Sport

Cristian Tudor Popescu, șocat de dopajul Simonei Halep: „Nu are cum! Bag mâna în foc!” Exclusiv

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu susţine că Simona Halep nu este tipul de sportiv care să se dopeze şi bagă mâna în foc că sportiva nu a luat voit substanţe interzise.
21.10.2022 | 18:14
Cristian Tudor Popescu socat de dopajul Simonei Halep Nu are cum Bag mana in foc Exclusiv
Cristian Tudor Popescu a criticat decizia Simonei Halep de a oferi declarații înainte de audierea la TAS. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Şocul anului în tenis este ştirea că Simona Halep a fost depistată pozitiv la un control anti-doping. Jucătoarea de tenis a fost testată pozitiv la substanţa Roxadustat şi a fost suspendată provizoriu din circuitul WTA.

Cristian Tudor Popescu, șocat de anunțul că Simona Halep a fost găsită dopată

Cristian Tudor Popescu, unul dintre cei mai reputaţi din lumea tenisului de la noi, a vorbit pentru FANATIK despre acest subiect, spunând că poate băga mâna în foc că Simona Halep nu s-a dopat în mod voit:

ADVERTISEMENT

“Eu dacă mă uit la un număr de sportivi şi sportive, vă pot spune, dacă sunt întrebat, că în legătură cu unii nu mă pronunţ în niciun fel. În legătură cu alţii, foarte puţini, reţineţi, foarte puţini, pot spune că nu cred că au luat vreodată o substanţă interzisă în mod conştient în scopul îmbunătăţirii performanţelor sportive.

Simona Halep se înscrie în această categorie. I-am urmărit cariera de la bun început, ştiu foarte bine. Nici nu ar avea sens. Este un medicament anti-anemie. Care ce să facă? Creşte producţia de hemoglobină, creşte producţia de celule roşii şi, fireşte, transportul oxigenului.

ADVERTISEMENT

“Este un medicament păcătos, periculos, pe care îl iei când eşti silit să îl iei”

Ţi-ar putea mări capacitatea de efort. Dacă vă uitaţi în fişe, nu este un drog, este un medicament. Dacă vă uitaţi în fişa medicamentului, vă luaţi cu mâinile de cap la reacţii adverse. Este un medicament păcătos, periculos, pe care îl iei când eşti silit să îl iei, când n-ai ce face, pentru că are efecte adverse teribile. 

Uitaţi-vă la ce este acolo. Inclusiv hipertensiune pulmonară, greaţă, hiperpotasemie. Iei aşa ceva şi ţi se face rău pe teren. Este invers. Nu are cum să îţi facă bine. Este un medicament extrem de riscant. 

ADVERTISEMENT

“Eu o cred pe cuvânt. Bag mâna în foc. Nu este tipul de om şi de sportiv să ia aşa ceva”

Simona are un cuvânt acolo: “Niciodată nu am luat în mod voit vreo substanţă”. Şi eu o cred pe cuvânt. Bag mâna în foc. Nu este tipul de om şi de sportiv să ia aşa ceva. Gândiţi-vă puţin. Ea nu a avut niciodată probleme de rezistenţă. E punctul ei forte anduranţa.

Ea a avut probleme la spate, la muşchi, la articulaţii şi aşa mai departe. Dar nu a avut probleme de rezistenţă în timp. La ce să o ajute această substanţă? Îi vindecă problema la spate, hernia de disc pe care o are? Este absurd. Nu se potriveşte nimic, dar, fireşte, vedem în continuare ce spune ancheta.

ADVERTISEMENT

De altfel, suspendarea este provizorie. Nu este un termen definit în acest moment. Ancheta este în curs. Nu îmi cereţi să spun mai mult, cu renunţat la tenis şi astfel de lucruri, nu mă gândesc la asta”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep şi-a încheiat sezonul de la finalul US Open, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la nas. Ea a anunţat că va reveni în 2023, pentru a avea timp suficient de pregătire. Însă, planurile i-au fost date peste cap de această veste.

  • 31 de ani are Simona Halep
  • 5 ani au trecut de când a urcat Simona Halep pe locul 1 WTA pentru prima dată 
ADVERTISEMENT