Sport

Cristina Laslo, semnal de alarmă înainte de România – Japonia: “Să dai aeriană cu şapte secunde de final… wow! Sunt pregătite”. Video exclusiv

Cristina Laslo a vorbit pentru FANATIK înainte de România - Japonia şi a tras un semnal de alarmă cu privire la jocul şi disciplina echipei japoneze. Adversarele vin după o evoluţie fabuloasă prin care au învins Danemarca.
09.12.2023 | 10:15
Cristina Laslo semnal de alarma inainte de Romania  Japonia Sa dai aeriana cu sapte secunde de final wow Sunt pregatite Video exclusiv
Cristina Laslo, semnal de alarmă înainte de România - Japonia: "Să dai aeriană cu şapte secunde de final... wow! Sunt pregătite".Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România joacă sâmbătă, de la ora 16:30, împotriva Japoniei, în grupele principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin. “Tricolorele” şi-au compromis şansele la sferturi după înfrângerea cu Germania, dar joacă pentru un loc mai bun în clasament.

Cristina Laslo a vorbit pentru FANATIK înaintea meciului dintre România şi Japonia. Handbalista a declarat că singurul regret de la această ediţie este că nu au câştigat cu Germania, o echipă de bătut, şi atrage atenţia asupra niponelor, care au câştigat cu o aeriană, la ultima fază, meciul cu Danemarca.

ADVERTISEMENT

Cristina, din păcate nu ne-am îndeplinit obiectivul şi nu vom fi la Jocurile Olimpice, chiar dacă mai există doar şanse teoretice. Cum vă simţiţi după înfrângerea cu Germania?

– Da, într-adevăr, nu ne-am îndeplinit obiectivul să batem Germania şi să mai sperăm la sferturi. Dar atâta timp cât mai există o şansă mică eu cred în ea şi sper. Eu cred că mai avem şanse la locul 9, care ne-ar putea duce la turneul preolimpic. Trebuie să batem Japonia şi Polonia şi cred în această şansă, oricât de mică ar fi.

ADVERTISEMENT

Germania era o echipă de bătut. Aşa s-a simţit din tribune. Din teren cum a fost?

– Germania este o echipă de bătut. Nu a fost cu nimic mai bună decât noi. S-au apărat bine şi ne-au surprins pe contraatac şi pe greşelile noastre tehnico-tactice. Dar, da, Germania este o echipă de bătut şi nu a fost mai presus de noi.

Care au fost greşelile care ne-au costat victoria cu Germania?

– Greşelile tehnice, le-am dat mingea în mână şi ratările 1 la 1 cu portarul. Portăriţa lor a ieşit omul meciului şi… da, ratările şi unu la unu. Dar nu au fost mai bune ca noi, ne-au surprins cu o apărare mult mai agresivă în repriza a doua. Şi au avut şi ceva şansă.

ADVERTISEMENT

Nu aveţi prea mult la dispoziţie să digeraţi aceste evoluţii mai puţin bune că vine Japonia…

– Japonia a bătut pe Danemarca, într-un meci extraordinar. Cred că au făcut cel mai bun meci al lor în ultimii ani. Să baţi Danemarca la ele acasă, cu o sală plină, le dă o încredere în plus. Noi venim după o înfrângere cu Germania. Ne-am antrenat, am pus la punct mai multe chestii şi sper ca la ora meciului să batem.

ADVERTISEMENT

Ce aşteptări mai avem de la acest turneu final?

– Să ridicăm capul din pământ, să jucăm până la ultima picătură, să câştigăm cele două meciuri pe care le mai avem. Vreau să ne dominăm adversarul, chiar dacă e Japonia sau Polonia.

Îţi pare rău că nu ne-am îndeplinit obiectivul? Au fost adversari pe care îi puteam bate… 

– Meciul cu Germania este singurul de care îmi pare rău. În trecut nu ne mai putem întoarce, doar să privim spre viitor. Dacă o să trăim cu părerile de rău, nu vom avea nicio şansă. Trebuie să ne mobilizăm, Japonia este un adversar foarte dificil. Nu este ca Germania sau Danemarca. Un adversar cu totul diferit şi trebuie să ne adaptăm la acest stil de joc.

Care este diferenţa între handbalul practicat de Japonia şi cel european?

– Joacă mult fără minge, au viteză, au indicaţii atipice. Nu sunt masive, merg foarte mult pe culoar, stau în atac până la ultima pasă şi au un joc foarte bun şi cu extremele, au faza a doua. Un pic diferit faţă de Norvegia, Danemarca sau Germania, care merg pe forţă, pe viteză, pe fizic.

Sunt nişte luptătoare de felul lor. Le-am văzut după meciul cu Danemarca, erau extrem de fericite şi chiar au sperat până în ultimul moment. Să faci aeriană în ultimele şapte secunde, wow. Înseamnă că sunt foarte bine pregătite tactic şi sunt foarte disciplinate.

FANATIK este la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca. Zilnic, pe site-ul nostru puteţi citi cele mai noi informaţii, ştiri, interviuri şi reportaje de la Herning.

Cristina Laslo, interviu înainte de România - Japonia

ADVERTISEMENT