Sporturi

CTP explică înfrângerea Simonei Halep! ”Nu a existat pe teren”

25.09.2018 | 20:29
CTP explica infrangerea Simonei Halep Nu a existat pe teren
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a explicat înfrângerea neașteptată a Simonei Halep în meciul cu Dominika Cibulkova din turul doi al turneului de la Wuhan. Ziaristul consideră că marea problemă a liderului WTA a fost lipsa de atitudine și faptul că nu a părut să aibă încredere în corpul său.

”Simona a fost în mod clar afectată, atât fizic, cât și psihic. Cele două sunt legate. A intrat pe teren fără încredere în fizicul ei. A spus că la antrenament a avut probleme cu spatele, iar acum am văzut că au apărut probleme și cu coapsa stângă. Din pricina acestei nesiguranțe a pierdut primul set în mod absolut clar. A luat 8 puncte cred în tot setul. Practic nu a existat pe teren”, a spus Cristian Tudor Popescu pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

CTP explică înfrângerea Simonei Halep: ”Nu are încredere în picioare”

”Nu e un meci relevant pentru Simona. Ea a încercat în setul doi să ofere totuși ceva. E numărul 1 mondial și au venit fanii să o vadă, chiar și la miezul nopții la Wuhan. A încercat să facă ceva. A reușit în setul doi. A ajuns la 4-2, de la 0-2, dar chiar și atunci nu o vedeam că s-a declanșat în ea acea furie, acea adrenalină care să o ducă spre întoarcerea meciului. Nu a reușit să se mobilizeze, să se cupleze”, a declarat jurnalistul.

Simona Halep a avut nevoie de intervenția medicului în timpul meciului cu Dominika Cibulkova de la Wuhan
Simona Halep a avut nevoie de intervenția medicului în timpul meciului cu Dominika Cibulkova de la Wuhan

”Cel mai mult m-a îngrijorat a fost atitudinea ei psihică. A luptat, dar fără încredere și convingere. Pare că nu se bazează pe fizicul ei. Asta e mai grav decât a avea o întindere sau dureri musculare. E mai grav când nu ai încredere în corpul tău. Nu știm exact ce o deranjează. La un moment dat își ducea mâna la spate, după aceea a acuzat probleme la coapsa stângă. A avut momente în care deplasarea a fost aproape de ceea ce știm. Dar nu a reușit să mențină acest nivel. Probabil e o durere intermitentă, o jenă care apare și dispare, dar care erodează psihicul. Nu are încredere în picioare, deplasare și explozie”, a explicat CTP înfrângerea Simonei Halep.

ADVERTISEMENT

CTP crede că nici Cahill nu ar fi salvat-o pe Halep

Cristian Tudor Popescu apreciază în acest meic nici prezența antrenorului Darren Cahill nu ar fi putut-o salva pe Simona Halep: ”Nu! Darren nu avea ce să facă aici. Simona e capabilă să se mobilizeze singură. A făcut-o de multe ori. A avut azi o stare de slăbiciune și nesiguranță. O poate depăși dacă depășește problema fizică și are încredere din nou în corpul ei”.

”Simona a avut în față o adversară care nu iartă. Poate că dacă nu era Dominika Cibulkova, ci o adversară mai pacifistă, Simona poate mai lungea meciul. Poate-l ducea în trei seturi și câștiga. Dar Cibulkova este o jucătoare care atacă mereu. Chiar dacă are momente de joc mai slabe, când greșește, ea menține această atitudine agresivă. E remarcabil că slovaca a rămas agresivă în fața unei adversare aflate în dificultate, mai ales că era numărul 1 mondial. Asta te deranjează psihic. Nu îți mai vine să dai atât de tare în adversară. Se întâmplă chiar și la acest nivel. Cibulkova și-a văzut de jocul ei și rezultatul a fost cel logic”, a încheiat CTP.

ADVERTISEMENT

Liderul clasamentului WTA, Simona Halep, a fost învinsă de slovaca Dominika Cibulkova, locul 31 WTA, marţi, cu scorul de 6-0, 7-5, în turul al doilea al Wuhan Open. La finalul întâlnirii, românca a spus că în mod normal ar fi trebuit să retragă, dar a precizat că nu îi place să facă acest lucru.