mult. Eu am luat o decizie în vară pe care am fost forțat să o iau și mi-a mers bine până în decembrie, apoi din decembrie situația nu este extraordinară, însă de jucat am jucat”.

Hagi Jr. e convins că România poate scrie istorie în Germania„Noi vrem să ieșim din grupe de la EURO. Este obiectivul nostru. Știm că putem face asta”, a declarat Ianis Hagi.

În următoarea perioadă marea provocare pentru băieţi, cei care au probleme la club, este să se impună. Nu poţi să ţii nivelul la astfel de jocuri dacă nu poţi să alergi, nu poţi să câştigi dueluri. Cu mici excepţii, iar Ianis Hagi a fost o excepţie azi.

El a intrat foarte bine meciul trecut şi a intrat excelent acum. A adus personalitate în joc şi a şi marcat. Am stat azi-noapte până târziu cu staff-ul şi ne-am gândit, pentru că doream să începem cu el.

Dar ne-am gândit la ce riscuri sunt, a jucat acum 4 zile 20 de minute, iar în campionat în ultima perioadă doar câte 3-4 minute sau nu a jucat” – Edi Iordănescu, selecționer România

Ianis Hagi, dedicație emoționantă după golul împotriva Columbiei

ADVERTISEMENT