Sport

CSM Bucureşti, pas uriaş spre titlu! Handbal de cinci stele la Polivalentă: lacrimile lui Kanor, ironiile galeriei Rapidului, magistrala Neagu şi scandalul de la final

CSM Bucureşti a câştigat cu 27-26 derby-ul cu Rapid şi face un pas uriaş spre titlu. Cum am trăit meciul de la Polivalentă: atmosferă electrizantă, lacrimi şi scandalul din final.
30.01.2023 | 22:05
CSM Bucuresti pas urias spre titlu Handbal de cinci stele la Polivalenta lacrimile lui Kanor ironiile galeriei Rapidului magistrala Neagu si scandalul de la final
CSM Bucureşti - Rapid s-a disputat într-o atmosferă electrizantă la Sala Polivalentă. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Derby-ul dintre CSM Bucureşti şi Rapid a încins spiritele în Liga Florilor. Între cele două formaţii s-a format o rivalitate în ultimele sezoane, mai ales că anul trecut giuleştencele le-au “furat” titlul de sub nas favoritelor de la CSM Bucureşti.

CSM Bucureşti, pas uriaş spre titlu! Atmosferă electrizantă, dar au fost câteva sute de locuri goale

Duelul retur din Liga Florilor de la Sala Polivalentă s-a jucat cu tribunele aproape pline. Aproximativ 4500 de oameni au asistat la meci, un record pentru ultimii ani, de la începutul pandemiei. Rapidul a venit cu bine cunoscuta galerie, în timp ce fanii “tigroaicelor” au făcut gălăgie cu ajutorul tobelor şi câtorva sute de vuvuzele.

ADVERTISEMENT

Un contrast ciudat, dar binevenit, cu mulţi decibeli în Polivalentă. CSM Bucureşti a început meciul cu liniştea celor şase puncte avans în faţa rivalei. O eventuală înfrângere nu ar fi fost un capăt de ţară. De cealaltă parte, Rapid îşi juca ultima şansă la titlu.

Tobele fanilor de la CSM Bucureşti. Sursa: sportpictures.eu
Tobele fanilor de la CSM Bucureşti. Sursa: sportpictures.eu

Primă repriză echilibrată! Ambele formaţii au evoluat sub ritmul obişnuit

Echipele au început mai timorat meciul, sub nivelul lor din Champions League. Primul gol a fost marcat abia în minutul 4 de Rapid, Ciucă şi Davidsen având intervenţii excelente în start de meci.

ADVERTISEMENT

Prima parte a fost echilibrată, cea mai mare diferenţă înregistrată fiind de trei goluri în favoarea CSM-ului, dar Rapid a reuşit un final de repriză excelent, reuşind să egaleze scorul înainte de intrarea la cabine. A fost 13-13 după 30 de minute, după o repriză aprig disputată, un joc fizic şi mai puţine realizări tehnice decât ne aşteptam.

Fază de joc de la CSM Bucureşti - Rapid. Sursa: sportpictures.eu
Fază de joc de la CSM Bucureşti – Rapid. Sursa: sportpictures.eu

Ironiile rapidiştilor către fanii lui CSM: “Asta nu e galerie, cu tobe de la Primărie!”

În partea secundă, Rapid a început mai bine, a impus ritmul în primele minute când s-au desprins la 17-15, dar Cristina Neagu şi Emilie Arntzen au dat tonul revenirii. Dar echilibrul s-a păstrat pe parcursul părţii secunde şi tensiunea creştea cu cât ne apropiam de final.

ADVERTISEMENT

Galeria Rapidului a avut şi câteva scandări ironice la adresa fanilor de la CSM Bucureşti, exasperaţi de zgomotul tobelor şi vuvuzelelor care se auzeau din tribune: “Asta nu e galerie, cu tobe de la Primărie!”, au strigat giuleştenii.

CSM Bucureşti a profitat de câteva greşeli ale Rapidului şi s-a desprins la patru goluri cu cinci minute înainte de final. Totul părea jucat şi probabil elevele lui Adi Vasile au crezut acelaşi lucru. Iar două atacuri ratate ale “tigroaicelor” au aprins ultimul minut, diferenţa fiind redusă la un singur gol.

