Sport

Cristi Coste scrie cronica derby-ului Craiova – CFR Cluj 1-3. S-au îmPĂUNat campioni tot pe „Ion Oblemenco”?!

15.05.2021 | 23:28
Cristi Coste scrie cronica derbyului Craiova  CFR Cluj 13 Sau imPAUNat campioni tot pe Ion Oblemenco
ADVERTISEMENT

Craiova și CFR Cluj s-au revăzut pe „Oblemenco” după nulul fără goluri din ultima rundă a sezonului regulat, meci care a ajutat, atunci, FCSB. A fost acum o victorie meritată a CFR-ului, care face un pas uriaș spre al 4-lea titlu consecutiv.

CFR Cluj este în luptă directă cu FCSB, în timp ce la Craiova situația s-a schimbat radical după victoria din turul play-off-ului, dim Gruia. A ieșit acum o partidă disputată, mai ales în prima repriză, dar și cu unele decizii discutabile ale centralului Istvan Kovacs. Care, spre norocul lui, nu a influențat finalmente destinația celor trei puncte.

ADVERTISEMENT

Craiova – CFR Cluj 1-3, cronica unui derby început brusc cu super-golul… nou-intratului Adrian Păun și euro-execuția imediată a lui Baiaram!

După mai puțin de 3 minute, Gâdea bate cuba cu toată banca ardelenilor și îi lasă locul lui Păun. Iar acestuia nu-i trebuie nici măcar 60 de secunde pentru a trimite inspirat cu stângul în colțul din dreapta lui Pigliacelli. 1-0 pentru campioana CFR Cluj. Așa brusc a început meciul din Bănie, în care oaspeții trag la titlu, iar oltenii încearcă să țină cu dinții de locul 3.

Dar Craiova răspunde în stil de echipă mare. Baiaram preia excelent pe 22 de metri, se întoarce spre poarta CFR-ului și-l execută pe Sandomierski cu un euro-gol. Încearcă să-l copieze Mateiu în minutul 16, dar polonezul are noroc acum. Avem derby!

ADVERTISEMENT

Se joacă dezinvolt, tare, se lasă deoparte orice calcul. CFR-ul îi cere lui Kovacs penalty în minutul 23 pentru ca peste câteva secunde Ivan să rateze la câțiva centimetri mingea de 2-1 pentru Craiova. Se joacă la limită mai ales în careul Craiovei.

Istvan Kovacs, omul lui Gigi Becali! Penalty refuzat clujenilor după un fault clar la Deac, Edi Iordănescu „îngălbenit” de furie!

Istvan Kovacs, omul despre care toată lumea spune că locuiește la Cluj, dar nimeni nu a dovedit-o încă, are meci greu. Mai ales că e vorba de CFR, iar săgețile trimise constant de Gigi Becali își fac efectul. Ardelenii au penalty clar la Deac, dar pentru Kovacs nu e destul de clar. Rămâne doar „galbenul” arătat lui Edi Iordănescu care mai are puțin și o ia razna. Pe bună dreptate!

ADVERTISEMENT

Terenul pare ușor înclinat spre partea oltenilor. Ai lui Ouzounidis, ghidonați din picioare de strategul grec, încearcă să absoarbă presiunea, dar au și scăpări. Așa cum s-a întâmplat în minutul 34, când Păun, omul reprizei, slalomează pe linia de 16, își eliberează dreptul, dar șutul pe care scria, poate, 1-2 se lovește de Debeljuh!

Craiova răspunde mai mult cu contraatacuri, iar Ivan este omul care aleargă pentru doi. Cât o mai putea și el… Iese de-o lovitură liberă pe final de repriză, dar covrigul lui Câmpanu creează unora senzația golului. E doar turcesc… Trei minute în plus pentru prima parte… Dar Istvan se plictisește și îi trimite la cabine. Costache nu apucase să mai centreze, Iordănescu dă din mână a lehamite, Marian Copilu coboară din tribună și pleacă la cabine cu antrenorul său. E 1-1, am văzut mult fotbal, dar și mai multe controverse.

ADVERTISEMENT

Gabriel Debeljuh, omul de gol transformat în omul cu pasele de gol la reușitele care apropie CFR de un nou titlu

Veste proastă pentru olteni după odihnă. Iese Marius Constantin, unul dintre liderii echipei, accidentat. Ouzounidis are doar soluția Bălașa. Oricum, ne așteptăm la o repriză în care Craiova să sufere și să încerce să iasă pe plus din acest derby.

CFR domină. Terenul se înclină tot mai mult, ocaziile la poarta lui Pigliacelli încep să se adune. „Capul” lui Debeljuh (57), apoi trasorul lui Păun (61), dar și șutul lui Camora (64), ce trece prin fața porții gazdelor. Printre ele să nu uităm simularea lui Costache, care a crezut că dacă Istvan nu dă 11 metri la o fază clară ar putea inventa unul în compensație!

Vine dubla schimbare a CFR-ului din minutul 66, cu intrările lui Itu și Pereira, încă două piese care să chinuie și mai mult angrenajul care scârțâie tot mai mult al Craiovei. Iar în 6 minute meciul e rezolvat. Mai întâi, în minutul 68, Debeljuh îi așează lui Deac golul de 2-1, apoi același Debeljuh dă o pasă excelentă pentru cursa de 3-1 a lui Păun. Game over și pe tabelă, pentru că jos, pe teren, părea încheiat mai devreme.

CFR Cluj a câștigat ultimul titlu pe „Ion Oblemenco”, acum și-a luat avânt tot din Bănie

CFR Cluj urcă la patru puncte în fața celor de la FCSB, care au de dat duminică examenul Sepsi, unul pe care nu l-au trecut deloc în cele 3 examinări din acest sezon. Cu victoria de pe „Oblemenco”, CFR pune o mână și mai apăsată pe un nou trofeu de campioană.

Adică pe același teren unde, pe 3 august 2020, cucerea titlul precedent. Dar atunci într-o finală directă cu oltenii. Se mai ajunge la finala de la Cluj? Un prim răspuns vine imediat de la Sf. Gheorghe.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 1,91 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT