Fotbal international

Cota zilei de luni, 5 decembrie, la Campionatul Mondial din Qatar: „Țara Soarelui Răsare” și-n optimi?

Cota zilei la Campionatul Mondial poate aduce un câștig impresionant cu o potențială nouă surpriză din faza optimilor, la partida Japonia - Croația.
04.12.2022 | 20:32
Cota zilei de luni 5 decembrie la Campionatul Mondial din Qatar Tara Soarelui Rasare sin optimi
Cota zilei de luni, 5 decembrie, la Campionatul Mondial din Qatar: „Țara Soarelui Răsare” și-n optimi? FOTO: Twitter FIFA World Cup
ADVERTISEMENT

Luni, 5 decembrie, de la ora 17:00, Japonia și Croația se înfruntă pentru un loc în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. Primele trei formații calificate în această fază au fost Olanda, Argentina şi Franţa.

Japonia, față în față cu Croația. Niponii vor să elimine vicecampioana mondială

Partida Japonia – Croația va fi arbitrată de americanul Ismail Elfath și se va disputa la Al Wakrah, pe arena Al Janoub Stadium. Niponii reprezintă una dintre marile surprize ale acestui turneu final, reușind să câștige grupa din care au mai făcut parte Germania, Costa Rica și Spania.

ADVERTISEMENT

Japonia a fost repartizată în Grupa E și, deși a pierdut în fața celor din Costa Rica, a reușit să câștige în fața marilor favorite, Germania și Spania. Ambele super succese au fost obținute cu același scor, 2-1, după ce niponii au fost conduși de fiecare dată cu 0-1.

Pentru „samuraii albaștri” aceasta este a doua calificare la rând în optimile Cupei Mondiale. În 2018, Japonia a trecut de grupe datorită numărului mai mic de cartonașe în comparație cu Senegal.

ADVERTISEMENT

Din nefericire pentru asiatici, aceștia nu se vor putea baza pe căpitanul Maya Yoshida. Fotbalistul lui Schalke 04 este suspendat pentru cumulul de cartonașe galbene.

Repetă croații performanța din 2018?

Croația s-a calificat cu foarte mare noroc în optimi. În ultimul meci din grupă, decisiv, cu Belgia, a fost 0-0, un rezultat care i-a fost suficient vicecampioanei mondiale pentru a progresa.

ADVERTISEMENT

Dacă ar fi pierdut, Belgia ar fi mers mai departe, iar Croația ar fi fost eliminată. Romelu Lukaku a ratat nu mai puțin de patru ocazii în acea partidă, toate cu poarta goală. Cine va câștiga duelul din optimi va da piept în sferturi cu învingătoarea duelului Brazilia – Coreea de Sud.

Balon de Aur în 2018, Luka Modric a anunțat că acesta va fi ultimul său Campionat Mondial. Deși au rezultate bune la acest turneu final, fotbaliștii lui Zlatko Dalic nu conving neapărat.

ADVERTISEMENT

Croații n-au luat decât două cartonașe galbene până acum, dar nici nu au marcat foarte multe goluri. Toate au fost înscrise în victoria cu Canada, scor 4-1. Cu Belgia și cu Maroc (câștigătoarea grupei) a fost de fiecare dată 0-0.


  • 2,52 este cota oferită de Unibet pentru pronosticul „Japonia va avansa în runda următoare” la meciul Japonia – Croația Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT