Fotbal international

Diego Maradona şi-a adus aminte de Argentina – România 1-1 de la Mondialul din 1990: ”Numărul 5 mi-a rupt glezna!” Video

19.06.2020 | 10:42
Diego Maradona sia adus aminte de Argentina  Romania 11 de la Mondialul din 1990 Numarul 5 mia rupt glezna Video
ADVERTISEMENT

În urmă cu exact 30 de ani, România remiza cu Argentina și se califica în optimile CM din 1990, iar Iosif Rotariu reușea să-i facă un marcaj perfect celebrului la Diego Maradona.


UPDATE, 19 iunie, ora 10:43 / Fostul mare fotbalist Diego Maradona a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care şi-a amintit de meciul Argentina – România, scor 1-1, de la Campionatul Mondial din 1990, din Italia.

ADVERTISEMENT

”Acum 30 de ani, împotriva României, trebuia să obţinem calificarea pentru faza următoare. Aveau mari jucători, precum Hagi, Lăcătuş, Popescu. Aveam un galben şi cu altul nu aş jucat meciul următor. A fost multă luptă, foarte fizică şi cu puţin fotbal.

Iar la sfârşitul primei reprize, numărul 5 al României (n.r. – Iosif Rotariu) mi-a rupt glezna stângă, mi-a deschis-o cu o lovitură. În a doua repriză, am jucat cu infiltraţii şi puteam face foarte puţin. Dar nu eram nebun să ies.

ADVERTISEMENT

Îmi amintesc că la pauză, Moncho Monzon mi-a spus că vrea să înscrie un gol, iar eu i-am răspuns că la cornere să atace prima bară, pentru că urma să trimit mingea acolo. Şi mulţumesc Domnului, Moncho s-a dus să o caute unde i-am spus. Dar, din păcate, nu am putut păstra scorul şi am fost egalaţi imediat.

Am sfârşit morţi şi foarte amărâţi, pentru că a trebuit să jucăm împotriva Braziliei”, a povestit Maradona, care însoţeşte postarea cu un rezumat al meciului, în care se insistă pe duelurile dure dintre jucătorii celor două echipe.

ADVERTISEMENT

Argentina 1 vs. Rumania 1

Hace 30 años, contra Rumania, tuvimos que definir la clasificación a la siguiente ronda. Ellos tenían jugadores buenísimos, como Hagi, Lacatus, Popescu. Yo estaba amonestado, y con otra amarilla me quedaba afuera del próximo partido. Fue muy peleado, muy físico, y con poco fútbol. Y al final del primer tiempo, el 5 de Rumania me rompió el tobillo izquierdo, me lo abrió de un puntinazo. En el segundo tiempo salí infiltrado, y pude hacer muy poco. Pero no iba a salir ni loco. Me acuerdo que en la concentración, el Moncho Monzón me decía que quería hacer un gol, y yo le contestaba que en los corners picara al primer palo, porque se la iba a tirar ahí. Y gacias a Dios el Moncho fue a buscarla donde le dije. Pero lamentablemente no pudimos aguantarlo, y nos empataron enseguida. Terminamos muertos y muy amargados, porque nos tocaba jugar contra Brasil, nada menos.

Nai-post ni Diego Maradona noong Huwebes, Hunyo 18, 2020


Știre inițială, 18 iunie

Fostul mijlocaș a povestit cum a ajuns să fie cel care să-l ia în marcaj pe marele star argentinian și prin ce emoții a trecut cu o seară înainte de meciul carierei.

”Cu o seară înainte meciului, am rămas cu Nea Imi și cu Silviu Lung pe terenul de antrenament. Când am terminat de exersat loviturile libere, Nea Imi l-a întrebat pe Silvică cine-l va marca pe Maradona”, a rememorat Roti.

ADVERTISEMENT

Iosif Rotariu, dezvăluiri despre marcajul la Diego Maradona

”Și Lung i-a spus ‘fratele meu, Roti’. Și a arătat spre mine. Atunci Ienei m-a întrebat dacă pot să-l țin… I-am zis doar din instinct că… ‘Da, da, pot’”, a povestit Iosif Rotariu despre cum a ajus să facă marcaj la Diego Maradona.

Fostul internațional român își amintește că nici nu știa cu ce avea să se confrunte, iar în noaptea de dinaintea meciului cu Argentina nu a putut dormi.

”Când am ieșit pe tunel, m-am dus lângă Silviu Lung, care era căpitan, ca să aud ce vorbește Maradona. Începuse cu jonglerii ca să ne intimideze”, a continuat Rotariu pentru Digi Sport.

”Mi-am zis că singurul mod de a-l opri e să anticipez ce face și să am intrări la limita regulamentului. Și așa am intrat… Până l-am enervat. Începuse să mă înjure în italiană, în spaniolă, tot stadionul ținea cu el… Dar nu l-am lăsat să respire”, a mai declarat fostul mijlocaș român.

Rotariu a povestit că la finalul jocului Maradona era extrem de nervos, iar în momentul în caare i-a întins tricoul pentru a face schimb, acesta i l-a aruncat pe jos în semn de dispreț: ”Până la urmă am făcut schimb cu Batista”.

ADVERTISEMENT