ADVERTISEMENT

Kanor, pasă direct în aut la ultima fază! Franţuzoaica a izbucnit în lacrimi pe parchet şi a fost consolată de colege

Rapid a recuperat mingea cu 15 secunde înainte de final, însă Kanor s-a precipitat şi a aruncat o pasă direct în aut. Jucătoarea din Franţa a căzut la pământ şi a izbucnit în lacrimi, în timp ce lângă ea, “tigroaicele” au încins hora victoriei. S-a terminat 27-26 pentru CSM Bucureşti.

Colegele rapidistei au făcut un gest superb şi au înconjurat-o pe Orlane Kanor, ridicând-o de la pământ. La final, galeria Rapidului a chemat-o pe franţuzoaică să scandeze alături.

Orlane Kanor, consolată de colege. Sursa: Fanatik
Orlane Kanor, consolată de colege. Sursa: Fanatik

Însă, egalul nu ar fi schimbat prea multe pentru Rapid. CSM Bucureşti se desprinde la şase puncte de Bistriţa, care este acum principala urmăritoare a “tigroaicelor”. Pentru echipa lui Carlos Viver, calculele se complică destul de mult.

Scandal la finalul meciului! Rapidiştii, acuze dure la adresa gazdelor

Spiritele nu s-au calmat nici după fluierul final. Oficialii Rapidului au fost nemulţumiţi de faptul că CSM Bucureşti a anunţat că meciul e sold-out, iar în tribune au fost câteva sute de locuri goale. Mai mult, giuleştenii susţin că vuvuzelele lăsate de fiecare scaun au avut rolul de a bruia galeria giuleşteană:

“Ați anunțat SOLD OUT în mai puțin de 24 de ore dar în sală au fost sute de locuri libere, edificatoare imaginile cu “peluza CSM” din timpul jocului, cu mai mult de jumătate din locuri libere.

Ați arătat o lipsă totală de respect pentru oficialii clubului, inclusiv în ziua meciului, facând un ping pong permanent cu ei în ceea ce privește locurile pentru aceștia. Majoritatea au fost scârbiți de tot acest circ cu biletele, fiți bucuroși că toți au stat în peluză, începând cu președintele Bogdan Vasiliu!

Ați cumpărat mii de vuvuzele, puse pe fiecare scaun, deși o mare parte din ele era evident că nici nu vor fi folosite, cu scopul de a acoperi galeria noastră minunată. O mizerie cum rar se poate vedea, timp de 60 minute aproape încontinuu spectatorii CSM să sufle în vuvuzea doar să nu se audă cântecele galeriei adverse.

Ați strigat încontinuu la cei de la sunet să dea muzica cât mai tare, inclusiv la finalul meciului când în sală rămăsese exclusiv galeria Rapidului. Halucinant câtă răutate ați putut aduna în voi!

Ați câștigat, probabil, și titlul de campioană. Probabil ăsta este singurul lucru care contează pentru voi, pentru restul avem vuvuzele!”, a fost comunicatul dur al giuleştenilor.

Galeria Rapidului, în Sala Polivalentă. Sursa: Facebook Rapid Handbal
Galeria Rapidului, în Sala Polivalentă. Sursa: Facebook Rapid Handbal

Rapid, sub presiune! Urmează o perioadă complicată pentru echipa lui Viver

Dar, Rapid are şi alte probleme după această înfrângere. Giuleştenii trebuie să încheie pe locul doi în campionat pentru a putea cere un wild card pentru viitoarea ediţie din EHF Champions League. Însă, Vâlcea şi Bistriţa au unul, respectiv trei puncte în plus în clasament. Mai mult, echipa lui Viver este la mare luptă pentru un loc în sferturile Ligii cu Gyor şi Esbjerg, astfel că efortul din perioada următoare va fi masiv.

Cristina Neagu a fost MVP-ul meciului cu 8 goluri marcate. Ambele porţi au funcţionat bine, Marie Davidsen şi Diana Ciucă având 11, respectiv 10 parade. Pentru cele două formaţii urmează meciuri în Liga Campionilor. “Tigroaicele” joacă împotriva lui Brest pe teren propriu, în timp ce Rapidul va evolua pe terenul lui Metz, într-o deplasare infernală în Franţa.

Cristina Neagu, MVP-ul meciului CSM - Rapid. Sursa: sportpictures.eu
Cristina Neagu, MVP-ul meciului CSM – Rapid. Sursa: sportpictures.eu
  • 9 puncte avans are CSM Bucureşti faţă de Rapid
  • 8 goluri a marcat Cristina Neagu
ADVERTISEMENT