Sport

Cristiano Ronaldo, primul interviu în limba engleză. Ajuns la Manchester United, portughezul nu știa cuvinte simple. Imagini virale. Video

Cristiano Ronaldo a devenit viral pe internet după ce au reapărut imagini de la primul său interviu în limba engleză. Avea doar 18 ani și venise la Manchester United
28.06.2023 | 10:44
Cristiano Ronaldo primul interviu in limba engleza Ajuns la Manchester United portughezul nu stia cuvinte simple Imagini virale Video
Cristiano Ronaldo, primul interviu în limba engleză. Ajuns la Manchester United, portughezul nu știa cuvinte simple. Imagini virale. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a rămas în istoria „diavolilor roșii”, chiar dacă ultima experiență pe Old Trafford nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor sale, ale clubului, dar mai ales ale suporterilor.

Cristiano Ronaldo, imagini de arhivă istorice la venirea la Manchester United. Primul interviu în engleză la doar 18 ani

Cristiano Ronaldo s-a transferat de la Sporting Lisabona la Manchester United pe 12 august 2003, iar englezii au plătit portughezilor nu mai puțin de 19 milioane de euro, o sumă uriașă pentru un tânăr necunoscut de doar 18 ani.

ADVERTISEMENT

Gary Neville a fost cel l-a luat pe puștiul din Portugalia sub aripa sa și care i-a facilitat primul interviu: „Vreți să vorbiți cu el?! Da, știe engleză! Hai, vino, hai! E primul tău interviu în engleză!”, i-a transmis legenda lui Manchester United, iar Cristiano Ronaldo a apărut pentru prima oară în fața jurnaliștilor englezi.

„Trebuie doar să spui: ‘M-am bucurat de meci, am driblat foarte bine! (n.r. râde)’”, s-a amuzat fostul mare fotbalist pe seama lui Cristiano Ronaldo. „Gary, nu e des în cariera ta când ai fost ales omul meciului. Primul tău gol în campionat după trei ani! Nu a fost deloc un meci bun din partea noastră, dar în repriza a doua ne-am creat multe ocazii și Cristiano Ronaldo le-a pus multe probleme”.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo, moment amuzant cu Gary Neville: „Confident?! (n.r. încrezător) Îmi pare rău, nu înțeleg”

Apoi jurnalistul l-a luat la întrebări pe Cristiano Ronaldo: „A fost un meci bun, o prestație bună. Echipa a câștigat și asta e important. ‘Te simți din ce în ce mai încrezător la fiecare meci?’. Nu înțeleg! Ce înseamnă confident (n.r. încrezător)?! Îmi pare rău, nu înțeleg”.

Reporterul a încercat apoi să treacă peste acest moment și să nu îl facă pe Ronaldo să se simtă prost: „’Gary, arată mai încrezător, în orice caz, nu?’ Da, este! Confidence?! (n.r. încredere) Tu ai câștigat meciul, poți să o iei! Nu, e foarte încrezător, cere mereu mingea și driblează, le pune multe probleme. În seara asta, portarul lor a ieșit în evidență”.

ADVERTISEMENT

Gary Neville a continuat să vorbească în termeni laudativi despre Cristiano Ronaldo și să îi dea și mai multă… încredere: „Pare că se impune din ce în ce mai mult în timpul jocului, nu? Da, chiar o face. Cum am mai spus, nu e o ușor să te impui la acest club.

Așteptările sunt foarte mari de la el și are doar 18 ani. E incredibil să vină dintr-o țară străină și să se adapteze cum a făcut-o el. E un jucător foarte bun”. De-a lungul anilor, relație dintre Neville și Ronaldo s-a deteriorat foarte mult, iar fundașul dreapta a declarat că preferă oricând să joace alături de David Beckham.

ADVERTISEMENT

Starul portughez l-a ignorat complet pe Gary Neville după revenirea la United: „E clar că m-a scos de pe lista pentru cadourile de Crăciun”

Cea mai bună dovadă a deteriorării relației dintre Cristiano Ronaldo și Gary Neville a fost la revenirea portughezului la Manchester United. Atacantul care ieșise la încălzire înainte de meciul cu West Ham United s-a oprit să îi salute pe Louis Saha și Jamie Redknapp, aflați în studioul Sky Sports de la nivelul terenului, însă nici nu l-a băgat în seamă pe Gary Neville!

Momentul a fost surprins în direct, spre amuzamentul analiștilor: „Gary, asta se întâmplă când vorbești împotriva lui Cristiano Ronaldo!”. Legenda „diavolilor roșii” a avut o reacție hilară: „E clar că m-a scos de pe lista pentru cadourile de Crăciun”.

Ulterior, Neville a revenit asupra incidentului: „Ne arată ceva, totuși (n.r. gestul lui Cristiano Ronaldo). Înseamnă că ne-a urmărit. Dacă aș avea 570 de milioane de urmăritori pe Instagram, nu mi-ar păsa deloc de ce zice Gary Neville”, a spus fostul fundaș, spre amuzamentul lui Roy Keane și Micah Richards.

Gary Neville și Cristiano Ronaldo au jucat împreună la United între 2003 și 2009, însă englezul l-a criticat după ce a refuzat să intre pe teren în meciul cu Tottenham și a plecat la vestiare în minutul 90: „Nu este prietenul meu. Nu luăm niciodată cina împreună”, a spus apoi Cristiano Ronaldo, întrebat de Piers Morgan despre relația cu Neville.

I-a cerut să plece de la Manchester United: „Nu poate accepta să nu fie omul vedetă. Va trebui să plece”

Neville nu s-a ferit să spună că Ronaldo nu mai poate continua la Manchester United: „Îl cunoaștem, îl iubim, dar este clar că nu poate accepta să nu fie el omul vedetă. Va trebui să plece, asta e”.

Starul portughez i-a dat imediat replica: „Să asculți cum te critică foștii colegi sau actuali colegi de echipă este ușor. Dar ei văd doar un punct de vedere. E ușor să critici, mai ales dacă ai un job în televiziune și tot ce trebuie să faci este să critici pentru a deveni mai faimos. Chiar nu înțeleg.

Este greu când vezi oameni care împărțeau același vestiar cu tine că te critică în acest fel. Cred că profită de pe urma mea, pentru că nu sunt proști. Sunt cel mai urmărit tip din lume. Nu este o coincidență”.

ADVERTISEMENT