Sport

Cum a ajuns Robert Bădescu titular la Rapid după escapada lui Borza de la Iași? Pe cine laudă Dan Șucu

Robert Bădescu a intrat titular la Rapid după escapada lui Borza din club. Dan Şucu a explicat la SUFLET DE RAPIDIST cum s-a făcut rocada.
13.03.2024 | 06:00
Cum a ajuns Robert Badescu titular la Rapid dupa escapada lui Borza de la Iasi Pe cine lauda Dan Sucu
Cum a ajuns Robert Bădescu titular la Rapid după escapada lui Borza de la Iași? Pe cine laudă Dan Șucu. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Scandalul ieşirii în club după Poli Iaşi – Rapid 3-1 l-a costat pe Andrei Borza locul de titular la giuleşteni. Tânărul jucător a fost suspendat pentru un meci de Cristiano Bergodi, apoi nu a mai prins “primul 11”.

Cum a ajuns Robert Bădescu titular la Rapid după escapada lui Borza de la Iași? “Ştiam că e foarte puternic!”

Dan Şucu a dezvăluit cum a ajuns titular Robert Bădescu în banda stângă la Rapid, spunând că este o situaţie ideală pentru club, având doi tineri jucători valoroşi în duel direct pe post:

ADVERTISEMENT

“Îl ştiu pe Bădescu automat, a jucat atâta vreme la tineret, era cu băiatul mare în echipă. Ştiam cu toţii că poate mult mai mult, ştiam că e foarte puternic. S-a pus întotdeauna problema ca Andrei Borza să aibă o dublură pe post.

De o valoare apropiată. Era normal să aibă, ca fiecare dintre jucătorii noştri să simtă pe cineva puternic în spate care vrea şi el să intre în teren. Andrei nu prea avea. Ne gândeam serios la posibilitatea de a căuta un jucător pe postul respectiv.

ADVERTISEMENT

“Este o situaţie ideală”

Domnul Maftei ne-a spus că avem deja un jucător foarte bun în Academie şi ar fi bine să îi dăm şanse. A fost ascultat, ceea ce e foarte bine, în clipa de faţă există o colaborare din ce în ce mai mare între echipa mare şi tineret-juniori.

A fost în cantonament cu echipa. La Iaşi n-a jucat, a doua zi ne-am întors împreună şi a jucat la tineret, duminică. Miercuri a intrat titular şi a jucat foarte bine. A marcat, a evoluat foarte bine. Ceea ce este o situaţie ideală.

ADVERTISEMENT

Pentru unul dintre posturi, fundaş stânga, avem doi jucători tineri care concurează pentru acelaşi post, ambii fiind foarte valoroşi. Dacă unul dintre ei nu este în teren, poate fi celălalt şi ne permite să acoperim postul cu jucătorul “under 21”.

“Orice jucător trebuie să fie titularul postului respectiv. Să aibă puterea să joace acolo”

Ceea ce înseamnă că toate celelalte posturi… dacă este un “under” este foarte bine, dar ne place să fie pe acele posturi cei mai valoroşi jucători, nu trebuie neapărat să fie “under”.

ADVERTISEMENT

Repet, ideea este că orice jucător trebuie să fie titularul postului respectiv. Să aibă puterea să joace acolo”, a povestit Dan Şucu la SUFLET DE RAPIDIST.

Cum a ajuns Robert Bădescu titular la Rapid după escapada lui Borza de la Iași? Pe cine laudă Dan Șucu

ADVERTISEMENT
Tags: