Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Balaj, reacție nervoasă după FCSB – CFR Cluj 1-0: “Au tăbărât pe arbitru la pauză”

Cristi Balaj a analizat înfrângerea echipei sale cu FCSB, scor 1-0, în Ghencea, și spune că lovitura de pedeapsă obținută de Compagno a fost rezultatul presiunilor puse de FCSB la adresa arbitrului.
07.08.2023 | 13:50
Balaj reactie nervoasa dupa FCSB  CFR Cluj 10 Au tabarat pe arbitru la pauza
Cei de la CFR îi acuză pe cei de la FCSB că au făcut presiuni pe arbitru la pauza meciului din Ghencea. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB a câștigat primul meci de la revenirea în Ghencea, 1-0 cu CFR Cluj. Meciul a fost decis de un penalty obținut și executat de Andrea Compagno, contestat de ardeleni, care cu puțin timp înainte ceruseră o lovitură de pedeapsă la o atingere cu mâna a lui Dawa.

Acuze dure: ”Au tăbărât la arbitru”

Prestația arbitrului Marcel Bârsan nu a fost pe placul ardelenilor. Primul care l-a criticat pe acesta a fost antrenorul de la CFR Cluj, Andrea Mandorlini, care a spus că el a decis câștigătoarea partidei.

ADVERTISEMENT

La FANATIK SUPERLIGA, Cristi Balaj a analizat prestația lui Marcel Bârsan, despre care spune că a răspuns presiunilor puse de cei de la FCSB. Președintele ardelenilor  susține că la pauza meciului, cei de la FCSB au țipat la arbitru, încercând să pună presiune pe el.

L-am întâlnit după meci, eram supărat, mi-a spus că dacă era în cealaltă parte ar fi procedat la fel. Nu aș avea cum să nu îl cred. Îmi spuneau jucătorii și team managerul nostru de joc, au tăbătât, nu știu dacă e cea mai potrivită expresie, au țipat la pauză, în drumul spre vestiare, la Bârsan. Nu aș vrea să dau nume, dar au tăbărât spre el. În drum spre vestiare.

ADVERTISEMENT

Atât timp cât nu am fost acolo, aș vrea să se pună un fel de întrebare. Dacă a fost așa, arbitrul ar trebui să scrie în raport. Panin a văzut. Nu dau nume, nu am fost acolo și nu vreau. Dacă o luați la puricat repriza a doua și vedeți cum a început cu măsuri disciplinare, culminată cu această atingere care a dus la căderea unui jucător masiv, atunci putem să ne gândim la orice”, a spus Cristi Balaj, la FANATIK SUPERLIGA.

Mai departe, Cristi Balaj a încercat să explice de ce penalty-ul obținut de Andrea Compagno a fost acordat incorect, explicând că, deși a fost un contact, acesta nu putea provoca căderea fotbalistului. În același timp, el a spus că nici la faza în care jucătorii de la CFR Cluj au cerut penalty, atunci când Dawa a atins mingea cu mâna, nu era o fază de penalty.

ADVERTISEMENT

Părerea mea este că un asemenea contact nu putea să provoace o asemenea cădere. Fotbalul este sport de contact, nu a fost lovit, nu a fost cădere, piedică. Compagno a anticipat acest contact, și-a dus privirea inițial în stânga, pentru a-l vedea pe jucătorul nostru.

Diferența dintre ceea ce face Compagno la fazele în care se duelează cu adversarii este infinit mai intensă sau mai mare comparativ cu atingerile pe care atunci când le simte, cade. Un asemenea meci nu mi se pare corect să fie decis în urma unui contact atât de ușor amplificat de căderea atacantului. Un asemenea meci nu mi se pare corect să fie decis amplificat de căderea atacantului. Trebuia să judece așa și hențul.

ADVERTISEMENT

Eu cred că sunt două faze la care nu trebuia să se intervină. Este un penalty cu acoperire regulamentară. Este un penalty obținut de atacant, ceea ce nu se întâmplă în Anglia.  Uită-te cum se duelează cu adversarii, cum îi ține, cum îi trage pe apărători, fără să cadă, iar acum, când a fost atins ce Cvek, are o cădere de calciu și s-a tăvălit.

Dacă sancționăm de o asemenea manieră și decidem soarta unui joc în urma unor asemenea contacte, nu o sa avem fotbal niciodată. Fotbalul este un sport de contact. Au fost două situații în care arbitrul nu trebuia să intervină”, a spus Cristi Balaj, la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA cu HORIA IVANOVCI este live în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la 10:30, pe FANATIK.RO și în reluare de la ora 17:00 pe Facebook și Youtube.

Cristi Balaj, despre presiunile puse pe Marcel Bârsan

ADVERTISEMENT