Sport

Cosmin Olăroiu, categoric în privința revenirii sale în fotbalul românesc: „Nu se pune problema!”

Cosmin Olăroiu, ultima dată antrenor la Jiangsu FC, a vorbit despre posibilitatea ca acesta să revină în fotbalul românesc.
26.07.2021 | 10:42
Cosmin Olaroiu categoric in privinta revenirii sale in fotbalul romanesc Nu se pune problema
ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu s-a despărțit, în luna februarie a acestui an, de Jiangsu FC, după ce a câștigat titlul de campion al Chinei.

Tehnicianul, în vârstă de 52 de ani, se află în proces cu Jiangsu FC, din cauza mai multor salarii restante. Între timp, formația chineză s-a desființat.

ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu, categoric în privința revenirii sale în fotbalul românesc

Cosmin Olăroiu a fost prezent la partida FCSB – Universitatea Craiova, 4-1, din etapa 2 a Ligii 1. La finalul meciului, antrenorul a vorbit despre posibilitatea ca acesta să revină în fotbalul românesc.

Fostul antrenor de la FCSB susține că nu există nicio posibilitate ca acesta să revină în România, până când procesul cu Jiangsu FC nu se va finaliza.

ADVERTISEMENT

„Nu se pune problema întorcerii mele în momentul de față, până nu se rezolvă problema cu chinezii. Este un proces, dacă câștig, câștig. Clubul a dispărut. La banii pe care noi i-am primit nu s-au plătit taxele.

Nu ai voie să transferi banii, dacă taxele nu sunt plătite. Prin acest proces, vor să-i oblige să plătească taxele, lucru care ar elibera banii pe care îi avem în China și eu, și jucătorii”, a declarat Cosmin Olăroiu, după partida FCSB – Universitatea Craiova, la care a fost prezent.

ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu, despre naționala olimpică: „Nu interesează pe nimeni!”

Cunoscutul tehnician a vorbit și despre evoluțiile naționalei de fotbal a României la Jocurile Olimpice 2020.

„Din ce am văzut, nu interesează pe nimeni. Ne-am dus la Olimpiadă cu o echipă încropită așa… ad hoc. Nu se poate. Pentru o țară e important să fie reprezentată la Olimpiadă. Apare numele României de «n» ori. Înainte eram în primele națiuni la medalii, acum nu mai contăm, nu mai existăm.

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu Mirel după primul meci, m-am bucurat. Azi a fost diferența foarte mare. Acolo există școli care au campionat local și național. Licee, universități. Jucătorii sunt eligibili prin draft, ca la sistemul NBA, merg la cluburile profesioniste, care au academiile lor. Au o arie de selecție mult mai mare, lumea se implică, fotbalul progresează.

Trebuie să uităm momentul ăsta și să ne axăm pe ultimul meci și sperăm să avem șansă, să mergem mai departe. Ar fi extraordinar, u:n miracol pe care l-ar reuși Mirel cu echipa asta”, a mai spus Cosmin Olăroiu.

În primul meci de la JO 2020, România s-a impus în fața Hondurasului, 1-0.

Însă, în cea de a doua partidă, „tricolorii” au pierdut categoric în fața reprezentativei Coreei de Sud, scor 0-4,

ADVERTISEMENT