Sport

Când se joacă Simona Halep – Paula Badosa, în optimile de finală la Wimbledon 2022. S-a stabilit ora de start, meciul e pe Centre Court

Simona Halep s-a calificat fără emoţii în optimile de finală la turneul de la Wimbledon, Românca va da peste un nume greu în următoarea fază, meciul urmând să fie programat în cursul zilei de luni.
02.07.2022 | 19:19
Cand se joaca Simona Halep  Paula Badosa in optimile de finala la Wimbledon 2022 Sa stabilit ora de start meciul e pe Centre Court
Simona Halep, pe terenul de la Wimbledon. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT
03-07-2022
14:40

Simona Halep - Paula Badosa, meciul doi pe Centre Court. În jurul orei 19:00

Simona Halep – Paula Badosa este unul dintre cele mai tari meciuri de luni la Wimbledon 2022. Dovadă că organizatorii au stabilit ca partida să se dispute pe Centre Court.

Va fi al doilea meci al zilei pe legendara arenă de la All England Club și cel mai probabil va începe în jurul orei 19:00. Primul meci al zilei pe Centre Court este cel dintre Brandon Nakashima – Nick Kyrgios, care va începe de la ora 15:30 a României.

02-07-2022
17:39

Paula Badosa a trecut greu de Petra Kvitova și o va înfrunta pe Simona Halep în optimi

Simona Halep și-a aflat adversara din optimile de finală a turneului de la Londra. Românca o va înfrunta pe Paula Badosa, locul 4 WTA.

Jucătoarea din Spania a avut o misiune extrem de dificilă în duelul cu Petra Kvitova pe care a învins-o extrem de greu 7-5, 7-6 (4), după două ore și șapte minute de joc.

Cele două sportive s-au mai întâlnit o singură dată, la Madrid. Atunci românca s-a impus cu 6-3, 6-1.

Simona Halep s-a calificat fără emoţii în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. Românca a  câştigat cu 6-4, 6-1 confruntarea cu Magdalena Frech, într-un meci care a durat o oră şi opt minute.

Cu cine joacă Simona Halep în optimi la Wimbledon!

În turul următor, Simona Halep va avea un adversar de un alt calibru. Câştigătoarea meciului Paula Badosa – Petra Kvitova este aşteptată de Simo în optimile de finală, confruntarea fiind programată luni.

ADVERTISEMENT

Ultima înfrângere a Simonei Halep la Wimbledon datează din 2018, atunci când a fost învinsă în turul trei de Su Wei Hsieh. A urmat apoi anul 2019 în care a câştigat turneul, în 2020 nu s-a desfăşurat turneul, iar în 2021 a lipsit din cauza unei accidentări.

Paula Badosa, numărul patru mondial! Kvitova s-a impus de două ori la Wimbledon

Paula Badosa a eliminat-o în turul secund pe Irina Bara. Clasată pe locul patru în lume, jucătoarea de tenis din Spania s-a întâlnit cu Simona Halep în primul tur de la WTA Madrid, câştigătoare fiind românca, scor 6-3, 6-1.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Petra Kvitova se poate dovedi o adversară foarte periculoasă. Cehoaica a câştigat de două ori la Wimbledon, în 2011 şi 2014 şi se simte ca acasă pe iarba londoneză.

Simona Halep are avantaj în meciurile directe

La capitolul meciuri directe, Simona Halep are avantaj în faţa ambelor jucătoare. Cu Paula Badosa a câştigat singurul meci direct, în timp ce în faţa Petrei Kvitova conduce cu 3-1.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a spus, mai în glumă, mai în serios, că aşteaptă să câştige toate meciurile şi din săptămâna a doua, spunând că amintirile ei de la Wimbledon sunt foarte frumoase şi titlul din 2019 îi oferă încredere:

“Mă aștept să câștig toate meciurile și în săptămâna a doua”

“A fost un meci bun, mereu este dificil să joci pe iarbă. Mă bucur că m-am calificat, mă bucur de fiecare zi. Am amintiri atât de frumoase de aici. Mă ajută asta, îmi oferă încredere. Dar toate adversarele sunt greu de învins.

ADVERTISEMENT

Iau fiecare meci în parte și fac tot ce pot. Mă aștept să câștig toate meciurile și în săptămâna a doua (râde). Abia aștept meciurile și publicul care crează această atmosferă deosebită”, a declarat Simona Halep la final.

ADVERTISEMENT