Fotbal intern

Craiova lui Marinos Ouzounidis se transformă în Craiova „catenaccio”! Cum s-a schimbat jocul oltenilor

21.02.2021 | 19:26
Craiova lui Marinos Ouzounidis se transforma in Craiova catenaccio Cum sa schimbat jocul oltenilor
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova antrenată de Marinos Ouzounidis se transformă într-o echipă cu o apărare solidă și cu un joc bazat pe defensivă, „catenaccio”, așa cum este denumit acest stil de joc în lumea fotbalului. Perioada din ultima vreme a oltenilor dovedește acest lucru. În ultimele cinci meciuri oficiale, Craiova nu a primit niciun gol.

Dacă scoatem din calcul partida cu Poli Iași, câștigată de Universitatea cu 3-0, vedem că ofensiva nu a excelat, iar apărarea a trebuit să își facă foarte bine treaba pentru a menține rezultatele.

ADVERTISEMENT

Marinos Ouzounidis a schimbat și sistemul de joc, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Grecul nu a fost adeptul acelui 4-3-3 al lui Corneliu Papură, ci a folosit până acum un 4-2-3-1.

Universitatea Craiova, cu Marinos Ouzounidis la timonă, se transformă în Craiova „catenaccio!” Victoriile la limită devin „specialitatea casei”?!

Marinos Ouzounidis are deja trei meciuri pe banca Universității Craiova. Grecul, care a trebuit să înfrunte o vreme de Siberia la Botoșani, acolo unde a jucat meciul de Cupă cu echipa din localitate, are la dispoziție o săptămână de pregătire până la partida cu Chindia Târgoviște, lucru care rar întâlnit în aceasă vreme în care meciurile se joacă într-un ritm alert.

ADVERTISEMENT

Astfel, timpul poate fi folosit pentru a-i face pe „alb-albaștri” să înțeleagă și mai bine filosofia sa de joc. Până acum, Știința arată ca o formație care se bazează foarte mult pe tipul de joc „catenaccio”. Defensiva Universității arată foarte bine în  acest moment, primind doar 13 goluri în cele 24 de etape scurse din actualul sezon al Ligii 1. Doar CFR a primit mai puține goluri, 12, dar ardelenii au un meci mai puțin jucat.

  • 47 de puncte a adunat Universitatea Craiova până în acest moment
  • 3 este locul ocupat de olteni
  • 1-0, 0-0, 1-0 și 1-0 sunt ultimele rezultate ale „leilor din Bănie”
ADVERTISEMENT

Bilanțul din meciurile oficiale ale lui Marinos Ouzounidis la Universitatea Craiova arată două victorii și un egal, fără a primi vreun gol. Astfel, „juveții” au câștigat cu Botoșani în Cupa României și cu FC Hermannstadt în campionat, ambele întâlniri terminându-se cu o victorie „italienească” a echipei din Bănie. Deplasarea de la Clinceni a fost încheiată cu un scor „alb”

În plus, U Craiova şi-a betonat apărarea şi nu a mai luat gol de la finalul lunii ianuarie. Oltenii au ajuns la cinci meciuri consecutive fără gol primit, patru dintre acestea fiind în Liga 1 şi unul în Cupa României. Cephas Malele este ultimul jucător care a învins defensiva Ştiinţei, pe 29 ianuarie, în U Craiova – FC Argeş 1-1.

ADVERTISEMENT

Încredere pentru Bogdan Vătăjelu și Alex Mateiu. Fanii au fost încântați de Juan Camara

Bogdan Vătăjelu și Alexandru Mateiu sunt doi jucători exponențiali pentru istoria recentă a Universității Craiova, însă care au stat în umbră în ultima vreme și au fost mai mult ignorați de Corneliu Papură. „Vătă” nu are loc pe banda stângă a apărării, acolo unde se află căpitanul Nicușor Bancu și încearcă să prindă minute în dreapta. În ultimul meci, fostul căpitan l-a înlocuit cu succes pe Ștefan Vlădoiu, cel care s-a aflat în stare de suspendare, și a avut o evoluție foarte bună.

De asemenea, „optarul” Alex Mateiu și-a recăpătat postul de titular și are motive să zâmbească din nou. Mijlocașul de 31 de ani era ignorat complet de fostul tehnician, dar situația s-a schimbat odată cu venirea lui Marinos Ouzounidis. A ajuns din nou jucător de bază, iar evoluțiile sale nu dezamăgesc. „Suntem mai organizați de când a venit Ouzounidis, iar adversarii nu au avut atât de multe ocazii. Stăm mai bine în teren și cred că adversarii nu au contat și au avut doar o ocazie pe final de meci. Mă simt bine! Sunt fericit! Când joci ești fericit,” a fost declarația lui Mateiu după Craiova – Hermannstadt 1-0.

Fanii sunt încântați și de transferul lui Juan Camara, jucător trecut și pe la Barcelona, dar și pe rivala Dinamo. Cu o evoluție apreciată în tricoul „câinilor roșii”, Camara a fost transferat la Craiova, iar suporterii așteaptă multe lucruri de la el. Spaniolul a bifat primele minute în meciul cu Hermannstadt, iar atingerile sale de balon i-a făcut pe fani să îl ceară pe Camara titular deja.

Sistemul impus de Ouzounidis la Craiova, 4-2-3-1, l-a făcut și pe „decarul” Universității Craiova, Alex Cicâldău, să joace mai avansat și să-și pună în evidență calitățile tehnice. Chiar „Cic” a fost cel care a adus victoria în ultima etapă, cu Hermannstadt, marcând dintr-o lovitură liberă de la marginea careului. Deocamdată, vârful folosit nu este unul autentic. Antrenorul a mers pe mâna lui Andrei Ivan, însă acesta nu poate fi considerat un vârf autentic, iar oltenii sunt în așteptarea lui Elvir Koljic, deoarece nici Ivan Mamut nu a oferit randament. FANATIK a anunțat când bosniacul va fi din nou pe teren.

„Putem să le câștigăm doar dacă jucăm ca în prima repriză, însă trebuie să fim eficienți și atunci când ni se ivește ocazia să închidem meciul. Dacă nu reușim să facem asta, o să dăm încredere adversarului și acesta poate pune probleme. La fel și noi, devenim mai nervoși și lucrurile se pot precipita și nu este bine. Am văzut astăzi că am avut probleme la fazele fixe și va trebui să lucrăm mai mult la acest aspect.  Trebuie să fim mult mai concentrați, mai determinați în fața porții adverse,” Marinos Ouzounidis, după U Craiova – Hermannstadt 1-0.


  • (P) Cota BETANO pentru Chindia – U Craiova : 2,07 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT