Sport

CSA Steaua, comunicat oficial! De ce a fost refuzată FCSB în Ghencea

CSA Steaua a emis un comunicat oficial. „Militarii” au explicat motivul pentru care FCSB a fost refuzată în Ghencea pentru derby-ul cu Dinamo.
19.07.2023 | 16:49
CSA Steaua comunicat oficial De ce a fost refuzata FCSB in Ghencea
CSA Steaua a emis un comunicat oficial după ce FCSB a primit „interzis” în Ghencea. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

FCSB nu va juca în Ghencea derby-ul cu Dinamo din a doua etapă a SuperLigii. Gigi Becali a declarat, în exclusivitate pentru FANATIK, că a acceptat toate cerințele celor de la CSA Steaua, însă contractul nu a fost semnat. Clubul din liga secundă a emis un comunicat oficial prin care a explicat motivul pentru care formația din SuperLiga a primit „interzis” în Ghencea.

CSA Steaua, comunicat oficial! De ce a fost refuzată FCSB în Ghencea

Deși a fost extrem de aproape să evolueze în Ghencea cu Dinamo, FCSB este nevoită să găsească alt stadion pentru meciul de sâmbătă, 22 iulie, ora 21:30. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că FCSB ia în calcul amânarea pentru ca derby-ul cu Dinamo să se dispute pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a anunțat că va susține o conferință de presă în care va explica felul în care au decurs negocierile pentru închirierea stadionului Steaua între reprezentanții CSA Steaua și FCSB. Până atunci, CSA Steaua a emis un comunicat oficial prin care a explicat motivul pentru care contractul nu a fost semnat.

„Militarii” susțin că cei de la FCSB nu au putut pune la dispoziție polița de asigurare de acte de vandalism și nici biletul la ordin avalizat pentru asigurarea protecției gazonului. „Cu privire la negocierile purtate între Clubul Sportiv al Armatei ‘Steaua’ și reprezentanții SC Fotbal Club FCSB SA, în vederea încheierii unui contract de punere la dispoziție în vederea disputării partidei SC Fotbal Club FCSB SA-FC Dinamo 1948, facem următoarele precizări:

ADVERTISEMENT

„Reprezentanții clubului FCSB au transmis oficial că nu pot prezenta documentele stabilite de comun acord”

Pozițiile exprimate de membrii comisiei de negociere a CSA Steaua au fost, în toate împrejurările, de bună credință și în interesul respectării cadrului legislativ. În niciun moment nu au fost formulate condiții sau pretenții nejustificate sau în afara legii.

Negocierile pentru semnarea contractului de punere la dispoziție a stadionului ‘Steaua’ au intrat în impas ca urmare a faptului că reprezentanții clubului FCSB au transmis oficial că nu pot prezenta documentele stabilite de comun acord în procesul verbal de negociere, mai exact polița de asigurare acte de vandalism și biletul la ordin avalizat pentru asigurarea protecției gazonului.

ADVERTISEMENT

Ținând cont de procedurile interne ale Clubului Sportiv al Armatei ‘Steaua’, cât și de experiențele contractelor anterioare de punere la dispoziție a stadionului, încheiate cu FRF și UEFA, ne-am aflat în imposibilitatea de a accepta o garanție de alt tip, neconformă cu cea prevăzută în reglementările interne.

„Am avut și avem toată deschiderea și disponibilitatea de a încheia contracte de punere la dispoziție a stadionului ‘Steaua’”

Această soluție este uzuală în practica administrării bazelor sportive din România. Spre exemplu, menționăm că la închirierea stadionului ‘Național Arena’ de către clubul nostru, în aprilie 2018, pentru partida din liga a 4-a dintre Steaua București și Academia Rapid, am pus la dispoziție o poliță de asigurare, la fel ca și toate structurile sportive care au organizat evenimente pe stadionul „Steaua”.

ADVERTISEMENT

În final, asigurăm toată opinia publică că am avut și avem toată deschiderea și disponibilitatea de a încheia contracte de punere la dispoziție a stadionului ‘Steaua’ cu toate entitățile sportive interesate, în condițiile respectării cadrului legislativ aplicabil”, se arată în comunicatul oficial emis de CSA Steaua.

FCSB are două variante, dacă nu obține amânarea derby-ului cu Dinamo

Variantele Arena Națională și Ghencea au picat pentru FCSB în vederea disputării derby-ului cu Dinamo. Vicecampioana României le-a propus celor de la Dinamo să amâne partida de sâmbătă, pentru ca derby-ul să se poată disputa pe Arena Națională, cel mai mare stadion din țară.

Dacă nu va obține amânarea, FCSB este nevoită să joace derby-ul cu Dinamo fie pe „Arcul de Triumf”, fie pe arena din Târgovişte. „O să încercăm să amânăm, ce să facem? Au jucat fals. Adică eu le-am acceptat tot şi ei nu au vrut. Au pus toate clauzele alea de 1 milion ca eu să nu accept. Le-am dat şi clauza şi tot nu au acceptat. Nu au vrut să jucăm acolo, ce să mai?”, a declarat Gigi Becali, pentru FANATIK.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,05 este cota pentru „1 și peste 2,5 goluri” la meciul FCSB – Dinamo

ADVERTISEMENT