Sport

Cristina Neagu dă tonul unei victorii cruciale la Dortmund! CSM București revine în calcule pentru primele două locuri

CSM București a câștigat cu 25-22 deplasarea de la Dortmund și obține a doua victorie la rând în Champions League. Cristina Neagu a fost din nou cea mai bună marcatoare a "tigroaicelor".
17.10.2021 | 19:27
Cristina Neagu da tonul unei victorii cruciale la Dortmund CSM Bucuresti revine in calcule pentru primele doua locuri
ADVERTISEMENT

CSM București arată din ce în ce mai bine și reușește să își revină și în EHF Champions League, după debutul slab în competiție. “Tigroiacele” au învins Borussia Dortmund, liderul surpriză al grupei și se poziționează foarte bine înaintea meciurilor viitoare.

A fost o deplasarea complicată pentru “tigroaice”, care nu au avut un start strălucit de sezon nici în Ligă și nici pe plan intern. Echipa lui Adi Vasile a început cu înfrângeri la Esbjerg și cu Rostov, însă semnalul revenirii a fost dat de victoria cu Podravka.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu dă tonul unei victorii cruciale la Dortmund!

Borussia Dortmund a avut un moral beton înainte de acest meci. Nemțoaicele erau neînvinse în acest sezon, fiind lidere atât în grupa de Champions League, cât și în Bundesliga. Însă, CSM București pornea ca favorită, dată fiind valoarea loturilor și experiența în competiție.

Meciul a început echilibrat și cele două formații au mers cap la cap până la 4-4, când echipa lui Adi Vasile a reușit să se desprindă. O perioadă de joc foarte bună pentru CSM care s-a dus la 8-4. Dortmund a revenit foarte bine și chiar a preluat conducerea în finalul primei reprize, 11-10.

ADVERTISEMENT

Finalul primei reprize a aparținut “tigroaicelor”

Dar, finalul primei manșe le-a aparținut “tigroaicelor” care au scris cu câteva secunde înainte de final, golul de 12-11. O primă repriză în care CSM București a ratat șansa să își facă meciul ușor, dar bucureștencele au controlat în multe momente partida.

În partea secundă, CSM a fost în permamență în control. Borussia Dortmund nu a reușit să mai treacă la conducerea meciului decât o dată, la 17-16. Portarul nemțoaicelor, Yara ten Holte, a avut un procentaj fabulos, 41,46%.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu, din nou în topul marcatoarelor! A înscris de șase ori

Cristina Neagu nu a prins cea mai bună zi, însă cu toate acestea tot a fost cea mai bună marcatoare a “tigroaicelor”. Cu 6 goluri înscrise, Neagu a fost din nou decisivă în momentele delicate pentru echipă.

Finalul a fost tensionat, însă spre deosebire de meciul cu Esbjerg, echipa lui Adi Vasile a gestionat foarte bine ultimele minute. CSM București a condus permanent și în ultimul minut s-a desprins la trei goluri, scorul final fiind 25-22.

ADVERTISEMENT

Cele mai bune marcatoare ale meciului: 

Cele mai bune marcatoare din meci
Cele mai bune marcatoare din meci

Poarta CSM-ului a funcționat bine!

Remarcăm evoluția bună a celuilalt inter stânga, Emilie Hegh Arntzen, care s-a adaptat foarte bine la CSM București. Yvette Broch începe și ea să își arate adevărata valoare, după ce a avut evoluții inconstante în ultimele etape.

Poarta CSM-ului a funcționat foarte bine în această confruntare, Jelena Grubisic (8 intervenții din 24 de șuturi), respectiv Tess Wester (3 intervenții din 9 șuturi) având procentaj identic de reușită: 33,33%.

CSM București a început urcușul spre top!

Pentru CSM București urmează, teoretic, cel mai ușor meci din grupe, acasă cu Buducnost. Muntenegrencele sunt singura echipă fără victorie în grupa A  și “tigroaicele” au șansa să urce și mai mult spre vârful clasamentului.

După victoria de la Dortmund, CSM București este pe locul șase în grupă, la doar două pincte de liderul Rostov Don. Însă, echipa lui Adi Vasile va juca în următoarele două meciuri pe teren propriu.

Clasamentul grupei A:

Clasament grupa A
Clasament grupa A
  • 6 goluri a marcat Cristina Neagu la Dortmund
  • 8 intervenții a avut Jenela Grubisic

 

ADVERTISEMENT