Sport

CSA Steaua, comunicat după ce un junior al clubului a murit în incendiul de la Ferma Dacilor: „Asigurăm tot sprijinul”

CSA Steaua a emis un comunicat de presă după ce FANATIK a dezvăluit că unul dintre copiii care au murit în incendiul de la Ferma Dacilor era legitimat la juniorii „militarilor”.
26.12.2023 | 22:23
CSA Steaua comunicat dupa ce un junior al clubului a murit in incendiul de la Ferma Dacilor Asiguram tot sprijinul
CSA Steaua a emis un comunicat de presă după tragedia de la Ferma Dacilor în care un junior al clubului și-a pierdut viața. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Tragedie colosală chiar în noaptea de Crăciun. Ferma Dacilor, pensiune aflată în comuna Tohani, județul Prahova, a fost cuprinsă de flăcări, iar până în prezent 6 persoane au fost găsite carbonizate, iar alte două sunt date dispărute. Luca Ene și Petru Ene, în vârstă de 16 și 11 ani, legitimați la CSA Steaua, respectiv New Stars, nu au putut fi salvați.

CSA Steaua, comunicat după ce un junior al clubului a murit în incendiul de la Ferma Dacilor

Minorii care au ars la pensiunea din Prahova sunt Luca Ene și Petru Ene. Matei Ene, fratele geamăn al lui Luca, ar fi fost salvat de către tatăl său, potrivit surselor FANATIK. Din păcate, Lucian Ene, zis ”Pif”, și-ar fi pierdut viața în timp ce încerca să-i scoată ulterior din clădire și pe ceilalți doi fii.

ADVERTISEMENT

Luca Ene juca fotbal la CSA Steaua, la grupa Under 17, sub comanda lui Alin Dumitriu. CSA Steaua a emis un comunicat de presă după tragicele evenimente prin care le-a asigurat sprijin celor greu încercați de soartă chiar în noaptea de Crăciun.

„Clubul Sportiv al Armatei ‘Steaua’ este la curent cu știrile referitoare la incendiul produs în dimineața zilei de astăzi, la pensiunea „Ferma Dacilor” din satul Tohani, județul Prahova.

ADVERTISEMENT

„Luca se afla în vacanță. Asigurăm familiile de tot sprijinul nostru”

Din nefericire, din informațiile neoficiale primite până la această oră, una dintre victimele tragicului eveniment ar fi Luca Ene, jucător legitimat la grupa Under 17 a clubului nostru. Luca se afla în vacanță pentru a petrece sărbătorile de Crăciun, alături de părinții săi și cei doi frați.

Luca, tatăl său și fratele cel mic, Petru, se află pe lista persoanelor dispărute, în timp ce mama și celălalt frate, Matei, legitimat și el la clubul nostru, sunt internați în spital pentru a primi îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

În aceste clipe grele, care țin cu sufletul la gură suflarea stelistă, suntem alături de toți cei implicați în tragicul eveniment. Asigurăm familiile celor aflați în suferință de tot sprijinul nostru”, se arată în comunicatul celor de la CSA Steaua.

Cel mai mic dintre frații Ene, Petru, evolua la New Stars, o Academie privată din București condusă de Petre Marin și Sorin Ghionea. Puștiul era pregătit de Daniel Gheorghe la grupa 2012. Din informațiile FANATIK, mama celor trei copii a fost scoasă și ea din flăcări de soțul său, Lucian Ene, care s-a prăpădit la o altă încercare de a pătrunde în interiorul pensiunii.

ADVERTISEMENT

Mesaj sfâșietor al lui Daniel Gheorghe, antrenorul lui Petru Ene, cel mai mic dintre frați: „Nu mă pot opri din plâns”

Daniel Gheorghe a izbucnit în plâns în momentul în care a vorbit despre Petru Ene, decedat în tragedia de la Ferma Dacilor. „L-am folosit de la bun început atacant dreapta. Am început să lucrăm împreună în urmă cu un an și jumătate. Nu-mi lipsea de la antrenamente, de la meciuri, un copil și un jucător model la vârsta lui.

Cunosc foarte bine ce e în țară la acest nivel, am câștigat 18 dintre cele 20 de turnee la care am participat și vă spun cu mâna pe inimă că era unul dintre ei mai buni din țară. De altfel, intrase deja într-un program de monitorizare al federației pentru copiii de 11-12 ani în vederea formării lotului național U15 peste trei ani. 

”Petru avea viteză, tehnică, tupeu, adică o serie de calități care-l scoteau în evidență. Nici nu mai pot să stau în picioare de când am aflat vestea. Sunt cutremurat. Am niște musafiri, dar nu mai pot să mă abțin din lacrimi.

Am făcut două dușuri cu apă rece să-mi revin puțin. Habar n-am cum să gestionez o asemenea tragedie! Grupa asta de la 2012, din care făcea parte și Petru, e formată din băieți care sunt ca și copiii mei. Țin enorm la toți și mi-e imposibil să accept că s-a putut petrece o asemenea dramă”, au fost cuvintele lui Daniel Gheorghe.

Direcția Națională Anticorupție va deschide dosarul care face referire la neregulile cu autorizația de incendiu de la Ferma Dacilor. În 2019, ISU Prahova a descoperit numeroase probleme grave, însă măsurile s-au rezumat doar la avertismente.

ADVERTISEMENT