Sport

Cum a ajuns Viorel Păunescu să pună mâna pe Steaua: “N-a știut ce să facă cu ea. Unde-s banii?”. Video Exclusiv

Marcel Puşcaş a dezvăluit modul în care Viorel Păunescu a ajuns să conducă Steaua fără să investească niciun dolar în echipa roş-albastră.
10.06.2023 | 13:30
Cum a ajuns Viorel Paunescu sa puna mana pe Steaua Na stiut ce sa faca cu ea Undes banii Video Exclusiv
Exclusiv. Cum a ajuns Viorel Păunescu să pună mâna pe Steaua N-a știut ce să facă cu ea. Unde-s banii. Video
ADVERTISEMENT

Marcel Puşcaş a fost unul dintre iniţiatorii privizării Stelei. Actualul director executiv de la clubul FC U Craiova 1948 a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA modul în care Viorel Păunescu a ajuns să conducă echipa, fără să investească niciun leu.

Cum a ajuns Viorel Păunescu să pună mâna pe Steaua: “El este un fan, dar asta nu este suficient. Că trebuie să bagi bani”

Viorel Păunescu a fost primul om în club între 1998 şi 2003, când a fost preluată de Gigi Becali. Marcel Puşcaş susţine că în anii în care a fost condusă de Păunescu, Steaua a rezistat din parteneriatele cu sponsorii şi din transferuri:

ADVERTISEMENT

În momentul în care a revenit Babiuc (n.r. Victor Babiuc), eu eram deja exclus. S-au făcut actele, revine Babiuc la minister (n.r. Ministerul Apărării) şi i-a ordonat lui Cristian Gaţu şi mie să privatizăm secţia de fotbal cu orice preţ până în decembrie 1997. 

A revenit la putere Babiuc, până s-a aşezat pe scaun, formalităţile au durat două trei săptămâni. Au făcut repede Asociaţia Sportivă FC Steaua Bucureşti, de frica revenirii lui Babiuc. Au adunat 100 de foste glorii, inclusiv Horia Moculescu, nu ştiu ce căuta pe acolo.

ADVERTISEMENT

Nu te ajutau cu nimic, ei veneau doar ca nume. Nu aduceau bani, nu făceau nimic. Asta au făcut Dudu cu Gaţu, dovadă că Babiuc l-a şi dat afară pe Gaţu, că nu a respectat ordinul anterior.

Făcând lista asta de 100 de membrii, l-a pus Gaţu pe Viorel Păunescu. El este un fan Steaua, dar asta nu este suficient. Că trebuie să bagi bani. Din anul respectiv, echipa a mers la vale, locul 3, locul 4.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

“Din acte s-a făcut totul. N-a cumpărat nimic”

Tot mai jos, deşi am lăsat acolo o echipă total întinerită. Erau jucători care trebuiau să crească. Cred că Viorel Păunescu a fost omul nepotrivit. Nu ştiu dacă el a dat vreun sfanţ. 

A rămas sponsorul Dialog (n.r. o companie de telefonie), au rămas vreo 700.000 de dolari pe an. Viorel Păunescu a fost numit preşedintele Consiliului de Administraţie la noua Asociaţie Sportivă FC Steaua Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Din acte s-a făcut totul. N-a cumpărat nimic. Echipa, în anii respectivi, putea să se întreţină fără probleme. Era un buget de 3 milioane de dolari, pe care puteai să le faci din două transferuri anual. 

“Întrebarea mea, unde sunt banii? Că jucătorii s-au vândut. Nu ştiu unde au dispărut banii”

Întrebarea mea, unde sunt banii? Că jucătorii s-au vândut. Nu ştiu unde au dispărut banii. Deci clubul a produs. Viorel Păunescu a fost preşedinte din 1998 până în 2002 sau 2003, când a venit Gigi Becali.

Întrebaţi-l pe Viorel Păunescu de ce n-a dat bani. Este viu, trăieşte. Aşa a ajuns echipa la Gigi Becali. Şi bine că a ajuns, că nu ştiu dacă putea să o mai scoată cineva. Venise Rapidul modern, Dinamo.

Este clar că este echipa lui Gigi Becali şi i se face o nedreptate. Dar asta este părerea mea. Nu sunt de acord că s-ar fi desfiinţat echipa dacă nu venea Gigi. Se găseau şi sponsori şi vindeai doi-trei jucători pe an ca să trăieşti.

Cristian Gaţu i-a făcut cadou echipa lui Viorel Păunescu, iar el nu ştia ce să facă cu ea. A fost un conducător slab”, a spus Marcel Puşcaş la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici!

ADVERTISEMENT
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa...
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa la volan + Viteza mult peste limită cu care conducea
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cristi Borcea, cerere în căsătorie prin telefon: Nu putem trăi unul fără celălalt!
Cristi Borcea, cerere în căsătorie prin telefon: Nu putem trăi unul fără celălalt!
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Trucul simplu pentru a-ți păstra ștergătoarele de parbriz funcționale în sezonul rece
Trucul simplu pentru a-ți păstra ștergătoarele de parbriz funcționale în sezonul rece
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română