Sport

Cristiano Bergodi, ”înțepături” pentru Adi Mutu: ”Nu aș fi plecat de la Rapid”

Proaspăt instalat în funcția de antrenor la Rapid, Cristiano Bergodi l-a și contrat pe Adi Mutu pentru că a ales să plece în Azerbaidjan.
11.07.2023 | 23:30
Cristiano Bergodi intepaturi pentru Adi Mutu Nu as fi plecat de la Rapid
Proaspăt instalat în funcția de antrenor la Rapid, Cristiano Bergodi l-a și contrat pe Adi Mutu pentru că a ales să plece în Azerbaidjan. Sursă foto: Facebook FC Rapid 1923
ADVERTISEMENT

Conducerea clubului din Giulești a ales să meargă pe mâna tehnicianului italian, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, iar acesta a afirmat că nu se sperie de nimeni și de nimic.

Adi Mutu, contrat de Cristiano Bergodi după ce a plecat de la Rapid

La doar 24 de ore după ce a devenit antrenorul Rapidului, Cristiano Bergodi a făcut un prim pas spre a-și atrage de partea sa suporterii. El l-a ”înțepat” pe Adi Mutu că a ales să plece din Giulești pentru a merge la Neftci Baku.

ADVERTISEMENT

”Cu Adrian Mutu nu am vorbit, cunosc majoritatea jucătorilor, pe unii i-am și antrenat. Nu e vreo problemă. Nu îmi dau cu părerea despre campionatul din Azerbaidjan, dar a fost o surpriză. La cum gândesc eu, nu aș fi plecat niciodată de la o echipă ca Rapid. Dar este de respectat ce a făcut Adi, nu trebuie judecat.

Sunt pregătit pentru meciul cu Sepsi. Din toate punctele de vedere. Acum vedem echipa. Ea trebuie să fie pregătită pentru meci. Nu va fi un meci special pentru mine. Așa a fost să fie să întâlnesc Sepsi. Acum o lună eram acolo, câștigam Cupa. Nu că am emoții, dar mă bucur că întâlnesc fosta mea echipă.

ADVERTISEMENT

Eu cred că va fi o atmosferă frumoasă, pentru că întotdeauna în Giulești a fost o atmosferă extraordinară. Sper că suporterii noștri ne susțin cum s-a întâmplat întotdeauna. Nu mi-e teamă să vorbesc cu suporterii lui Rapid, dar nu am apucat să vorbesc cu ei”, a declarat Bergodi.

Bergodi, al treilea mandat la Rapid

Italianul a semnat un contract valabil pe doi ani și are ca obiectiv câștigarea titlului în SuperLiga. Bergodi va debuta în Giulești chiar împotriva fostei sale formații Sepsi Sfântu Gheorghe, meciul fiind programat vineri, 14 iulie, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT

În 2005, Bergodi și-a început aventura în România, unde a antrenat Progresul București, CFR Cluj, Rapid (în sezonul 2007-2008 și în 2015), Politehnica Iași, FCSB, ASA Târgu Mureș, FC Voluntari, Universitatea Craiova și Sepsi. În toată această perioadă, el a mai fost pe banca formațiilor de Serie B, Modena, Pescara și Brescia.

Antrenorul italian a câștigat cu Rapid ultimul trofeu important, Supercupa României din 2007, după o finală cu Dinamo, un meci câștigat la loviturile de departajare, în care a debutat Vladimir Bozovic.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi a plecat de la Rapid neînvins, după o dublă cu Nurnberg (2-2, 0-0), în turul 1 al Cupei UEFA. După cel mai slab tur de campionat din istoria Rapidului, Cristiano Bergodi a fost chemat să salveze clubul de la retrogradare, însă nu a reușit acest lucru în sezonul 2014/2015.

ADVERTISEMENT