News

CTP, atac la Traian Băsescu, după scandalul vilei de protocol: ”Nu vrea să iasă din casă, ca ultimul coţcar”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) l-a criticat vineri pe Traian Băsescu pentru că a decis să nu părăsească vila de protocol în care, conform Legii nr. 406/2001, nu mai are voie să locuiască.
27.05.2022 | 20:39
CTP atac la Traian Basescu dupa scandalul vilei de protocol Nu vrea sa iasa din casa ca ultimul cotcar
CTP l-a criticat dur pe Traian Băsescu. Foto: Facebook – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

CTP și-a lansat criticile la adresa fostului președinte al României în cadrul emisiunii ”Cap limpede”, de la Digi 24. Cristian Tudor Popescu a început atacul la adresa lui Traian Băsescu folosind o comparație cu vizita făcută recent în România de președinta Ungariei.

CTP nu l-a menajat pe Traian Băsescu

Discutam în emisiunea trecută despre comportamentul ofensator al președintei Ungariei, Katalin Novak, față de români. Mă gândeam ce este mai ofesnator?

ADVERTISEMENT

Comportamentul acesteia sau comportamentul lui Traian Băsescu? Acum, el nu vrea să iasă din casă, ca ultimul coțcar. Pur și simplu! Nu vrea… Luni am înțeles că urmează evacuarea cu executor judecătoresc. Ai fost 10 ani președinte… Vă dați seama?

Este o jignire pentru toți cei care am fost în regimul Băsescu. Nu o fi avut bani, sărăcuțul… Dacă legea spune să pleci, atunci îți cauți un loc cu chirie. Până atunci puteai să eliberezi, nu să ajungi în situația de fost președinte scos cu executorul judecătoresc din casă. Este o palmă pentru noi toți.

ADVERTISEMENT

Dar domnul Băsescu are obrazul atât de gros încât palmele le simțim doar noi. El nu le simte”, a declarat CTP la o zi după ce Traian Băsescu a deschis la Curtea de Apel Bucureşti un al doilea proces împotriva Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP).

Traian Băsescu a deschis două procese cu SPP

Fostul șef al statului solicită anularea deciziei prin care i-a fost retras dispozitivul de protecţie şi pază cuvenit foştilor preşedinţi. Este al doilea proces deschis de acesta după ce anterior solicitase judecătorilor suspendarea efectelor hotărârii SPP. Amintim că, în calitate de şef al statului, în perioada 2004-2014, Băsescu beneficia de o serie de privilegii.

ADVERTISEMENT

Conform legii, el a primit în folosinţă gratuită o vilă de protocol pe strada Gogol din Sectorul 1 al Capitalei. De asemenea, avea indemnizaţie şi dispozitiv de protecţie şi pază de la SPP.

Totuși, el și-a pierdut aceste drepturi din cauza Legii nr. 406/2001, modificată ulterior. Legea citată arată că foştii preşedinţi pierd dreptul la aceste beneficii dacă o instanţa a constatat prin decizie definitivă că au avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia.

ADVERTISEMENT

Și cum Traian Băsescu a primit în martie o decizie definitivă că a fost colaborator al Securităţii, RA-APPS l-a notificat că are la dispoziţie 60 de zile să părăsească vila de protocol. Ulterior, SPP l-a anunțat la 28 martie că nu mai beneficiază de dreptul la protecţie şi pază.

În replică, Traian Băsescu nu a părăsit încă vila de protocol şi a deschis două procese împotriva SPP. Potrivit CNSAS, fostul președinte a dat note informative ce ar fi dus la menţinerea în ţară a unui coleg de la Marină.

 

ADVERTISEMENT