Sport

Cristiano Bergodi, încă un trofeu în România după 15 ani. Și tot legat de Giulești: “Am jucat perfect și vreau să-mi felicit băieții”

Antrenorul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, Cristiano Bergodi a reușit să câștige cel mai important trofeu din cariera de antrenor, după 2-1 cu FC Voluntari în finala Cupei României.
19.05.2022 | 22:29
Cristiano Bergodi inca un trofeu in Romania dupa 15 ani Si tot legat de Giulesti Am jucat perfect si vreau sami felicit baietii
Cristiano Bergodi şi cu secundul Luigi Ciarlantini. Cei doi s-au fotografiat cu copiii lor. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT
19-05-2022
20:07

Cristiano Bergodi, la finalul meciului: "Am jucat perfect și vreau să-mi felicit băieții"

Cristiano Bergodi, după ce a câştigat Cupa României cu Sepsi Sf. Gheorghe: “A fost o seară foarte frumoasă, echipa a jucat foarte bine în prima repriză, pentru că după s-a mai echilibrat. N-am avut emoții după ce am primit golul.

Am jucat perfect și vreau să-mi felicit băieții, pentru că am intrat în istoria clubului. A fost un pic de presiune, e normal, acum 2-3 ani au jucat o finală și faptul că a trebuit să jucăm încă o finală a fost cu presiune pe noi.

Echipa nu stătea bine în clasament când am luat-o, am făcut un parcurs bun, s-a terminat sezonul într-o manieră extraordinară. Nu a fost simplu nici în play-out să ajungi pe primul loc.

Nu știu, mi-am prelungit obiectivul, va fi un campionat greu, noi vrem să intrăm în play-off. Ne-am înțeles în 10 minute, pentru că și mie mi-a plăcut să stau acolo, avem un grup unit, ne place să jucăm bine, să avem o estetică frumoasă a jocului.

Am o relație bună cu patronul, cu tot clubul și mă bucur că sunt lăsat să-mi fac treaba, sunt de 17 ani în România și îmi place să stau aici”, a spus Bergodi la final. 

Sepsi Sfântu Gheorghe a reușit să câștige primul trofeu din istoria clubului, la doar șase ani după ce a promovat în Casa Pariurilor Liga 1, după 2-1 în finala Cupei României cu FC Voluntari, iar Cristiano Bergodi triumfă din nou în Giulești după 15 ani.

Cristiano Bergodi, un nou trofeu cucerit în Giulești după nu mai puțin de 15 ani

Cristiano Bergodi a reușit o performanță remarcabilă pe banca lui Sepsi Sfântu Gheorghe, cu care a cucerit primul trofeu din istoria clubului înființat în 2011.

ADVERTISEMENT

Antrenorul italian a venit pentru prima oară în fotbalul românesc în sezonul 2005-2006, pe banca lui FC Național, cu care a jucat finala Cupei României împotriva Rapidului, pierdută în prelungiri cu scorul de 1-0.

După un mandat în Gruia, la CFR Cluj, Bergodi ajunge antrenorul lui Rapid cu care reușește să câștige primul trofeu din carieră și avea să câștige definitiv simpatia suporterilor „alb-vișinii”, care îl consideră până în ziua de azi un rapidist adevărat.

ADVERTISEMENT

Cu italianul pe bancă, Rapid cucerea Supercupa României împotriva lui Dinamo, 1-1 în timpul regulamentar și 6-5 la loviturile de partajare. Istvan Kovacs, singurul arbitru român de la Campionatul Mondial din Qatar, debuta în acel meci la doar 22 de ani, promovat direct de la Liga a treia de către Ionuț Lupescu.

Cristiano Bergodi a ratat titlul cu Universitatea Craiova în ultima etapă

Cristiano Bergodi a fost aproape de cea mai mare performanță din cariera de antrenor în sezonul 2019-2020. Antrenorul Universității Craiova a jucat pe „Oblemenco” cu titlul pe masă în ultima etapă împotriva celor de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Echipa antrenată de Cristiano Bergodi a condus cu 1-0 după golul lui Dan Nistor, însă echipa lui Dan Petrescu a întors scorul și a câștigat finala pentru titlu cu 3-1, un meci pe care cu siguranță italianul nu îl va uita niciodată.

Cristiano Bergodi, serie impresionantă de victorii la Sepsi Sfântu Gheorghe

În afara meciului cu Rapid, pierdut în Giulești pe final de meci cu 1-0, Cristiano Bergodi a reușit să facă minuni în acest retur de campionat și play-out.

ADVERTISEMENT

Seria invincibilității a început pe data de 1 martie, după 3-1 în Ștefan cel Mare cu Dinamo. Au urmat 53 de zile fără înfrângere în Casa Pariurilor Liga 1: 6 victorii și un rezultat de egalitate.

De la meciul cu Rapid din Giulești, Bergodi are victorie pe linie: 3-1 cu Gaz Metan Mediaș, 2-1 cu Chindia Târgoviște, 5-0 cu FC U Craiova 1948, la care se adaugă încă trei victorii în Cupa României (1-0, 2-1 cu Universitatea Craiova și 2-0 în finala cu FC Voluntari). În total 12 victorii, un rezultat de egalitate și o singură înfrângere, ceea ce spune multe despre impactul lui Bergodi la Sepsi.

 

 

ADVERTISEMENT