Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Bergodi are o filozofie de fotbal anti-Dan Petrescu: “Nu există doar 1-0”

Cristiano Bergodi a mărturisit la FANATIK SUPERLIGA că este adeptul fotbalului șampanie și nu îi place să închidă jocul când echipa sa conduce cu 1-0.
10.10.2023 | 13:17
Bergodi are o filozofie de fotbal antiDan Petrescu Nu exista doar 10
Cristiano Bergodi a mărturisit la FANATIK SUPERLIGA că este adeptul fotbalului șampanie și nu îi place să închidă jocul când echipa sa conduce cu 1-0. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Tehnicianul italian a analizat la FANATIK SUPERLIGA șansele ca Rapid să cucerească titlul de campioană și nu a ascuns faptul că visează la această performanță în anul în care giuleștenii au făcut 100 de ani de existență.

Cristiano Bergodi, filozofie anti-Dan Petrescu: “Nu sunt adeptul lui 1-0”

Într-o intervenție telefonică la cea mai nouă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, antrenorul Rapidului, Cristiano Bergodi, a dezvăluit că nu-i place să joace la 1-0 și preferă fotbalul șampanie.

ADVERTISEMENT

”Nu sunt adeptul lui 1-0, eu întotdeauna le repet băieților că trebuie să-l dăm și pe al doilea, și pe al treilea. Cu tot respectul pentru adversari, dar eu asta le spun. E normal să joci pentru al doilea, pentru al treilea gol, nu să aperi un gol.

1-0 și 2-0 sunt rezultate periculoase, pentru că dacă adversarul îți dă un gol începe frica, tema, te retragi, subconștientul lucrează. Așa s-a întâmplat la un moment dat și cu noi în meciul cu Iașiul. Ne-am retras puțin timp 10 minute din a doua repriză și ei au venit peste noi.

ADVERTISEMENT

Trebuie să joci întotdeauna pentru a ataca, nu să aperi un rezultat de 1-0 sau 3-2 cum era la momentul ăla al meciului cu Iași. Normal că îmi doresc să nu luăm goluri, dar tehnic e greu. Din afară e ușor să vorbești despre o echipă că ia goluri, dar care în același timp e ofensivă, a dat goluri.

Când echipa are o mentalitate ofensivă și aduci mulți jucători în atac, e greu să nu lași spații în spate. În general e greu să menții un echilibru perfect”, a declarat Bergodi, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

”O să fiu șef de galerie dacă luăm titlul”

Momentan, după 12 etape scurse din acest sezon de SuperLiga, echipa lui Cristiano Bergodi este pe locul 3, cu 22 de puncte, șapte mai puține decât liderul FCSB și patru mai puține decât CFR Cluj.

„(n.r. – dacă luați titlul, intrați definitiv în galeria Rapidului) Mă duc în galerie. O să fiu șef de galerie (n.r. – râde). Ar fi un vis. Mai devreme sau mai târziu, cred că Rapid poate câștiga un titlu.

ADVERTISEMENT

Cu o conducere care face lucruri bune. E o normalitate acolo unde lucrez. După primele meciuri mai grele ne-am întâlnit la masă, am vorbit unde se poate întări echipa și așa s-a întâmplat. Mă bucur de încrederea pe care mi-au dat-o domnul Șucu, Daniel Niculae și Victor Angelescu”, a adăugat tehnicianul italian.

Nu rata FANATIK SUPERLIGA în fiecare luni, marți și vineri, de la 10:30, LIVE doar pe homepage-ul FANATIK.RO. Emisiunea poate fi vizionată ÎN PREMIERĂ pe Facebook și YouTube de la ora 17:30.

Bergodi vrea meciuri cu multe goluri

ADVERTISEMENT