Sport

CSA Steaua, acuze incredibile: „Buget de 27 de milioane de euro! Trebuie desființat! Așa ne apără Ministerul Apărării? Am făcut act la primul ministru”

Ştefan Popescu a adus acuze incredibile la adresa CSA Steaua. La MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ, preşedintele FRPS susţine că CSA Steaua funcţionează în ilegalitate.
28.02.2024 | 10:45
CSA Steaua acuze incredibile Buget de 27 de milioane de euro Trebuie desfiintat Asa ne apara Ministerul Apararii Am facut act la primul ministru
CSA Steaua, acuze incredibile: „Buget de 27 de milioane de euro! Trebuie desființat! Așa ne apără Ministerul Apărării? Am făcut act la primul ministru”. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

CSA Steaua este unul dintre cele mai mari cluburi ale României. În ultimii ani, unul dintre războaiele purtate de “militari” au fost pentru sigla, numele şi palmaresul echipei de fotbal Steaua cu Gigi Becali.

CSA Steaua, acuze incredibile: „Buget de 27 de milioane de euro! Trebuie desființat! Așa ne apără Ministerul Apărării?”

Ştefan Popescu, preşedintele Federaţiei Române de Pescuit Sportiv, a făcut acuze incredibile la adresa CSA Steaua la MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ. Oficialul susţine că clubul Armatei funcţionează în ilegalitate:

ADVERTISEMENT

“Eu am sesizat acest lucru Primului Ministru. I-am trimis o scrisoare deschisă la finalul anului trecut, în care l-am rugat să convoace o dezbatere cu Federaţiile Naţionale.

Să ieşim din această nenorocire pentru că eu nu vreau să distrug sportul românesc, ci să îl pun în legalitate. Cum o să apară România în faţa organismelor internaţionale şi Uniunii Europene când se va constata că 51 de federaţii sunt lovite de nulitate absolută.

ADVERTISEMENT

S-a gândit cineva la acest efect? Să vă dau şi nişte cifre. În anul 2022, CSA Steaua a avut un buget de 27 de milioane de euro, datele sunt publice. Astea nu se pot ascunde. 

“Aşa ne apără Ministerul Apărării?”

Federaţiile sportive au avut în acest an 97 de milioane de lei, nu de euro. Sub 20 de milioane de euro. Să mă ierte Dumnezeu, ce finanţează contribuabilul român? Aşa ne apără Ministerul Apărării? 

ADVERTISEMENT

 Sunt toate cluburile departamentale. Ministerul Transporturilor s-a plâns anul trecut că a trebuit să mai dea 7 milioane de lei pentru a plăti salariile sportivilor. Hai să vă mai fac o dezvăluire. 

Toţi sportivii străini nu sunt la cluburile de drept privat, sunt la cluburile de drept public. În loc să băgăm banii ăia în şcoli, să pregătim următoarele generaţii, plătim sportivii străini”, a declarat Ştefan Popescu.

ADVERTISEMENT

Ştefan Popescu: “Domnul Talpan şi-a dat-o singur la temelie”

Preşedintele FRPS a declarat că CSA Steaua ar trebui desfiinţat şi apoi să fie organizat astfel încât să intre în legalitate, având un discurs acid şi despre juristul CSA Steaua, Florin Talpan:

“Domnul Talpan şi-a dat-o singur la temelie. Dacă nu ştie că clubul Steaua este înfiinţat prin ordin de ministru şi nu poate să fie membru într-o federaţie sportivă, nu îţi baţi singur cuie în talpă? 

CSA-ul trebuie desfiinţat, că e de drept public. Ca să facă o structură de de drept privat, trebuie ca Ministerul să intre într-o asociaţie de drept privat. Treaba lor dacă nu se poate.

Să lase sportul în pace şi să se ocupe cu apărarea ţării”, a spus Ştefan Popescu, preşedintele Federatiei Române de Pescuit Sportiv la MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ.

CSA Steaua, acuze incredibile: „Buget de 27 de milioane de euro! Trebuie desființat! Așa ne apără Ministerul Apărării?

ADVERTISEMENT