Sport

Reîncepe războiul dintre FCSB și Universitatea Craiova? Cum a încălcat Gigi Becali pactul cu Mihai Rotaru

Gigi Becali, patronul FCSB-ului, a încălcat pactul cu Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova, privind concurența dintre cei doi pe piața transferurilor.
05.02.2022 | 10:39
Reincepe razboiul dintre FCSB si Universitatea Craiova Cum a incalcat Gigi Becali pactul cu Mihai Rotaru
Gigi Becali, patronul FCSB-ului, a încălcat pactul cu Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova, privind concurența dintre cei doi pe piața transferurilor
ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, Gigi Becali și Mihai Rotaru s-au războit în privința transferurilor de jucători. Însă, la începutul anului trecut, cei doi oameni de afaceri au făcut un pact.

Potrivit înțelegerii, FCSB are întâietate în perioada transferurilor de vară, în timp ce Universitatea Craiova are primul cuvânt în perioada transferurilor de iarnă.

ADVERTISEMENT

Cum a încălcat Gigi Becali pactul cu Mihai Rotaru

În această iarnă, FCSB l-a transferat pe Malcom Edjouma de la FC Botoșani, pentru 330.000 de euro. Însă, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, și Universitatea Craiova îl dorea pe mijlocașul francez. Ba mai mult, formația olteană se afla în negocieri cu FC Botoșani dinainte ca Gigi Becali să-și manifeste interesul pentru fotbalistul în vârstă de 25 de ani.

Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, a cerut Universității Craiova 250.000 de euro, plus procente dintr-un viitor transfer, dar și bonusuri în funcție de numărul de meciuri jucate, pentru a-l lăsa pe Edjouma să plece.

ADVERTISEMENT

Clubul din Bănie a fost de acord cu suma cerută de FC Botoșani, însă nu și cu procentele dintr-un viitor transfer. Cele două părți erau foarte aprope să bată palma, însă, în ultimul moment, a intervenit Gigi Becali, care a sfidat pactul cu Mihai Rotaru și a oferit 330.000 de euro pentru Edjouma, reușind, astfel, să i-l „sufle” Universității Craiova pe mijlocașul francez.

Pactul dintre Gigi Becali şi Mihai Rotaru

„Eu i-am zis să terminăm. Mi-a zis: «Băi, Gigi, gata, să fie pace și prietenie». Mi-a zis să nu ne luptăm nici la transferuri.

ADVERTISEMENT

Mi-a zis: «Băi, Gigi, tu, că ești mai bătrân, te las pe tine să alegi primul, din respect și după aleg eu». Ca să nu ne mai războim la transferuri. Am fost de acord, eu zic că suntem prieteni acum. Da, să nu mai concurăm pentru același jucător. Eu l-am admirat, Rotaru nu e om fals, e om deștept, care spune lucrurilor pe nume.

De câte ori vorbesc cu el, îi cer iertare, și acum omul mi-a propus să nu mai concurăm la transferuri.

ADVERTISEMENT

Mi-a zis că prima perioadă, acum, aleg eu, apoi alege el. Când vine prima perioadă, aleg eu: «Băi, vreau să-l iau pe ăsta, ăsta și ăsta». Apoi, alege el pe cine vrea”, declara Gigi Becali, în luna februarie a anului trecut, la Digi Sport, despre pactul încheiat cu Mihai Rotaru.

Laurențiu Reghecampf, deranjat de ratarea transferului lui Malcom Edjouma

FANATIK a aflat faptul că Laurențiu Reghecampf, antrenorul Universității Craiova, a fost foarte nemulțumit de faptul că formația sa l-a ratat pe Malcom Edjouma.

Tehnicianul din Bănie îl apreciază foarte mult pe mijlocașul francez și îl vedea drept o piesă de bază în echipa din Bănie.

Universitatea Craiova are nevoie urgentă de transferuri

Universitatea Craiova trece prin momente grele în campionat. Aceasta se află pe locul 5 din Casa Pariurilor Liga 1, cu 35 de puncte obținute după 23 de meciuri jucate, și riscă să rateze calificarea în play-off.

Totodată, trupa lui Laurențiu Reghecampf are nevoie urgentă de transferuri, având în vedere că mai mulți jucători nu sunt apți de joc din cauza accidentărilor, dar și a problemelor fizice survenite în urma infecției cu noul coronavirus.

FANATIK a anunţat în exclusivitate că U Craiova se apropie de primul transfer al iernii. Oltenii îl vor pe Yuri Matias de la Gaz Metan Mediaş, mutare care a urma s-o coste 150.000 de euro pe “Ştiinţa”.

  • 500.000 de euro este cota lui Malcom Edjouma, conform transfermarkt.com

ADVERTISEMENT