Sport

Vom avea o finalistă în EHF European League! Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se vor duela în semifinale. Update

În urma tragerii la sorți, Dunărea Brăila și Gloria Bistrița se vor întâlni în semifinalele EHF European League!
26.03.2024 | 12:38
Vom avea o finalista in EHF European League Gloria Bistrita si Dunarea Braila se vor duela in semifinale Update
După reușita de excepție a Gloriei Bistrița a venit rândul Dunării Brăila să se califice în Final Four-ul EHF European League la handbal feminin. Sursă foto: Facebook HC Dunarea Braila - Oficial
ADVERTISEMENT
26-03-2024
10:40

Duel românesc în semifinalele EHF European League!

Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se vor duela în semifinalele EHF European League, astfel încât România are garantat un loc în finală. Turneul Final Four va avea loc în perioada 11-12 mai, la Graz.

Cum arată meciurile din Final Four-ul EHF European League:

Gloria Bistrița – Dunărea Brăila

Storhamar – Neptunes Nantes

24-03-2024
19:53

Dunărea Brăila merg în Final Four cu dublă victorie

După reușita de excepție a Gloriei Bistrița a venit rândul Dunării Brăila să se califice în Final Four-ul EHF European League la handbal feminin.

Trupa antrenorului danez Jan Leslie a învins formația croată HC Podvraka, scor 26-25, și în manșa retur din sferturile de finală. În tur, Dunărea s-a impus în deplasare, scor 32-26.

Celelalte 2 echipe calificate la Final Four-ul de la Graz, din perioada 11-12 mai, sunt Storhamar din Norvegia (39-35 și 33-26 cu Thuringer HC) și Neptunes Nantes din Franța (31-27 și 39-30 cu Sola HK).

23-03-2024
15:04

Gloria Bistrița s-a calificat în Final Four-ul EHF European League

Gloria Bistrița a câștigat meciul retur cu Motherson Mosonmagyarovari din sferturile EHF European League, scor 27-25 și s-a calificat în Final Four-ul care va avea loc în perioada 11-12 mai la Graz, Austria. 

Elevele lui Florentin Pera au repetat performanța din meciul tur, când s-au impus în deplasare, scor 32-30. La general, Gloria Bistrița, clasată pe locul 2 în „Liga Florilor”, s-a impus cu 59-55 și a devenit prima echipă calificată în careul de ași al EHF European League. 

Atmosfera de la Bistrița a fost de-a dreptul entuziasmantă. Aproximativ 3.000 de suporteri au încurajat echipa antrenată de Florentin Pera, care este și selecționerul României. Cristina Laslo, noul lider al naționalei de handbal feminin a României, a fost cea mai bună marcatoare a meciului (9 goluri). 

Dunărea Brăila este, de asemenea, aproape de calificarea în Final Four-ul EHF European League. „Dunărea” a câștigat meciul tur din sferturile de finală cu Podravka, scor 32-26. Returul de la Brăila va avea loc duminică, 24 martie, de la ora 19:00

A fost un weekend european perfect pentru cele trei echipe româneşti rămase în competiţiile de handbal feminin. CSM Bucureşti, Dunărea Brăila şi Gloria Bistriţa au obţinut victorii pe linie în deplasare.

CSM Bucureşti se apropie de duelul şoc cu Metz din Champions League! Victorie clară în Slovenia

CSM Bucureşti a făcut o demonstraţie de forţă la Ljubljana, împotriva lui Krim. Echipa lui Adi Vasile s-a impus cu 30-24 în play-off-ul Champions League, iar în aceste condiţii returul de la Bucureşti este o formalitate.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a avut o evoluţie impresionantă, cu 9 goluri marcate din 11 aruncări. În poartă, Laura Glauser a demonstrat de ce este una dintre cele mai bune din lume, având un procentaj de 43% de aruncări apărate.

Returul va avea loc săptămâna viitoare la Bucureşti, dar gândul CSM-ului se îndreaptă deja spre sfertul de finală cu Metz. Un adversar de un alt calibru, care a câştigat grupa B şi care va reprezenta ultimul obstacol înainte de Final Four.

ADVERTISEMENT

Dunărea Brăila, aproape de Final Four după victoria din Croaţia!

În European League, ziua a început excelent cu o victorie concludentă a Dunării Brăila, pe terenul din Koprivnica. Echipa lui Jan Leslie le-a luat tare pe croate şi la pauză scorul arăta 21-13 pentru Dunărea.

În partea secundă, Podravka a mai echilibrat disputa, dar Brăila ia o opţiune serioasă pentru calificarea în Final Four după 32-26. Returul se anunţă o formalitate pentru echipa românescă.

ADVERTISEMENT

Gloria Bistriţa, victorie importantă în Ungaria!

Sunt mari şanse să avem două echipe româneşti în Final Four-ul din European League. Gloria Bistriţa a obţinut o victorie importantă în Ungaria, pe terenul lui Mosonmagyarovar, scor 32-30.

Noul căpitan al naţionalei României, Cristina Laslo, a fost cea mai bună marcatoare a echipei noastre, cu opt goluri. Returul va avea loc la Bistriţa, pe 23 martie, când Gloria are mari şanse să bifeze prezenţa între ultimele patru.

ADVERTISEMENT

Turneul Final Four din EHF European League se va desfăşura pe 11-12 mai în Raiffeisen Sportpark din Graz. Sunt mari şanse ca acolo să fim reprezentaţi de Dunărea Brăila şi Gloria Bistriţa.

  • 9 goluri din 11 aruncări a dat Neagu cu Krim
  • 2018 este anul în care CSM Bucureşti a evoluat în Final Four
ADVERTISEMENT