Sport

Ansu Fati a primit diagnostic după accidentarea din Celta Vigo – FC Barcelona 3-3. Cât va lipsi de pe teren ”decarul” catalanilor

Barcelona a avut parte de un coşmar în meciul cu Celta Vigo, după ce catalanii au condus la pauză cu 3-0 şi s-au văzut egalaţi în minutul 90+6.
07.11.2021 | 11:48
Ansu Fati a primit diagnostic dupa accidentarea din Celta Vigo  FC Barcelona 33 Cat va lipsi de pe teren decarul catalanilor
ADVERTISEMENT
07-11-2021
09:49

Ansu Fati ratează convocarea la națională din cauza accidentării

Atacantul formației FC Barcelona, Ansu Fati, a ieșit accidentat la pauza meciul cu Celta Vigo și nu va putea onora convocarea la echipa națională a Spaniei pentru ultimele partide din preliminariile CM 2022.

Conform Marca, fotbalistul de 19 ani o leziune la bicepsul femural stâng li nu va putea evolua în jocurile cu Grecia, la 11 noiembrie, în deplasare, şi cu Suedia, la Sevilla, în 14 noiembrie, în ultimele două etape a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, decisive pentru calificarea Spaniei la turneul final.

Fati tocmai începuse să joace regulat după o problemă suferită la meniscul stâng, în urmă cu un an. Barcelona speră ca tânărul fotbalist să fie apt de joc la importantul meci cu Benfica Lisabona, din 23 noiembrie, care va stabili a doua echipă calificată în optimile de finală ale Champions League din Grupa E.

Barcelona a reuşit încă o prestaţie dezastruoasă în campionat, în meciul cu Celta Vigo. De această dată, catalanii au condus cu 3-0 la pauză, după golurile marcate de Ansu Fati (5), Sergio Busquets (18) şi Memphis Depay (34), însă au scăpat printre degete victoria.

Coşmar la Vigo. Barcelona ratează victoria cu Celta, după 3-0 la pauză, şi pierde doi jucători

În a doua repriză, după ce Ansu Fati şi Eric Garcia s-au accidentat, Celta Vigo a revenit pe tabelă, prin golul lui Iago Aspas, din minutul 52. Catalanii au continuat să joace modest, iar Nolito (74) şi, din nou, Aspas (90+6) au reuşit să marcheze golurile unei remize neaşteptate. VEZI AICI VIDEO GOLURILE.

ADVERTISEMENT

După remiza cu Celta Vigo, Barcelona urcă până pe locul 9, însă poate fi devansată de Valencia. Catalanii au strâns 17 puncte până în prezent şi sunt la opt puncte în spatele liderului Real Sociedad, care poate să mărească distanţa în această rundă.

Ce s-a întâmplat cu Ansu Fati şi Eric Garcia

La câteva ore după ce FC Barcelona a anunţat că Xavi va fi noul antrenor al echipei, catalanii sunt loviţi din nou de blestemul accidentărilor. De această dată, Ansu Fati şi Eric Garcia au ieşit, cu problemele medicale, în startul celei de-a doua reprize din meciul cu Celta Vigo.

ADVERTISEMENT

După câteva minute, Barcelona a anunţat, pe contul oficial de Twitterm primul verdict al medicilor în cazul celor doi jucători accidentaţi. Pe lângă formaţia catalană, naţionala Spaniei stă cu sufletul la gură în aşteptarea de noi informaţii despre situaţia lui Ansu Fati şi Eric Garcia.

Primele verdicte ale medicilor

Ansu Fati a fost înlocuit, în minutul 48, după ce a resimţit dureri la coapsa stângă. Problemele internaţionalului spaniol au apărut pe finalul primei reprize, când a făcut semne că are probleme după un sprint.

ADVERTISEMENT

În acelaşi minut a fost înlocuit şi Eric Garcia, iar Barcelona a anunţat că fundaşul adus de la Manchester City a acuzat dureri la gamba piciorului drept.

Oficialii Barcelonei au anunţat că cei doi jucători vor fi examinaţi de medici pentru a vedea gravitatea accidentărilor. Conform presei din Spania, problemele lui Eric Garcia nu ar fi foarte mari, iar decizia schimbării a venit pentru a nu agrava problemel apărute.

ADVERTISEMENT

Lot decimat la FC Barcelona: 11 fotbalişti pe tuşă

Barcelona are lotul decimat în acest moment, iar cele mai grave probleme le au Martin Braithwaite şi Sergio Aguero. Primul s-a operat la genunchiul stâng, la începutul sezonului, şi ar putea să reapară la finalul sezonului.

De cealaltă parte, atacantul argentinian va fi out trei luni, după ce a fost diagnisticat cu aritmie cardiacă. Acesta acuzase probleme în meciul din runda trecută şi a fost transportat la spital în timpul partidei cu Alaves.

În total, după problemele pe care le acuză Ansu Fati şi Eric Garcia, sunt 11 jucători indisponibili la FC Barcelona. Pe această listă se mai regăsesc Pedri, Sergi Roberto, Sergino Dest, Gerard Pique, Neto, Moussa Wague şi Ousmane Dembele.

ADVERTISEMENT