Sport

România va avea un arbitru central la Euro 2024! UEFA a ales între Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs

România va avea o brigadă de arbitri la Campionatul European din Germania, după ce UEFA a ales între Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs.
04.02.2024 | 20:29
Romania va avea un arbitru central la Euro 2024 UEFA a ales intre Ovidiu Hategan si Istvan Kovacs
România va avea un arbitru la Euro 2024. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Euro 2024 va fi cea de-a șaptesprezecea ediție a Campionatului European de Fotbal, organizată de UEFA. Echipa națională de fotbal a României va fi prezentă la acest Campionat European, făcând parte din Grupa E, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B (semifinalele sunt Bosnia și Herțegovina – Ucraina / Israel – Islanda).

România va avea un arbitru la Euro 2024

Pe lângă prezența echipei naționale, România va fi reprezentă la Campionatul European și de brigada de arbitri condusă de Istvan Kovacs. Mai mult de atât, ”centralul” a și avansat în clasamentul arbitrilor europeni, ocupând locul al șaselea în acest moment.

ADVERTISEMENT

Această informație a fost dezvăluită de moderatorul Dan Udrea, în direct la Orange Sport: ”Informaţia mea e că UEFA a luat decizia de a-l opri în lotul pentru Euro 2024 pe Istvan Kovacs, nu şi pe Haţegan. Singura brigadă care merge la Campionatul European e a lui Istvan Kovacs. Acum e numărul 6 în lista arbitrilor FIFA la UEFA. E locul 6, el a fost promovat”.

Istvan Kovacs a fost prezent și la Campionatul Mondial din 2022, desfășurat în Qatar, dar nu a apucat să conducă vreo partidă, fiind doar rezervă în meciurile: Qatar – Ecuador (0-2), Uruguay – Coreea de Sud (0-0), Argentina – Mexic (2-0), Spania – Germania (1-1), Ecuador – Senegal (1-2), Arabia Saudită – Mexic (1-2), Croaţia – Belgia (0-0) şi Portugalia – Elveţia (6-1).

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, desființat după ultimul meci arbitrat în SuperLigă

Istvan Kovacs a fost criticat aspru de oficialii lui Sepsi Sfântu Gheorghe, după înfrângerea formației covăsnene împotriva celor de la Universitatea Craiova, scor 3-1.

Attila Hadnagy, directorul sportiv al lui Sepsi, l-a desființat pe arbitrul din Carei, invocâd cele trei faze controversate din timpul partidei Sepsi – Universitatea Craiova: ”Domnul Kovacs a fost depășit total după acest meci! Nu știu cine-l vede pe domnul Kovacs în Europa, dar toți conducătorii, în toate meciurile în care arbitrează el, vorbesc rău despre el. Înseamnă că noi suntem proști? Cine-l vede un arbitru bun? Sincer, nu știu.

ADVERTISEMENT

Mie mi se pare un arbitru slab, care nu merită să arbitreze în Liga 1! Este prea arogant, credeți-mă! Nu știu de ce, nu știu ce-i cu aroganța asta lui, toată lumea spune că este arogant, numai domnul Vassaras și ceilalți nu văd”.

Ovidiu Hațegan ratează și Campionatul European

După ce a ratat Campionatul Mondial din Qatar, din cauza infractului suferit, care l-a făcut să stea pe bară o perioadă lungă, Ovidiu Hațegan nu va fi prezent nici la Euro 2024.

ADVERTISEMENT

Arbitrul a suferit un infarct miocardic care i-a pus viața într-un real pericol. Lui Hațegan i-a fost montat un stent în urma unui intervenții chirurgicale, efectuată la Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

ADVERTISEMENT