Sport

Cosmin Moți, impresionat de ce a reușit Dario Bonetti: „Chiar e New Dinamo!”

Cosmin Moți l-a lăudat pe Dario Bonetti și are încredere în capacitatea italianului de a ridica Dinamo din mocirlă.
06.08.2021 | 15:45
Cosmin Moti impresionat de ce a reusit Dario Bonetti Chiar e New Dinamo
ADVERTISEMENT

Cu toate astea, Dănuț Lupu le spulberă visele suporterilor dinamoviști și e convins că DDB nu poate salva de unul singur Dinamo, în ciuda eforturilor uriașe ale fanilor-acționari și a board-ului de conducere.

Dario Bonetti este ultimul antrenor care a adus un trofeu în Ștefan cel Mare și italianul tocmai a sărbătorit împlinirea a 60 de ani cu un gest superb făcut pentru Dinamo, la al treilea descălecat în „Groapă”.

ADVERTISEMENT

Cosmin Moți consideră că Dario Bonetti a reușit să creeze „New Dinamo”

Fostul jucător al lui Dinamo, fundașul Cosmin Moți, este unul dintre cei mai iubiți fotbaliști de către suporterii alb-roșii. Eroul bulgarilor de la meciul Ludogorets – FCSB este încântat de noua față a lui Dinamo și a vorbit la superlativ despre Dario Bonetti.

„De când a început să se vorbească despre New Dinamo e pentru prima data când chiar e New Dinamo. Cei care sunt acolo s-au descurcat bine în primele etape şi chiar îmi doresc din tot sufletul ca Dinamo, cu aceşti copii, să aibă rezultate”, a spus Moți potrivit Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Cu toate astea, Cosmin Moți îi critică pe cei din conducerea lui Dinamo care ar fi trebuit să implementeze politica cu privire la jucătorii tineri și proiectul „New Dinamo” încă de acum câțiva ani: „Păcat că a trebuit ca Dinamo să ajungă în situaţia asta pentru a începe proiectul New Dinamo. Trebuia început de mult timp, mai erau jucatori cu experienţă care încă jucau şi îi puteau ajuta”.

Cosmin Moți, sceptic cu privire la programul DDB: „Nu cred că putem ține o echipă de nivelul lui Dinamo”

Cosmin Moți este înscris în programul DDB, însă cu toate astea se îndoiește că un club uriaș precum Dinamo poate fi ținut în viață din bilete și cotizațiile suporterilor: „Nu cred că doar noi, oamenii care iubim Dinamo, putem ţine o echipă de nivelul lui Dinamo”.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al lui Dinamo speră că această strategie va continua la Dinamo și pe viitor și nu va rămâne doar o situație de conjunctură: „Tot timpul la Dinamo s-a vrut performanţă, s-a încercat să câştigi campioane, cupa, să ajungi în Europa, dar acum trebuie să fim realişti, să avem încredere în aceşti copii care vin din spate, care sunt la început de drum, trebuie să le acordam încredere, să-i susţinem şi să nu abandonam proiectul asta după trei sau șase luni”.

Moți e de părere că evoluția tinerilor va fi un imbold și pentru cei care vin din spate și care vor realiza că poate ajunge și ei la echipa mare a lui Dinamo: „Din păcate, prea tărziu s-a început cu ce trebuia făcut acum câţiva ani. Cred că e un lucru bun pentru ei, îşi dau seama că au şanse mai multe să ajungă la prima echipa a lui Dinamo”.

ADVERTISEMENT

Cosmin Moți vrea doar jucători români în tricoul “câinilor”: „Știu ce înseamnă Dinamo!”

Cosmin Moți e de părere că Dinamo mai are nevoie de câțiva jucători experimentați pe lângă Sorescu și Filip, însă dacă interdicția la transferuri va fi ridicată, clubul ar trebui să aducă doar jucători români: „Nimeni nu e absurd, e clar că e bine să fie 2-3 jucători experimentaţi pe lângă aceşti copii, dar din punctul meu de vedere, daca ar veni jucători, ar trebui să fie români, care ştiu ce înseamnă Dinamo. Mai bine se încearcă a-i pastra pe ei care cunosc spiritul lui Dinamo şi stiu ce înseamnă acest club”.

Același discurs l-a avut și directorul tehnic al lui Dinamo, Cornel Țălnar, care a vorbit într-un interviu pentru FANATIK despre tinerii jucători ai „câinilor: „Mă bucur pentru ce se întâmplă cu acești tineri la Dinamo. M-am luptat singur ani de zile pentru ca echipa a doua clubului să existe. Am reușit să facem această echipă a doua și 16-17 jucători sunt acum în lotul echipei mari.

„Li s-a oferit o șansă și au demonstrat că se poate și cu copii tineri, așa cum trebuia făcut de ani de zile „New Dinamo”. De ce să luăm jucători din străinătate care pleacă după un an și te dau în judecată și le plătești de zece ori mai mult decât copiilor ăștia! E un lucru extraordinar de bun. Sper să joace la fel și cu Chindia Târgoviște. Motorul echipei rămâne însă Deian Sorescu. Copiii s-au pliat însă foarte bine”, a spus Cornel Țălnar pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT