Sport

CSM Bucureşti a câștigat al 6-lea titlu de campioană la handbal feminin! Moral uriaș pentru ”tigroaice” înaintea dublei cu Esbjerg. Update

CSM Bucureşti a câștigat al şaselea titlu de campioană a României la handbal feminin. Neagu şi compania au învins pe terenul Dunării Brăila și și-au asigurat locul 1.
23.04.2023 | 18:13
CSM Bucuresti a castigat al 6lea titlu de campioana la handbal feminin Moral urias pentru tigroaice inaintea dublei cu Esbjerg Update
CSM Bucureşti, bucurie după victoria cu Gloria Bistriţa. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
23-04-2023
15:21

CSM București, noua campioană a României la handbal feminin

Echipa de handbal feminin CSM București a câștigat titlul de campioană a României, după ce a învins, în deplasare, scor 29-24, formația Dunărea Brăila, în etapa a 23-a din Liga Florilor.

”Tigroaicele” au cucerit astfel aș 6-lea trofeu din istorie, după 2015, 2016, 2017, 2018 şi 2021. Trupa lui Adi Vasile are 67 de puncte și nu mai poate fi ajunsă de Rapid (52) de puncte, chiar dacă giuleștencele au două partide mai puțin disputate, și asta deoarece au avantaj la meciurile directe.

lfl

Pentru CSM București urmează ”dubla” cu Esbjerg din sferturile de finală ale Champions League. Partida tur va avea loc duminică, 30 aprilie, de la ora 17:00, în Danemarca, returul fiind programat o săptămână mai târziu, în Sala Polivalentă, tot de la ora 17:00.

Sezonul de handbal feminin se îndreaptă spre punctul culminant. CSM Bucureşti luptă pe trei fronturi, iar antrenorul Adi Vasile speră ca “tigroaicele” să reuşească o triplă istorică: campionat, Cupa României şi Liga Campionilor.

CSM Bucureşti poate câştiga titlul de campioană în weekend!

Primul trofeu este ca şi acontat. CSM Bucureşti câştigă matematic titlul de campioană a României cu o victorie în faţa Dunării Brăila, meci programat duminică, de la ora 16:45. Cu patru etape înainte de final, “tigroaicele” au un avans de 12 puncte în faţa Rapidului, giuleştencele având un meci mai puţin disputat.

ADVERTISEMENT

Însă, cu o victorie pe terenul Brăilei, CSM Bucureşti ar avea 9 puncte avans (în cazul în care Rapid îşi câştigă restanţa) cu trei etape înainte de final. “Tigroaicele” au avantaj la meciurile directe astfel că un succes duminică le aduce, matematic, titlul.

Pentru Rapid obiectivul este ocuparea locului secund la finalul sezonului. În acest mod, giuleştencele pot aplica pentru un wild card pentru participarea în grupele Champions League, pe care îl vor primi în proporţie de 99,9% după parcursul superb din acest sezon.

ADVERTISEMENT

“Tigroicele” se pregătesc pentru dubla-şoc împotriva lui Esbjerg

CSM Bucureşti joacă cea mai importantă “dublă” a sezonului la finalul săptămânii viitoare. Esbjerg este adversara “tigroaicelor” în sferturile EHF Champions League, învingătoarea fiind calificată în Final Four.

Echipa lui Adi Vasile a pierdut la un gol prezenţa în Final Four în ultimele două sezoane: în 2021 cu ŢSKA Moscova, iar anul trecut în faţa aceluiaşi adversar: Esbjerg. Poate fi momentul revanşei pentru CSM Bucureşti.

ADVERTISEMENT

“Tigroaicele” sunt angrenate şi în Cupa României acolo unde s-au calificat în Final Four. CSM Bucureşti joacă în semifinale cu Dunărea Brăila (adversara de duminică din campionat), iar în cealaltă semifinală Gloria Bistriţa joacă împotriva lui CSM Târgu Jiu.

CSM Bucureşti, al şaselea titlu de campioană a României: “Încrederea în noi o să fie la cote mari”

Pentru CSM Bucureşti va fi al şaselea titlu de campioană a României după cele din: 2015, 2016, 2017, 2018 şi 2021. Anul trecut, Rapid a devenit campioana României, devansând cu un singur punct “tigroaicele”.

ADVERTISEMENT

Adi Vasile a acordat un interviu pentru FANATIK înaintea meciurilor decisive din acest sezon şi a spus că obiectivul echipei este câştigarea triplei: campionat, Cupa României, Champions League:

“Ăsta este visul şi ţinta noastră şi i-am dat viu grai în interiorul nostru încă din prima săptămână de pregătire a sezonului. Ne reamintim asta ori de câte ori este momentul potrivit.

Se apropie finalul sezonului, ne-am calificat deja în primul Final 4 (Cupa României) şi ne dorim să o facem şi în al doilea. Ajunşi şi în cel din Liga Campionilor cred că şansele şi încrederea în noi o să fie la cote mari”, a spus antrenorul CSM-ului.

  • 2016 este anul în care CSM Bucureşti a câştigat EHF Champions League
  • 2018 este ultimul an în care CSM Bucureşti s-a calificat în Final Four
ADVERTISEMENT