Sport

CSM București – Krim, duel istoric în EHF Champions League! Se întâlnesc cele mai bune marcatoare all-time

CSM București - Krim este unul dintre duelurile fierbinți din play-off-ul Champions League. Se întâlnesc cele mai bune marcatoare din istoria competiţiei: Radicevic vs. Neagu.
16.03.2024 | 06:00
CSM Bucuresti  Krim duel istoric in EHF Champions League Se intalnesc cele mai bune marcatoare alltime
CSM București - Krim, duel istoric în EHF Champions League! Se întâlnesc cele mai bune marcatoare din istoria competiției. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Începe bătălia pentru Final Four în EHF Champions League. CSM Bucureşti joacă în play-off cu Krim Ljubljana pentru un loc în sferturile de finală, acolo unde învingătoarea va da de Metz, câştigătoarea grupei B.

CSM București – Krim, duel istoric în EHF Champions League! Radicevic şi Neagu, cele mai bune marcatoare

Meciul tur este programat la Ljubljana, sâmbătă, de la ora 19:00, fiind ales de EHF meciul săptămânii în Champions League. CSM Bucureşti este singura echipă românească rămasă în această fază a competiţiei, Rapid fiind eliminată în grupe.

ADVERTISEMENT

În această confruntare se întâlnesc şi cele mai bune marcatoare din istoria competiţiei, Jovana Radicevic (1129 de goluri) şi Cristina Neagu (1101 goluri), cele două fiind despărţite doar de 28 de reuşite.

Cristina Neagu şi Jovana Radicevic
Cristina Neagu şi Jovana Radicevic

CSM Bucureşti, favorită în dubla cu Krim!

“Tigroaicele” pornesc ca favorite în această confruntare. Echipa lui Adi Vasile a încheiat pe locul 4 în grupa A a competiţiei, în timp ce campioana Sloveniei fost pe 5 în grupa B, la bătaie cu Rapidul în lupta pentru calificare până la final.

ADVERTISEMENT

Astfel, CSM Bucureşti are avantajul de a juca meciul decisiv pe teren propriu. În sferturile de finală aşteaptă una dintre cele mai în formă echipe ale Europei, Metz. Formaţia lui Mayonnade are liber datorită locului 1 ocupat în grupa B.

“Tigroaicele”, un munte de urcat până la Final Four!

CSM Bucureşti merge ceas în competiţiile interne, dar a avut mai multe prestaţii modeste în actuala stagiune din Champions League. “Tigroaicele” au avut şansa calificării directe în sferturi, dar au capotat la Odense, în ultima etapă.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Adi Vasile are un munte de urcat până la Final Four. Trebuie să treacă de Krim şi Metz pentru  ajunge pentru prima dată în ultimii şase ani între cele mai bune patru echipe ale Europei.

Dar, în faza eliminatorie se şterg cu buretele rezultatele din grupe şi tot ce contează este dubla manşă. De fiecare dată, în ultimele patru ediţii, CSM Bucureşti a părăsit competiţia în faza sferturilor de finală.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă “tigroaicele” vor reuşi să depăşească acest complex, mai ales că antrenorul Adi Vasile a primit un ultimatum din partea oficialilor: Final Four sau out în vară de la CSM Bucureşti.

  • 1101 este numărul de goluri marcate de Cristina Neagu în Champions League
  • 2016 este anul în care CSM Bucureşti a câştigat competiţia
ADVERTISEMENT