Sport

Cristina Neagu, interviu exclusiv pentru Fanatik: “Este ultimul Campionat Mondial! Fac eforturi mari şi îmi doresc să joc!”. Video

Cristina Neagu a acordat un interviu în exclusivitate pentru FANATIK în Herning, înainte de România - Danemarca. Starul naţionalei noastre a declarat că face eforturi să se recupereze şi vrea să joace la ultimul ei Campionat Mondial.
05.12.2023 | 10:52
Cristina Neagu interviu exclusiv pentru Fanatik Este ultimul Campionat Mondial Fac eforturi mari si imi doresc sa joc Video
Cristina Neagu, interviu exclusiv pentru Fanatik: "Este ultimul Campionat Mondial! Fac eforturi mari şi îmi doresc să joc!". Video
ADVERTISEMENT

Cristina Neagu este cea mai importantă handbalistă din naţionala României în ultimul deceniu şi jumătate. Obiectivul interului stânga este să se retragă din cariera internaţională la Jocurile Olimpice de la Paris, iar pentru naţionala noastră ultima şansă de a ajunge acolo este Campionatul Mondial.

Cristina Neagu, interviu exclusiv pentru FANATIK: “În fiecare zi mă simt mai bine!”

Starul naţionalei României trage tare să se recupereze după accidentarea de la genunchi şi speră să poată ajuta naţionala în grupele principale, dar prezenţa ei pe parchet la acest turneu final este incertă, chiar dacă dorinţa este foarte mare.

ADVERTISEMENT

La Herning, Cristina Neagu a acordat un interviu pentru FANATIK în care a confirmat că este ultimul Mondial din carieră şi trage tare să se refacă pentru a putea evolua şi pentru a ajuta echipa să prindă un loc pentru turneul preolimpic:

Cristina, în primul rând, cum te simţi?

– Mă simt mai bine, în fiecare zi mă simt mai bine. Ultima oară am intrat în sală cu echipa, am avut nişte şuturi. Deocamdată nu ştiu exact care este situaţia mea. Încerc de la zi la zi să fac mai mult. Am nevoie măcar de un antrenament full cu echipa pentru a intra la joc.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să fim conştienţi că ne aşteaptă meciuri foarte grele”

Putem spera că vei fi aptă pentru grupele principale?

– Da, putem spera.

Cum simţi grupul? Văd relaxare, voie bună, încredere…

– Când câştigi primele două meciuri de la Campionatul Mondial este normal să ai încredere. Dar trebuie să fim conştienţi că ne aşteaptă meciuri foarte grele, poate mult mai grele decât primele două pe care le-am avut la acest Campionat Mondial. Avem o atmosferă bună, echipa este ok după cum poţi să vezi. Suntem pozitive şi sperăm la cât mai multe puncte în continuare.

“Îmi doresc să intru, să ajut echipa”

Cât de mult îţi doreşti să joci la acest campionat mondial? Ai spus că e ultimul, noi sperăm că te vei răzgândi…

ADVERTISEMENT

– Foarte mult, am făcut eforturi foarte mari în ultimele trei săptămâni pentru a fi aici, pentru a mă recupera. Îmi doresc să intru, să ajut echipa. Nu este cea mai fericită situaţie pentru mine având în vedere că nu m-am antrenat de trei săptămâni… handbal mă refer. Dacă va fi şi voi putea să intru în teren, voi da totul să ajut echipa.

Ai amintiri frumoase din sala din Herning. Ai obţinut două medalii aici. Cum este să revii?

– Pentru mine este o mare bucurie să revin aici. Aşa cum ai spus şi tu, două medalii, 2010 la Campionatul European şi 2015 la Campionatul Mondial. Ambele obţinute cumva împotriva Danemarcei. În 2015 am jucat sferturile de finală care ne-au dus la semifinale şi în 2010 finala mică.

ADVERTISEMENT

Îmi place foarte mult această sală, îmi place energia, cred că aceste turnee finale organizate în Scandinavia, în Danemarca, în special, au o alură specială. Sunt bucuroasă să fiu aici şi îmi doresc să fiu pe teren şi să joc.

“Cu siguranţă este ultimul Campionat Mondial şi dacă totul va merge bine şi ne vom califica la Jocurile Olimpice, ar fi o încoronare”

Poţi să ne spui că nu este ultimul tău campionat mondial şi vei continua să joci pentru România?

– Nu pot să spun asta. Cu siguranţă este ultimul Campionat Mondial şi dacă totul va merge bine şi ne vom califica la Jocurile Olimpice, ar fi o încoronare a performanţelor la nivelul echipei naţionale. Ar fi extraordinar să ne calificăm la Jocurile Olimpice.

Simţi că putem ajunge la Jocurile Olimpice? Că putem ajunge în sferturi la Mondiale pe acest culoar bun?

– Cred că cel mai important ar fi să fim cu picioarele pe pământ, să luăm meci cu meci. Deocamdată nu este nimic câştigat, suntem în Main Round (n.r. grupele principale), cu două puncte. Mai este mult până departe. Clar, ne dorim acest lucru, pentru asta muncim în fiecare zi, încercăm la fiecare meci să luăm puncte, dar deocamdată este cel mai important să ne gândim la următorul meci.

FANATIK este la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca. În fiecare zi, pe site-ul nostru puteţi citi cele mai noi ştiri, interviuri şi reportaje de la turneul final.

  • 2 medalii a obţinut Neagu la turneele finale cu naţionala României, ambele în arena din Herning (bronz la Euro 2010 şi bronz la CM 2015)
  • 7 este numărul de Campionate Mondiale la care a participat Cristina Neagu

Cristina Neagu, interviu exclusiv pentru Fanatik: "Este ultimul Campionat Mondial! Fac eforturi mari şi îmi doresc să joc!". Video

ADVERTISEMENT