Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Crăciunescu a vorbit la Fanatik SuperLiga despre forma catastrofală a lui Istvan Kovacs. „Eu țin cu Craiova, dar mi-a lăsat un gust amar”

Istvan Kovacs (39 de ani) este ieșit din formă. „Centralul” din Carei a fost criticat aspru după prestația din Sepsi - Universitatea Craiova 1-3.
05.02.2024 | 12:45
Craciunescu a vorbit la Fanatik SuperLiga despre forma catastrofala a lui Istvan Kovacs Eu tin cu Craiova dar mia lasat un gust amar
Crăciunescu a analizat la Fanatik SuperLiga forma catastrofală a lui Istvan Kovacs. „Eu țin cu Craiova, dar mi-a lăsat un gust amar”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Considerat cel mai bun arbitru român, Istvan Kovacs a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri ale sale la Sf. Gheorghe. „Centralul” în vârstă de 39 de ani a fost criticat dur de Ion Crăciunescu pentru prestația din Sepsi – Universitatea Craiova 1-3.

Ion Crăciunescu pune tunurile pe Istvan Kovacs! „I-a făcut Craiovei un deserviciu de imagine”

Istvan Kovacs nu e în formă înainte de Campionatul European din Germania. „Centralul” din Carei are mari șanse să arbitreze la turneul final din Germania, dar greșelile din SuperLiga i-ar putea da planurile peste cap.

ADVERTISEMENT

„A comis nepermis de multe greșeli pentru el, cel puțin pentru el. La nivelul Ligii 1. Cum vreți să o luați. Oricum ați pune lucrurile cap la cap nu găsiți o explicație logică. El e arbitrul numărul 1 al nostru. Așa e considerat.

Eu spun mai de mult, am atras atenția, că desemnarea acestui domn la conducerea arbitrajului românesc, acest cetățean străin, mie îmi ridică semne de întrebare privind prestațiile unor arbitri care sunt catastrofali.

ADVERTISEMENT

Kovacs așa a fost, catastrofal. S-a întrecut în greșeli. Rar ți-e dat să vezi atâtea greșeli comise de un arbitru de nivelul lui. E arbitru FIFA, e primul pe listă, e primul arbitru al României. Cum să faci așa ceva întâmplător?

Sigur și el are o parte a lui, o suficiență și o superficialitate când e în teren. Calități are să fie arbitru. El poate să arbitreze orice meci. Dar nu în felul acesta”, a declarat Ion Crăciunescu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, emisiune care e LIVE pe FANATIK.RO, luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

ADVERTISEMENT

Nici Kyros Vassaras n-a scăpat

Istvan Kovacs a fost desființat de toți cei de la Sepsi pentru maniera de arbitraj din meciul cu Universitatea Craiova. Covăsnenii îl acuză pe arbitru că a „tras” cu oltenii. „(n.r – credeți că are vreun parti-pris cu Craiova?) Nu știu. Pentru mine acest grec care conduce arbitrajul e o persoana de neîncredere pentru mine. Am înțeles că și prin Grecia era de neîncredere.

(n.r. – dar n-a arbitrat Vassaras) Nici acolo nu arbitra dânsul când era persoană de neîncredere. Am citit și eu știrea că va merge la o competiție mare. M-am bucurat ca român, că merge un arbitru român acolo, dar mi-a lăsat un gust amar. Repet, eu țin cu Craiova.

ADVERTISEMENT

Dar Craiova n-are nevoie de așa ceva. Așa cred eu. Le-a făcut un deserviciu ca imagine. Că punctele… Competiția e mare, e lungă”, a adăugat Crăciunescu.

„E un arbitru care pare suficient”

Kovacs intrat și în gura lui Horia Ivanovici. „Ce să se întâmple cu Istvan Kovacs, care a arbitrat ca ultimul analfabet în ale arbitrajului din Liga 4? S-a ajuns? Sau crede că are o protecție și e invincibil și de ne atins?”.

„Mai e o variantă. Să nu fie cumva, e doar o suspiciune de a mea, n-am nicio dovadă, că domnul Vassaras tolerează lucrul acesta. E inexplicabil. Trebuie să fie un exemplu pentru ceilalți arbitri.

Cei care se duc pe la județ se uită la el ca la un exemplu. Păi când îl văd pe ăsta (n.r. – Kovacs) că face așa… El ar trebui să își asume mai multă responsabilitate pentru locul pe care îl ocupă în arbitrajul românesc.

E un arbitru care pare suficient. Tratează meciurile superficial. I se pare că el plutește deasupra jocului. Se crede intangibil. Arbitrajul te pedepsește când faci așa ceva.

(n.r. – Îl vedeți un arbitru corupt?) Nu am nicio probă să afirm așa ceva. Nu pot să fac nicio afirmație fără să probez”, a conchis Ion Crăciunescu.

Crăciunescu a analizat la Fanatik SuperLiga forma catastrofală a lui Istvan Kovacs. „Eu țin cu Craiova, dar mi-a lăsat un gust amar”

ADVERTISEMENT