Sport

Cristina Neagu nu mai e cea mai bine plătită sportivă din România. Cine e americanul care va câștiga peste starul de la CSM București

Timp de mulți ani, Cristina Neagu a fost cea mai bine plătit sportivă din România în afara fotbalului, dar starul de la CSM București a fost detronată de un baschetbalist american.
28.09.2022 | 20:50
Cristina Neagu nu mai e cea mai bine platita sportiva din Romania Cine e americanul care va castiga peste starul de la CSM Bucuresti
Timp de mulți ani, Cristina Neagu a fost cea mai bine plătit sportivă din România în afara fotbalului, dar starul de la CSM București a fost detronată de un baschetbalist american. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Cea mai bună handbalistă a țării noastre este remunerată la vicecampioana României cu 20.000 de euro. Acesta este și cel mai mare salariu din handbalul mondial.

Cristina Neagu, detronată din topul celor mai bine plătiți sportivi din România

Dacă până acum Cristina Neagu era cea mai bine plătită sportivă din România, acest lucru nu mai este valabil din această vară. Și asta pentru că Rapid a decis să-i plătească un salariu uriaș baschetbalistului american Darius Johnson-Odom.

ADVERTISEMENT

Conform prosport.ro, Johnson-Odom va avea în Giulești un venit lunar de 22.500 de euro, asta în ciuda faptului că plafonul salarial la clubul Rapid este de 13.000 de euro/sportiv, totul din bani publici. În cazul americanului, diferența va fi suportată cu bani privați.

Sportivul american, în vârstă de 33 de ani, este considerat cel mai bun baschetbalist care a jucat vreodată în România. Cu 7 meciuri în NBA, 4 la Los Angeles Lakers și 3 la Philadelphia 76-ers, Johnson-Odom a mai evoluat pentru Spartak St. Petersburg, Sichuan Blue Whales, Springfield Armor, Pallacanestro Cantu, Trabzonspor, Olympiacos, Dinamo Sassari, Vanoli Cremona, Iowa Wolves, Pallacanestro Reggiana, Orleans Loiret Basket și Le Mans Sarthe.

ADVERTISEMENT

David Popovici câștigă 7.000 de euro la Dinamo

Odată cu venirea lui Darius Johnson-Odom, Cristina Neagu a coborât pe locul secund în topul salariilor din România, dacă ținem cont că și veniturile din fotbal au scăzut. Și tot la CSM București găsim alte sportive cu venituri importante.

Jucătoarele transferate de vicecampioana României în această vară sunt recompensate cu salarii extraordinare. Grace Zaadi a fost convinsă cu o sumă de 18.000 de euro, Crina Pintea câștigă 14.000 de euro odată cu noul contract, în timp ce Laura Glauser încasează 12.000 de euro, la fel ca și Kalidiatou Niakate, interul stânga adus de la Brest.

ADVERTISEMENT

Banii în handbalul masculin sunt mai puțini decât în cel feminin, iar cel mai mare salariu îl are antrenorul campioanei Dinamo București. Spaniolul Xavi Pascual este plătit de ”dulăi” cu 10.000 de euro, din bani publici.

În schimb, multiplul campion mondial și european de natație David Popovici are un salariu de doar 7.000 de euro pe lună la Dinamo. Însă, noul superstar al înotului românesc își întregește veniturile cu bonusurile de performanță pe care le încasează, la fel ca și alți mari campioni din canotaj, kaiac-canoe, tenis de masă sau scrimă.

ADVERTISEMENT

Un alt sport de echipă cu rezultate tradițional bune pentru România este rugby-ul. Chiar dacă, și aici, lipsa banilor a provocat o scădere evidentă a nivelului, Baia Mare și Steaua, cele mai bune echipe, plătesc salarii care ajung pe la 3.000-4.000 de euro pe lună.

Fotbalul a pierdut șefia banilor

Fotbalul s-a aflat multă vreme la putere în România, dar odată cu plecarea lui Florin Tănase în Golf și transferurile lui Claudiu Keșeru și Alexandru Chipciu la formații de mai mică anvergură din SuperLiga a pierdut șefia în privința banilor.

În acest moment, cei mai bine plătiți fotbaliști sunt Billel Omrani de la FCSB și Mario Camora de la CFR Cluj, ambii cu salarii de câte 20.000 de euro pe lună, identic cu cel al Cristinei Neagu la CSM București. Podiumul jucătorilor din SuperLiga este completat de Florinel Coman, care primește 17.000 de euro pe lună de la Gigi Becali.

ADVERTISEMENT